Galeria Milo'a - [Początki WE]

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Re: Galeria Krasnoludów Milo'a

Post autor: Ziemko »

Wiem dokladnie jak zdjecie moze spieprzyc wyglad figurki, ale mimo wszystko nawet totalnie kijowe zdjecie nie zamazuje cieniowania ;) Cwicz, cwicz...

Awatar użytkownika
Samael
Kradziej

Post autor: Samael »

Oj, ale na pelerynie trochę widzać :roll: ...niedługo mam zamiar se czarnego washa kupić.
A teraz maluję Mściciela i obsługę i już w pełni cieniuje i maluję dokładniej - 1 obsługanta 1h malowałem...
"JOIN OR DIE"

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Milo pisze:[...] pełni cieniuje i maluję dokładniej - 1 obsługanta 1h malowałem...
Skubany, to jakiś pro speed painting jest Oo
Ja jednej figurce poświęcam parę ładnych godzin, a nie maluję pro :|

Awatar użytkownika
Rion
Chuck Norris

Post autor: Rion »

Ja mojego Skink Priesta malowałem parę dni razem uzbierałoby się około 7h i jest na razie moim najlepszym modelem :wink:

Awatar użytkownika
lewy
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: lewy »

u mnie jak jednego zrobię w 3h bez podstawki to jest bardzo szybko
ja swojego obsługanta malowałem nie cale 4,5h

smigol
Wałkarz

Post autor: smigol »

Ja jak się kiedyś o mojego slayera przysiadłem to gdzieś 4-5h było malowania :D
Tuitio Fidei et Obsequium Pauperum - Dewiza Joannitów.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Ja tam jedną figurkę maluję ok. 2 dni :mrgreen: ale efekty są zadowalające.
Milo pisze:Teraz mam zamiar wykompać wariorów i pomalowac ich jeszcze raz...moje pytanie - Jakie kolory proponujecie do ich pomalowania ??
generalnie, kolory jakich użyjesz powinny być stonowane i powinny przewijać się w całej armii, w przeciwnym razie będzie to wyglądało byle jak.

czerwony + niebieski (np. Karak Norn)
niebieski (rózne odcienie)
zielony (różne odcienie) + brązowy (np. Karak Hirn, Karak Izor)
czerwony + brązowy + zgniłozielony ciemny (np. Karak Kadrin)
czerwony + czarny
niebieski + biały
czerwony + biały
żółty (mniej więcej taki :wink: ) + czarny, wtedy jednak zamiast złotego, użyj brązu
czerwony + żółty

Zobacz sobie schematy malowania w AB. Dodatkowo w ab z poprzedniej edycji był naprawdę niezły poradnik o malowaniu, więc jakbyś zdobył taki to by było super.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Łukasz_
Chuck Norris

Post autor: Łukasz_ »

Coś tam widać niby na tej pelerynce ale jakoś szczerze mówiąc nie zachwyca :wink: Napewno model jest pomalowany lepiej niz poprzednie ale niestety niewiele. Musisz poprostu ćwiczyć. Nie radzę zmywać modeli bo jednak lepiej mieć pamalowane słabo niż wogóle niepomalowane. Pomaluj całą armię. Nabierzesz skila tak, że z 2 ostatnich regimentów powoli będziesz zadowolony :wink: Dopiero potem zmywaj albo poprawiaj modele. Dodatkowo będziesz dzieki temu widział swoje postępy :wink:

Proponuję na początek nauczenie się techniki drybrush-suchy pędzel. Noie chce mi się teraz opisywac albo szukać artykułów na ten temat ale jest to podstawowa technika dla poczatkujących i opisów jest bardo dużo więc napewno znajdziesz kilka. Dodatkowo jeśli, jak piszesz, masz nauczyciela to poproś go aby Ci na żywo pokazał tą technikę. Sprawdza się wyśmienicie na brody, włosy, metal i od biedy na jakieś butki czy ubranko. Jest też bardzo dobra na podstawki.

Awatar użytkownika
Samael
Kradziej

Efekt cieniowania spiepszyła lampa błyskowa...
"JOIN OR DIE"

Awatar użytkownika
Samael
Kradziej

Niedługo wrzucę Mściciela z obsługą...ogólnie malowałem wszystko 3 i 1/2 dnia (dla zakończenia tematu o czasie malowania :mrgreen: ) ...
"JOIN OR DIE"

szrama
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: szrama »

Nie można pomalować modelu dobrze w godzinę. Ok, ktoś rzuci mi Nightgoblina 8)
Ale generalnie, to bardzo bardzo bardzo mało czasu na figurkę. Ja w swoim najniższym poziomie poświęcam około godziny właśnie na model i z reguły klienci nie narzekają, ale potem wolą dopłacić troszeczkę a ja już poświęcę koło 3-5 godzin i widać od razu skok jakościowy ;)(taka mini-autoreklama)
Ogółem masz chorobę początkujących czyli "łał patrzcie jak pomalowałem nieźle nie?" - spokojnie. Przeciętni malarze uczą się fachu koło 2-5 lat (ja już maluję niby 5 lat i nadal jestem cienki raczej), więc trochę pokory kolego drogi. A cieniowanie na płaszczu to drybrush pewnie jakimś goblin greenem na dark angels green i tyle Twojego cieniowania, bez obrazy. To kwestia paru minut. Nie jest sztuką pomalować przede wszystkim szybko, a przede wszystkim dobrze, dokładnie, równo itd. Spróbuj pomalować 40 modeli tych samych raz za razem zobaczysz jak nagle okaże się to obrzydliwe i wtedy zrozumiesz, jaką malarz musi mieć cierpliwość by pomalować armię 200 modeli.
Chyba, że chcesz iść na skróty i nie rozwijać się - poczytaj o bejcowaniu.

Awatar użytkownika
Samael
Kradziej

Co do peleryny to było tak...brush Dark Angel, Wash czarny i brush Goblin Green.
"JOIN OR DIE"

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Nic więc dziwnego, że wyszło jak wyszło. Po czarnym washu przydałby się DAG, potem DAG+GG i na koniec GG.
Drybrush jest dobry (służy?) co najwyżej do kolczug, żwirków i innych wysoce fakturowanych powierzchni. Na płaskich powierzchniach wygląda to słabo, dla tego możesz spróbować tego:

http://www.cytadela.pl/modules.php?name ... e&artid=25

Może i wszystko trwa dłużej, ale efekty są znacznie lepsze.

Jeszcze jedna uwaga dotycząca skóry. Moim zdaniem jest pomalowana tylko jednym kolorem i wygląda jak różowa plama.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Samael
Kradziej

Zapraszam do oglądania moich wampirów

oto mój Wampir na koniu :
Obrazek
Obrazek

:!: UWAGA !!! JA MALOWAŁEM TYLKO KONIA !!! :!:
Ostatnio zmieniony 1 sty 2010, o 12:51 przez Samael, łącznie zmieniany 1 raz.
"JOIN OR DIE"

Awatar użytkownika
Rion
Chuck Norris

Post autor: Rion »

Troszkę mało widać :?

Nefarius
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Nefarius »

Rion pisze:Troszkę mało widać :?
Podbijam.
My Niebiescy jesteśmy jak orkowie tyle, że przed walką zamiast "WaaAaGhhhH" krzyczymy "RuuuuUuuch!"
http://www.niebiescy.pl/images/sygnatury/ruch_07.jpg

Awatar użytkownika
Dasieq
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Dasieq »

Łoł! Ten wampir chyba przeżył miłe chwile z leśnymi elfami xD Ależ zielonoo!! Hoho!
Faktycznie mało widać trochę...to zapewne wina kiepskiego aparatu że nie możesz zrobić zdjęć z bliższa.
"Kobieta powinna być na tyle wykształcona, żeby przyciągnąć głupich mężczyzn i na tyle wulgarna, by kusić inteligentnych"

Piotr3K
Kretozord

Post autor: Piotr3K »

Wskazowka: rob zdjecia na jednolitym tle ;)

Awatar użytkownika
Samael
Kradziej

Dasieq pisze:Łoł! Ten wampir chyba przeżył miłe chwile z leśnymi elfami xD Ależ zielonoo!! Hoho!
Faktycznie mało widać trochę...to zapewne wina kiepskiego aparatu że nie możesz zrobić zdjęć z bliższa.
Trochę się rozmazują :wink:
"JOIN OR DIE"

Awatar użytkownika
Samael
Kradziej

piątka Dire Wolf'ów
Obrazek

Zbliżenie :mrgreen:
Obrazek

i fell bat'y
Obrazek