Szybkie pytania

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Re: Szybkie pytania

Post autor: Asassello »

Mysza_on pisze:malowanie skóry ma się odbywać na mokrych farbach czy mam czekać aż wyschnie jedna warstwa i wtedy dawać drugą ??
lepiej zaczekaj aż pierwsza warstwa wyschnie - łatwiej jest.
Obrazek

Awatar użytkownika
Mysza_on
Mudżahedin

Post autor: Mysza_on »

I tak z każdą warstwą ?? Czy tylko z tą bazową ??

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Z każdą. Malujesz, czekasz aż wyschnie i kolejna warstwa. Inaczej sobie tego nie wyobrażam.

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

czy wiecie gdzie można dostać coś zastępczego do GS do lepienia rzeczy mniej precyzyjnych

Awatar użytkownika
wedge
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: wedge »

A ja mam pytanie o Chaośnickie pancerze. Dotąd maiłem doświadczenie tylko z dwarfami i tak malowanie ich to nie jest żaden problem. Intryguje mnie jak uzyskać taką metaliczną czerń jaka jest prezentowana na fotkach z GW??? (za dobry przykład niech posłuży Juggernaut i jego czarny pancerz)

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

runepriest pisze:czy wiecie gdzie można dostać coś zastępczego do GS do lepienia rzeczy mniej precyzyjnych
Możesz spróbować polskiego GS lub Poxiliny.
wedge pisze:A ja mam pytanie o Chaośnickie pancerze. Dotąd maiłem doświadczenie tylko z dwarfami i tak malowanie ich to nie jest żaden problem. Intryguje mnie jak uzyskać taką metaliczną czerń jaka jest prezentowana na fotkach z GW??? (za dobry przykład niech posłuży Juggernaut i jego czarny pancerz)
Nie wiem czy do posta miało być załączone zdjęcie ale jako że go nie ma, to nie bardzo wiem o jaki czarny metalik ci chodzi.
Czarny pancerz można uzyskać w następujący sposób. Malujesz zbroję na czarno, krawędzie możesz potraktować delikatnie metalikiem (np Bolgun Metal) jeśli chcesz mieć porysowany pancerz a całość malujesz błyszczącym lub półbłyszczącym lakierem. W ten można otrzymać czarny, połyskujący pancerz. Ale sposobów pewnie jest więcej.

Awatar użytkownika
wedge
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: wedge »

nie załączałem linka do niego bo sądziłem że zainteresowani sami znajdą bez problemu właściwe zdjęcie.
Dla leniwych link :wink: http://www.games-workshop.com/MEDIA_Cus ... 73x627.jpg

będę wdzięczny za wszelkie rady

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

W zasadzie to pancerz tego juggera nie jest czarny :P
Ale jak byś chciał czarny pancerz to IMO technika ta sama: delikatne (!) rozjaśnienia (dla leniwych jedno starczy :) ) + krawędziowanie. Na koniec potraktuj zbroję błyszczącym lakierem i efekt powinien być zadawalający.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

a gdzie można takie cuś dostać (sklepy modelarskie czy jakieś inne)

Awatar użytkownika
Mysza_on
Mudżahedin

Post autor: Mysza_on »

Czy mógłby mi ktoś powiedzieć albo podrzucić linka z przepisem na robienie drzew ??

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

runepriest pisze:a gdzie można takie cuś dostać (sklepy modelarskie czy jakieś inne)
Polski GS to tylko w sklepach modelarskich, ale ja sam lepię poxiliną. Można ją dostać w sklepach budowlanych. Jest to masa do łatania dziur w rurach. A no i takie twarde na początku się odcina, bo to zaschnięta masa jest. Miesza się tylko to plastyczne.

Awatar użytkownika
Codranger
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Codranger »

Wie ktoś może gdzie można w poznaniu dostać płytę pleśniową, lub coś z czego można zrobić stół do gry??
Kervyn pisze:gobbosy na godzinie drugiej, o Pani!
Sprzedam Styrodur!!!

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Codranger pisze:płytę pleśniową
LOL :D
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

To dla nurglitów chaosu chyba będzie stół...

Gunnila
Mudżahedin

Post autor: Gunnila »

Obawiam się, że płyta pleśniowa to niezły rarytas, i na dokładkę dość trudno dostępny. Wymaga również wielkiej dbałość i specjalnych warunków aby utrzymać ją w dobrym stanie, oraz nadaje się wyłącznie dla armii typu Chaos i Wampiry, ale za to może uda ci sie zdobyć w pełni wymodelowaną.

Jeżeli potrzebujesz jakiś łatwiej dostępny zamiennik, polecam płyty pilśniowe/wiórowe/paździerzowe/mdf dostępne w większości sklepów z akcesoriami meblowymi i zakładach meblarskich, gdzie również docinają je na wymiar.

Awatar użytkownika
Codranger
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Codranger »

o k.... o czym ja myślałem ;]
Kervyn pisze:gobbosy na godzinie drugiej, o Pani!
Sprzedam Styrodur!!!

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Białe winko, orzechy, winogrona, oliwki, ser pleśniowy... Wszystko razem... Pyyyszota...

Gunnila
Mudżahedin

Post autor: Gunnila »

Jakim lakierem malujecie metaliki? Próbowałam matowym... fuj. Błyszczącym - wyglądają jak tania emalia...

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

mam pytanie szczególnie do malarzy którzy zarabiają malowaniem.

jakich aparatów używacie chciałbym prosić o jak najwięcej konkretnych informacji gdyż nie mam o tym zielonego pojęcia

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

dokladnie, jakich aparatow, dokladne modele oraz w jakich ustawieniach grzebiecie coby lepiej wygladaly zdjecia figsow.

ODPOWIEDZ