Pytania początkujących i niepewnych

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

Re: Pytania początkujących i niepewnych

Post autor: kamelot »

1. pieca nie widziałem na żywo, ale wiem, że żadna duża plastikowa figurka nie może być lepsza od metalowej :)
2. lepiej w 10 harpii, kup box demonetek i dwa zestawy skrzydeł z MaxMini ze strony bitspudlo.com, zapłacisz coś koło 100zł i masz 10 bardzo ładnych harpii
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Ja bym tak zrobił, ale od demonetek nie leżą mi te szpikulce zamiast rąk ;/ Macie jakiś pomysły?

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Ja mam harpie z Wiedzm ale będe jeszcze dorabiał z War Dancerów
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

GarG pisze:Ja mam harpie z Wiedzm ale będe jeszcze dorabiał z War Dancerów
Rozwiń ;D?

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

wiem, że wstyd pytać, ale w trakcie całego mojego grania w wfb ( gram od roku ) nigdy nie grałem z O&G i chciałbym spytać na czym polega wyciąganie fanatyków harpiami... :P
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

podlatujesz pod gobosy z fanolami, a gdy podlecisz na 8 cali one muszą wyskoczyć z klocka :D
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

a co potem z nimi robię?

Awatar użytkownika
Raamiel
Wodzirej

Post autor: Raamiel »

Meczy mnie pewne pytanie - czy Hotek dziala na inkantacje TK czy nie - nie uzyskalem tutaj jednoznacznej odpowiedzi.

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

TK nawet gdyby chciały nie mogą rzucić miscasta, więc hotek nie działa.
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Rasti pisze: Rozwiń ;D?
Wiedzma mam dorobione skrzydla, ( podobne jak u owada), dorobie WD Skrzydała tylko musze się zastanowić jeszcze jakie.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Raamiel
Wodzirej

Post autor: Raamiel »

Mam ujawnionego Assasina z bound spellem w odziale Shejdow, na poczatku mojej tury rzucam KB. Czy w fazie magi kiedy to Assasin wykorzystując (bound spell) leci sobie do kombatu to ma KB ?

Pytanie 2 - Assasni na jawne rozpiski jest troszke drogi mam na myśli że posiadać zasadę ukrycia za która kosztuje punkty.
Czy na początku gry należy powiedzieć przeciwnikowi w którym oddziale ma sie Assasin czy tylko poinfomrować iż mam go w armii i podać wyposażenie ?

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Raamiel pisze: Pytanie 2 - Assasni na jawne rozpiski jest troszke drogi mam na myśli że posiadać zasadę ukrycia za która kosztuje punkty.
Czy na początku gry należy powiedzieć przeciwnikowi w którym oddziale ma sie Assasin czy tylko poinfomrować iż mam go w armii i podać wyposażenie ?
sposób, w jaki skonstruowałeś pytanie nasuwa refleksję o wpływie płynów wyskokowych... :mrgreen:

Tak, musisz zawsze powiedzieć, w którym oddziale masz Assassina.
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

kamelot pisze: 2. lepiej w 10 harpii, kup box demonetek i dwa zestawy skrzydeł z MaxMini ze strony bitspudlo.com, zapłacisz coś koło 100zł i masz 10 bardzo ładnych harpii
Tylko że nie zabardzo wiem czy bede umial nimi grac
Jednym slowem DR pewniejszy zakup ale nie jestem pewny
Jak ich nie kupie w dom moge pograc 5 na proxach
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Eltharion pisze:
kamelot pisze: 2. lepiej w 10 harpii, kup box demonetek i dwa zestawy skrzydeł z MaxMini ze strony bitspudlo.com, zapłacisz coś koło 100zł i masz 10 bardzo ładnych harpii
Masz chlopie dar rozbrajania...
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

kamelot pisze:a co potem z nimi robię?
nic, chlopaki sobie śmigają po polowie przeciwnika a ty czarujesz/strzelasz- on musi się cackać jak chce zaszarżować czy unikać fanoli :) . Chyba że grasz na ofensie albo się zbytnio zbliżą do ciebie, to wtedy ostrzelać malymi pociskami, fastem, czy czymkolwiek.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Rince pisze:
Eltharion pisze:
Masz chlopie dar rozbrajania...
Możliwe :roll:
Poprostu nzalezy mi na kasie i nie chce źle jej wydac :?
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

No tak, bo harpie, to slaba inwestycja :)
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Pedros
Oszukista

Post autor: Pedros »

Witam!

Pare pytan:

1) Na jakiej podstawce musze miec kociolek? 50x50 czy 50x100 czy na jakiej chce?
2) Czy moge isc "bokiem" kociolkiem? Czyli np. szerszym bokiem w kierunku przeciwnika?
3) Czy moge robic darmowe pivoty kociolkiem?
4) W przypadku szarzy wystawiam obsluge przed kociolek. Czy musze sie stykac z kotlem? Czy wtedy kociolek zmienia polozenie? Jesli dostawia sie do "plecow obslugi" to szerszym czy wezszym bokiem? Czy moge sam zdecydowac ktorym?
5) Czy mozna strzelac z cannona do kotla, ale nie do obslugi. Czy moge traktowac to jako overguessing?
Pozdrawiam
Pedros
Ostatnio zmieniony 9 gru 2009, o 20:42 przez Pedros, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Pedrosie, jak nie ma nic w uscisleniach, to chyba zachowuje sie jak normalna maszyna.

-Hity w kociol sa ignorowane, wiec chyba mozna strzelac tylko do obslugantow.
-O podstawkach bylo ostatnio mowa. Nie ma okreslonej wielkosci. Ja robie swoje na 40x40. Bezpieczny rozmiar.
Obrazek

Awatar użytkownika
Rydl
Mudżahedin

Post autor: Rydl »

nie zasłonisz smoka kotłem. a co do reszty wydaje mi sie ze traktoje sie to jak zwyykła maszyne.

Zablokowany