Pegaz - czyli moj kolek do trumny.

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
syrius
Chuck Norris

Pegaz - czyli moj kolek do trumny.

Post autor: syrius »

Witam.

Praca ta jest moja meczarnia od dawna. Na poczatku miala to byc porzadna robota. Z czasem niestety figurka ta przezywala upadki z polki, na ktorej z checia zasnal sobie kot. Tudziez atak mojej rodzinki na miejsca w ktorych leza figruki.
W kazdym razie milo bedzie uslyszec opinie, wiem ile napackalem na niej i zwalilem...
Pierwsza rzecza, jaka mozecie zobaczyc... a zreszta domyslajcie sie i komentujcie ;).

P.s. Nie malowalem od 1,5 roku ;). I jest to jeden z moich gorszych modeli :/

Obrazek

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Ładny Ładny, robi wrażenie :)
Swietny sztandar, bardzo ładny czerowony,
NMM wg mnie jest ciut za bardzo podciągnięty do białego. warstwa mnie o byłoby IMO o wiele lepiej.
Biały jest słaby, może zacząć powienieneś od odcieni szarości?
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

IMO NNM ma zły dobór kolorów, wygląda jakby miał zbroje ze szkła albo z lodu, albo z czegoś innego, co mogłoby być przedstawiane jako niebieskie, a z pewnością nie będące metalem.

Ale generalnie wrażenie pozytywne robi.
Uerph.

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: dead »

model ma potecjal ale fotki sa slabe ;) - znaczy za ciemne naprawde za ciemne ... po rozjasnieniu naprawde porzadna parca nie jest to nic specjalnego ... ale solidna dobra robota - aczkolwiek nie przemawia do mnie kolorystyka ... - moze dlatego ze maluje sam sporo pegazow i sie troche przyzwyczailem do praktycznie jednego schematu ... skrzydla sie wydaja jednolite i takie mdle (bez kontrastow zbytnich) ... za to podstawka jest wypas - moze to wypas troche nad wyrost bo jednak o ile ruinka wypas o tyle dol i czapa sniegowa na ziemi torche jest tak jakby za bardzo minimalistyczna ... :D (kurde gdzie mozna taki element dostac ?? i za ile ??). Co do metaliku akurat mi sie podoba jest dosc orginalny - qrde bardziej mi on tu pod chrom podchodzil ale jesli ma to byc senmm to o ile gora wzglednie ok to dol brazowy wymaga poprawek ... to chyba tyle pozdro

Awatar użytkownika
zator
Wałkarz

Post autor: zator »

sa mnie ciekawi czy on stoi czy sie przekrzywia ??

Awatar użytkownika
syrius
Chuck Norris

Post autor: syrius »

Dzieki za komenty, w kazdym razie to mial byc SENMM, ale widze, iz na zdjeciu braz konia zlal sie z brazem ziemi.
W rzeczywistosci, skora konia jest ciemniejsza od brazu na "tarczach", jak i metalowych elementach.

W przypadku ruiny to jest to fragment swiatyni do 40k. poprostu odcialem go myslac o podstawce dla pegaza.
Po malowaniu i cieniowaniu tego fragmentu nie chcialo juz mi sie bawic z sama podstawka...

Wiem miejscami NMM metaliczny, jest za jasny, ale robilem go by rzucal sie w oczy i nie razil az tak strasznie... chociaz efekt wyszedl chyba odwrotny.

Skrzydla to jedna ze slabszych czesci modelu. Nawet lotek nie zrobilem. To bylo 3 cie podejscie malowania tych skrzydel i juz mi sie nie chcialo ( 2 poprzednie wyladowaly w denaturacie ). A bedac olbrzymim leniem nie chcialo juz mi sie robic, bialo/czarnych koncoweczek.

Niebieski poszedl np. na kolczudze dlatego, ze wiedzialem jakie bedzie tlo pod figurke i uwazalem, ze ladnie sie zgra ;)

P.s. A figurka nie przekrzywiona, tylko wlasnie przelatuje obok ruiny ;).

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Ładna figurka, ciekawy schemat kolorystyczny, ale zdjęcie faktycznie rochę ciemne ;)

Bardzo mi się podoba kratka i czerwony kolor. Moim zdaniem skrzydła mają trochę mało życia w sobie, może jedna warstwa jaśniejszej farby nałożona "suchym pędzlem" nieco by poprawiła efekt :) Sztandar też jest bardzo bry, nie ma przesady, ale prezentuje się bardzo ładnie. Ruina jest bardzo trafionym pomysłem, ale na samej podstawce, oprócz śniegu, widziałbym jeszcze jakiś gruz, kamienie itp. - sam śnieg to trochę za mało ;) Zbroja wygląda rzeczywiście na niebieską, ale samo malowanie jest dobre :) Za to błękitne wstążki mi się bardzo podobają, no i ogon pegaza :)

Bardzo udany model :)

Pozdrawiam
Sławol
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Niedbal
Mudżahedin

Post autor: Niedbal »

:shock: :shock: :shock:

Nie wierze ....

Syrius pomalował figurke :shock: :shock:

WTF?? :D

Weź ty sie lepiej za te swoje WE a nie jakieś pegazy mi tu malujesz :D

A tak wogóle to mi sie podoba ta figurka , choć ten niebieski taki ,,niecodzienny" :P

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Ładnie, ale mam wrażenie, że murek zaraz się przewróci....

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

za duze kontrasty jak korzystasz z ocxzojebow to do konca
nom jA bym poprawil ale technika malowania ok

ODPOWIEDZ