mastery i lokale- problem terminów jednakowych

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Re: mastery i lokale- problem terminów jednakowych

Post autor: swieta_barbara »

Zaproponuj Darek/Morrok pytanie do glosowania, to postawie. Niech LL sie wypowie w temacie.

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Ja bym coś z tą sprawą ruszył, bo konkurencja konkurencją, ale robienie lokala (pod nosem Mastera) który może zabrać frekwencję jest nie na miejscu.
Podajcie jakiś przykład, bo wygląda jakby się takie rzeczy działy, a ja sobie nie przypominam. Nie spotkałem się, żeby ktoś pod nosem mastera robił konkurencyjną imprezę złośliwie i z premedytacją.

Wszyscy orgowie jakich znam bardzo uważnie patrzą na terminy masterów, bo to dla nich też odpływ uczestników. A tych co nie patrzą, to często sami uczestnicy napominają, którym zależy na wyjeździe na mastera.
Są też inne sytuacje - klub ma nagraną wspólpracę z jakimś ośrodkiem, ma ustalony wcześniej termin, a po jakimś czasie okazuje się, że ktoś postanowił zrobić mastera w tym samym terminie (żeby nie być gołosłownym: Master Blaster i białostocki EGU w tym roku). I co wtedy?
Jestem absolutnie przeciwny jakimkolwiek zapisom. Uważam, że jest dobrze - orgowie w większości patrzą na terminy, sami gracze ich napominają, a w czasie mastera "na miejscu" zostają najczęściej ci, co i tak by nie pojechali. I zawsze organizatorzy mastera mogą zwrócić się do "konkurencji" z prośbą o zmianę terminu, od tego m.in. chyba mamy forum.
Mamy już zapis o pomalowanych armiach na masterach - i jest on baardzo respektowany. Może najpierw zająć się tym, żeby nie był martwy?
A zapis ograniczający lokale w czasie masterów biłby przede wszystkim w początkujących / mniej aktywnych masterowo graczy.

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

swieta_barbara pisze:Zaproponuj Darek/Morrok pytanie do glosowania, to postawie. Niech LL sie wypowie w temacie.
Większość jest przeciw więc głowowanie jest niecelowe.

Mamy demokrację i zasady wolnego rynku zwyciężyły :D . Dla mnie ok skoro więszkość tak chce.

ODPOWIEDZ