mata z "Komfortu"

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

mata z "Komfortu"

Post autor: Shinue »

kilka dni temu byłem w jednym ze sklepów "Komfort"
(dla niewtajemniczonych podaję, że to sklep z dywanami, wykładzinami, chodnikami itp. itd.)
i chociaż nie lubię "rumunowania" wpadły mi tam w oko wykładziny, które mogłyby posłużyć za matę do stołu.
ktoś już to robił? macie jakieś doświadczenia?
Obrazek

Awatar użytkownika
Misiek
Mudżahedin

Post autor: Misiek »

Kiedys dawno dawno temu byl taki skladany stol w naszym sklepie i wlasnie byl obity taka jakby wykladzina czy czyms takim imitujaca bardzo dorbna trawe- po prostu zielony.
Na dobra sprawe zdawal swa funkcje. Dosc dobrze przeswaly sie figurtki choc czasami mogly sie zachaczyc o juz lekko zmechacona powierzchnie. No bo jednak takie cos sie troche zuzywa (chociaz raczej nie powinno az tak bardzo).

Pytanie tylk czy walory estetyczne sa zadowalajace. Gralo sie w maire dobrze tylko ciezko dopasowac do tego makiety zeby byly podobne do podloza. Po prostu nie beda. Ja tam wole piasek i trawke.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

a jak cenowo?
Ja na allegro kupilem nowa mate GW za jakies 60zeta.. i wbrew temu co wczesniej ludzie pisali chwale sobie calkiem - bitew juz sporo przezyla bez lysych miejsc itd.
Jedyny bol taki ze na jakims wsiowym papierze mata, i dennie sie ja rozklejalo..

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

Shinue pisze: i chociaż nie lubię "rumunowania" wpadły mi tam w oko wykładziny, które mogłyby posłużyć za matę do stołu.
jak nie lubisz rumunowania to rozumiem że kleje też kupujesz GW
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Jest taka zielona wykładzinka(chodnik) który jest stosowany na basenach(20 zł za 1m kw.).

Polecam.Obiłem tym 8 stołów i sprawdza się świetnie.

Kupione oczywiście w Komforcie.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Shinue
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Shinue »

kurka_z_podworka pisze:
Shinue pisze: i chociaż nie lubię "rumunowania" wpadły mi tam w oko wykładziny, które mogłyby posłużyć za matę do stołu.
jak nie lubisz rumunowania to rozumiem że kleje też kupujesz GW
hmm... klej nie jest specjalistycznym produktem zastrzeżonym do wąskiego grona producentów, natomiast maty do stołów i owszem...
Reyki pisze: Jest taka zielona wykładzinka(chodnik) który jest stosowany na basenach(20 zł za 1m kw.).
raczej nie powinienem mieć kłopotów ze znalezieniem jej, ale pamiętasz jak się nazywa?
Obrazek

Awatar użytkownika
zator
Wałkarz

Post autor: zator »

ja tesh tego uzywam i przyznam e chociaz nie wyglada tak jak mata GW jest super i 2 m kwadratowe (nie jeden) kupujesz za 20 zl

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

sorki ja za obicie stołu płaciłem cos w okolicach 18 złotych

strasznie tania jest ta wykładzinka.

Niestety nie pamiętam.
Łatwo znaleźć.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Łosiu
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Łosiu »

Czy chodzi o taką zieloną wykładzinę ze sztuczną trawą? Jeśli myślę o tym samym co Ty, to nie jest wygodna bo się o nią oprzeć nie da. Strasznie się w łokcie wbija :P
Nie pamiętam kto : "Jasiu co to jest miscast na 9?"
Jasiuuu: "Twoja stara puszcza się z listonoszem"

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

to tak jak popiaskowany stół wiec niestraszne mi to :)
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

da się na tym oprzeć.To jest jak static grass tylko jest dłuższe i pozawijane.

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Ypsilanti
Mudżahedin

Post autor: Ypsilanti »

Spokojnie można się oprzeć - nie wbija się w skórę. Piaskowe stoły są dużo gorsze.

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

Ypsilanti pisze:Spokojnie można się oprzeć - nie wbija się w skórę. Piaskowe stoły są dużo gorsze.
stoly do gry robicie czy lozko? :roll:

piasek trzeba brac sortowany, to nic sie Wam nie bedzie wbijac. zawsze mozecie tez przykleic static grass w miejscach przeznaczonych na lokcie :twisted:
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Szaman ale my za 2 stoły z obiciem płacimy niecałe 200 złotych.
A Ty ile płacisz za 2 stoły z piaskiem i static grassem?

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Misiek
Mudżahedin

Reyki pisze:Szaman ale my za 2 stoły z obiciem płacimy niecałe 200 złotych.
Mowimy o stolach 72/48 czy 48/48. Bo tak szczerze to piaskowanie i static wcale takie drogie nie musza byc. Wystarczy wziasc takeigo biedengo studencine powiedziec co chcecie i macie :) Nie wiem czy w 200zl za dwa stoly bym sie wyrobil ale sadze ze tak.

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

72/48-my jesteśmy biednymi studentami(w większości).

KFC-Karl Franz Chicken

Awatar użytkownika
Misiek
Mudżahedin

Jakbym podliczyl i zorientowal sie ile by same materialy wyniosly to chyba bez problemu 100 dal oby sie wycisnac za zladny stol popiaskowany z jakas droga i trawka statyczna.

Sam teraz robie ladny skladany przenosny stol ale to juz wchodza bardziej skomplikowane laczenia plyt profile metalowe itp. sadze ze wyszlo by to jakies 40% drozej za skaldany z plyt 24/24 cale.

Jezeli poruszamy temat biednego studenta ktory robie stoly do gry makiety itp to myslalem nad soba samym bo tym troche dorabialem i powiedzmy znam sie na rzeczy. Robilem stoly dla 2 klubow i 4 sklepow + makiet sporo do jednych i drugic instystucji. Po za tym jak juz sie lansujemy to pierwsza w polsce makiete helmowego jaru w odpowiedniej skali. :)

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Szaman ale my za 2 stoły z obiciem płacimy niecałe 200 złotych.
Tyle samo. A nawet roszkę więcej dostaje. Zobacz temat o GT.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Misiek pisze: Sam teraz robie ladny skladany przenosny stol ale to juz wchodza bardziej skomplikowane laczenia plyt profile metalowe itp. sadze ze wyszlo by to jakies 40% drozej za skaldany z plyt 24/24 cale.
Czy mógłbyś powiedzieć coś więcej na ten temat?
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
Schtrasny
Wałkarz

Post autor: Schtrasny »

Przedrukuję z NG:
Schtrasny pisze:Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wykładzina z marketu budowlanego. Polecam najcieńszą + pistolet na zszywki.
Inne typy powierzchni na stole bitewnym IMO pozostają daleko w tyle ze względów: a) estetycznych b) praktycznych c) kosztu wykonania d) trwałości.

ODPOWIEDZ