mata z "Komfortu"
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
mata z "Komfortu"
kilka dni temu byłem w jednym ze sklepów "Komfort"
(dla niewtajemniczonych podaję, że to sklep z dywanami, wykładzinami, chodnikami itp. itd.)
i chociaż nie lubię "rumunowania" wpadły mi tam w oko wykładziny, które mogłyby posłużyć za matę do stołu.
ktoś już to robił? macie jakieś doświadczenia?
(dla niewtajemniczonych podaję, że to sklep z dywanami, wykładzinami, chodnikami itp. itd.)
i chociaż nie lubię "rumunowania" wpadły mi tam w oko wykładziny, które mogłyby posłużyć za matę do stołu.
ktoś już to robił? macie jakieś doświadczenia?
Kiedys dawno dawno temu byl taki skladany stol w naszym sklepie i wlasnie byl obity taka jakby wykladzina czy czyms takim imitujaca bardzo dorbna trawe- po prostu zielony.
Na dobra sprawe zdawal swa funkcje. Dosc dobrze przeswaly sie figurtki choc czasami mogly sie zachaczyc o juz lekko zmechacona powierzchnie. No bo jednak takie cos sie troche zuzywa (chociaz raczej nie powinno az tak bardzo).
Pytanie tylk czy walory estetyczne sa zadowalajace. Gralo sie w maire dobrze tylko ciezko dopasowac do tego makiety zeby byly podobne do podloza. Po prostu nie beda. Ja tam wole piasek i trawke.
Na dobra sprawe zdawal swa funkcje. Dosc dobrze przeswaly sie figurtki choc czasami mogly sie zachaczyc o juz lekko zmechacona powierzchnie. No bo jednak takie cos sie troche zuzywa (chociaz raczej nie powinno az tak bardzo).
Pytanie tylk czy walory estetyczne sa zadowalajace. Gralo sie w maire dobrze tylko ciezko dopasowac do tego makiety zeby byly podobne do podloza. Po prostu nie beda. Ja tam wole piasek i trawke.
a jak cenowo?
Ja na allegro kupilem nowa mate GW za jakies 60zeta.. i wbrew temu co wczesniej ludzie pisali chwale sobie calkiem - bitew juz sporo przezyla bez lysych miejsc itd.
Jedyny bol taki ze na jakims wsiowym papierze mata, i dennie sie ja rozklejalo..
Ja na allegro kupilem nowa mate GW za jakies 60zeta.. i wbrew temu co wczesniej ludzie pisali chwale sobie calkiem - bitew juz sporo przezyla bez lysych miejsc itd.
Jedyny bol taki ze na jakims wsiowym papierze mata, i dennie sie ja rozklejalo..
-
- Kretozord
jak nie lubisz rumunowania to rozumiem że kleje też kupujesz GWShinue pisze: i chociaż nie lubię "rumunowania" wpadły mi tam w oko wykładziny, które mogłyby posłużyć za matę do stołu.
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
Jest taka zielona wykładzinka(chodnik) który jest stosowany na basenach(20 zł za 1m kw.).
Polecam.Obiłem tym 8 stołów i sprawdza się świetnie.
Kupione oczywiście w Komforcie.
Polecam.Obiłem tym 8 stołów i sprawdza się świetnie.
Kupione oczywiście w Komforcie.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
hmm... klej nie jest specjalistycznym produktem zastrzeżonym do wąskiego grona producentów, natomiast maty do stołów i owszem...kurka_z_podworka pisze:jak nie lubisz rumunowania to rozumiem że kleje też kupujesz GWShinue pisze: i chociaż nie lubię "rumunowania" wpadły mi tam w oko wykładziny, które mogłyby posłużyć za matę do stołu.
raczej nie powinienem mieć kłopotów ze znalezieniem jej, ale pamiętasz jak się nazywa?Reyki pisze: Jest taka zielona wykładzinka(chodnik) który jest stosowany na basenach(20 zł za 1m kw.).
sorki ja za obicie stołu płaciłem cos w okolicach 18 złotych
strasznie tania jest ta wykładzinka.
Niestety nie pamiętam.
Łatwo znaleźć.
strasznie tania jest ta wykładzinka.
Niestety nie pamiętam.
Łatwo znaleźć.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
Czy chodzi o taką zieloną wykładzinę ze sztuczną trawą? Jeśli myślę o tym samym co Ty, to nie jest wygodna bo się o nią oprzeć nie da. Strasznie się w łokcie wbija
Nie pamiętam kto : "Jasiu co to jest miscast na 9?"
Jasiuuu: "Twoja stara puszcza się z listonoszem"
Jasiuuu: "Twoja stara puszcza się z listonoszem"
-
- Kretozord
to tak jak popiaskowany stół wiec niestraszne mi to
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
da się na tym oprzeć.To jest jak static grass tylko jest dłuższe i pozawijane.
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
stoly do gry robicie czy lozko?Ypsilanti pisze:Spokojnie można się oprzeć - nie wbija się w skórę. Piaskowe stoły są dużo gorsze.
piasek trzeba brac sortowany, to nic sie Wam nie bedzie wbijac. zawsze mozecie tez przykleic static grass w miejscach przeznaczonych na lokcie
"I fart in your general direction"
Szaman ale my za 2 stoły z obiciem płacimy niecałe 200 złotych.
A Ty ile płacisz za 2 stoły z piaskiem i static grassem?
KFC-Karl Franz Chicken
KFC-Karl Franz Chicken
Mowimy o stolach 72/48 czy 48/48. Bo tak szczerze to piaskowanie i static wcale takie drogie nie musza byc. Wystarczy wziasc takeigo biedengo studencine powiedziec co chcecie i macie Nie wiem czy w 200zl za dwa stoly bym sie wyrobil ale sadze ze tak.Reyki pisze:Szaman ale my za 2 stoły z obiciem płacimy niecałe 200 złotych.
Jakbym podliczyl i zorientowal sie ile by same materialy wyniosly to chyba bez problemu 100 dal oby sie wycisnac za zladny stol popiaskowany z jakas droga i trawka statyczna.
Sam teraz robie ladny skladany przenosny stol ale to juz wchodza bardziej skomplikowane laczenia plyt profile metalowe itp. sadze ze wyszlo by to jakies 40% drozej za skaldany z plyt 24/24 cale.
Jezeli poruszamy temat biednego studenta ktory robie stoly do gry makiety itp to myslalem nad soba samym bo tym troche dorabialem i powiedzmy znam sie na rzeczy. Robilem stoly dla 2 klubow i 4 sklepow + makiet sporo do jednych i drugic instystucji. Po za tym jak juz sie lansujemy to pierwsza w polsce makiete helmowego jaru w odpowiedniej skali.
Sam teraz robie ladny skladany przenosny stol ale to juz wchodza bardziej skomplikowane laczenia plyt profile metalowe itp. sadze ze wyszlo by to jakies 40% drozej za skaldany z plyt 24/24 cale.
Jezeli poruszamy temat biednego studenta ktory robie stoly do gry makiety itp to myslalem nad soba samym bo tym troche dorabialem i powiedzmy znam sie na rzeczy. Robilem stoly dla 2 klubow i 4 sklepow + makiet sporo do jednych i drugic instystucji. Po za tym jak juz sie lansujemy to pierwsza w polsce makiete helmowego jaru w odpowiedniej skali.
Tyle samo. A nawet roszkę więcej dostaje. Zobacz temat o GT.Szaman ale my za 2 stoły z obiciem płacimy niecałe 200 złotych.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Czy mógłbyś powiedzieć coś więcej na ten temat?Misiek pisze: Sam teraz robie ladny skladany przenosny stol ale to juz wchodza bardziej skomplikowane laczenia plyt profile metalowe itp. sadze ze wyszlo by to jakies 40% drozej za skaldany z plyt 24/24 cale.
Lidder pisze:To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.-There's something large & nurgle-y coming first