a ja od samiutkiego poczatku kropie ZAWSZE na 12 flamerach. Na DMP wziąłem wyjątkowo 11 sztuk i ciągle mi jednego brakowało mega wygięty oddział za całkiem przyzwoita cenę.
Co prawda nie wchodzi wówczas wiecej niz jedne pieski, ale flamery sprawdzaja sie w tej ilosci wysmienicie.
A jak juz duze demony odejda do lamusa - a daję głowe że szybko odejdą ze względu na zbytnią bolesnośc armii z silnym ostrzałem - będzie mozna spokojnie wcisnąć 3-4 razy psy i dwa razy flamerstwo... i to dopiero bedzie giętość maksymalna.
Demoniczne Rary (przeniesione z Warriors of Chaos)
Moderator: KrzysiekW
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
zgadzam sie u mnie wchodza 24 psy flamerow co prawda nie wystawiam narazie... ale sie nad nimi zaczynam zastanawiac, narazie pojedyncze fiendy absolutnie i bez zarzutu splacaja sie odginajac szarze pieskow przeciwnika itp itd wiec nie moge miec do nich zadnego ale...szafa@poznan pisze: A jak juz duze demony odejda do lamusa - a daję głowe że szybko odejdą ze względu na zbytnią bolesnośc armii z silnym ostrzałem
Hmm odnośnie flamerkó to dałem właśnie do malowania - również w liczbie 12 sztuk. Chłopcy dobrze mi się sprawdzają - bo mają spory wygar, który w połączeniu z magią Tzee daje przedni efekt.
Co do wielkich demonów. 5 ran boli. Może trzeba będzie się zastanowić nad Zgniłkiem?
Co do wielkich demonów. 5 ran boli. Może trzeba będzie się zastanowić nad Zgniłkiem?
Taka ta bolesność że na czołowych stołach praktycznie wcale ich nie ma. Załuż czapke żeby się nie posiniaczyła jak już spadnie .a daję głowe że szybko odejdą ze względu na zbytnią bolesnośc armii z silnym ostrzałem
...a nawet jakby się częściej pojawiały to chyba lepsza kontrą są psy niż flamery. Flamery jak na moje to się dobrze na demony i VC spisują na defensy cienizna.
Nie no spoko, na defensy różnie ( zależy jak duzo masz furii do niszczenia machin, wtedy flamerki ładną salwą rozwalają łuczników). Przeciwko takim driadom - ogólnie WE, wszystkim elfom (prócz dragonów...) flamerzy dobrze działają, bo jesteśm yw stanie jeszcze w magii odrobinę pocisnąć. Psy to wiadoma sprawa, to ataku i tyle.
Cichy, czego od niego chcesz!? przeciez wniosl cos konkretnego do dyskusji
Racja wniósł Mnie martwi to czemu akurat ten temat i czy wszystkie które nad nim się znajdowały zostały przeczytane