Co wy na to ??? Sparingowe spotkanie Coś dorzucić ? Zagram przeciwko Lizakom Jakieś sugestie ? Na co uważać i czego się bać, w co naparzać na początek ?
Unnamed1650 Pts - Wood Elves Army
1 * Alter Noble @ 158 Pts
Alter; Great Weapon; Longbow; Light Armour; Shield
Hail of Doom Arrow [30]
Helm of the Hunt [20]
IMO Czempiona w tancerzach opłaca się dawać jedynie w jeżeli chowasz w tancerzach jakiegoś bohatera i w ten sposób chcesz uchronić go przed pojedynkiem, w przeciwnym przypadku czempion(czelendż) jest świetną kryjówką dla wrogiego bohatera przed KB…
ale to za mały oddział jest żeby walczył. na te punkty nie ma żadnych smoków więc po prostu daj gołą 5 tancerzy - będziesz miał look outa, nie dostaniesz od razu z każdego missla czy szutingu a schować coś takiego to nie problem.
nie przemawia do mnie mag 1 lvl... Poszukał bym pkt na 2 lvl dla niego i wtedy no coś można działać. A tak to ejst 1 kostka i ds za 115 pkt...
A reszta rozpy spoko. Poza tym co Laik juz napisał.
obrob rozpiske do konca. Wytnij takie rzeczy jak:
Spear; Light Armour; Musician, łuki na magach i to co MAJĄ w zestawie (nie wykupione za pkt).
Rozpa spoko, ale w tym momencie alter bez hełmu to średnia opcja. Lepiej zrobić solo herosa z gw, la, sh, hodą i będzie generałem. Tani, ma hodę, 3 A z S6, no i daję 9 LD.
A jak ma zostać tak jak jest, to zmień tylko generała. Daj genia temu tańszemu magowi. Mniej pkt w razie czego stracisz.
I bitwa - WoCH, dyskowiec, bsb, 5 konnych maruderów, 10 maruderów z buta, 2x5 knigtów , 5 knightów z bannerem - 10:10
Gdyby nie szybka śmierć dyskowca (2 tura) to nie byłoby tak fajnie. Nie miałem za bardzo jak zabić tych 15 najtów. Udało się 7 pokroić.
II bitwa - VC, 2x ghule, 2x psy, wagon najtów, gwardia, wampir bsb i wampir na piechotę - 18:2
Mogła być maska, ale zbyt długo BK rozmontowywałem. Przegrałem combata po szarży WD i driad od boku i drzewa od przodu.
Z VC została połówka gwardi i ghule, sam oddałem 2x driady i połowe tancerzy.
Jakiś czas mnie nie było, ale mam zamiar nadrobić pewne zaległości. W dodatku widzę, że utarł się nowy standard WE idący w stronę tzw. "plutonu egzekucyjnego". Może i to dobrze, bo moja rozpiska już całkowicie poszła w inną stronę...
Alter Noble
- Helm of the Hunt
- Stone of the Crystal Mere
Alter Noble
- Briarhearth
- Amaranthine Brooch
Alter Noble
- Oaken Armour
8 Dryads
8 Dryads
8 Dryads
6 Wild Riders
- War Banner
5 Wild Riders
5 Wild Riders
5 Wild Riders
Treeman
Treeman
Ostatecznie wypadły 3 oddziały łuczników, którzy i tak zawsze zarabiali na siebie najmniej punktów. Zaś mi zawsze brakowało dodatkowych regimentów do ofensywy, aby mogło więcej dojechać, więcej "szachować" i znacznie zawężać ucieczkę wrogim magom itp. Testuje aktualnie ten układ i muszę przyznać że gra mi się przyjemniej.
daruj se tego caligora 6 kostek to mało mimo że na 6 tur pewnie ze 2 czy 3 razy ten las ruszysz. a jeżeli zechcesz zrezygnować z caligora to zrezygnuj z 4 levela magii to daje ci 60 pkt na jednostki.
wywalisz do tego 3 tancerzy muzyka z jednych i masz już kolejnego fasta.