lepiej zaczekaj aż pierwsza warstwa wyschnie - łatwiej jest.Mysza_on pisze:malowanie skóry ma się odbywać na mokrych farbach czy mam czekać aż wyschnie jedna warstwa i wtedy dawać drugą ??
Szybkie pytania
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Re: Szybkie pytania

A ja mam pytanie o Chaośnickie pancerze. Dotąd maiłem doświadczenie tylko z dwarfami i tak malowanie ich to nie jest żaden problem. Intryguje mnie jak uzyskać taką metaliczną czerń jaka jest prezentowana na fotkach z GW??? (za dobry przykład niech posłuży Juggernaut i jego czarny pancerz)
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Możesz spróbować polskiego GS lub Poxiliny.runepriest pisze:czy wiecie gdzie można dostać coś zastępczego do GS do lepienia rzeczy mniej precyzyjnych
Nie wiem czy do posta miało być załączone zdjęcie ale jako że go nie ma, to nie bardzo wiem o jaki czarny metalik ci chodzi.wedge pisze:A ja mam pytanie o Chaośnickie pancerze. Dotąd maiłem doświadczenie tylko z dwarfami i tak malowanie ich to nie jest żaden problem. Intryguje mnie jak uzyskać taką metaliczną czerń jaka jest prezentowana na fotkach z GW??? (za dobry przykład niech posłuży Juggernaut i jego czarny pancerz)
Czarny pancerz można uzyskać w następujący sposób. Malujesz zbroję na czarno, krawędzie możesz potraktować delikatnie metalikiem (np Bolgun Metal) jeśli chcesz mieć porysowany pancerz a całość malujesz błyszczącym lub półbłyszczącym lakierem. W ten można otrzymać czarny, połyskujący pancerz. Ale sposobów pewnie jest więcej.
nie załączałem linka do niego bo sądziłem że zainteresowani sami znajdą bez problemu właściwe zdjęcie.
Dla leniwych link
http://www.games-workshop.com/MEDIA_Cus ... 73x627.jpg
będę wdzięczny za wszelkie rady
Dla leniwych link

będę wdzięczny za wszelkie rady
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
W zasadzie to pancerz tego juggera nie jest czarny
Ale jak byś chciał czarny pancerz to IMO technika ta sama: delikatne (!) rozjaśnienia (dla leniwych jedno starczy
) + krawędziowanie. Na koniec potraktuj zbroję błyszczącym lakierem i efekt powinien być zadawalający.

Ale jak byś chciał czarny pancerz to IMO technika ta sama: delikatne (!) rozjaśnienia (dla leniwych jedno starczy

Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Polski GS to tylko w sklepach modelarskich, ale ja sam lepię poxiliną. Można ją dostać w sklepach budowlanych. Jest to masa do łatania dziur w rurach. A no i takie twarde na początku się odcina, bo to zaschnięta masa jest. Miesza się tylko to plastyczne.runepriest pisze:a gdzie można takie cuś dostać (sklepy modelarskie czy jakieś inne)
Wie ktoś może gdzie można w poznaniu dostać płytę pleśniową, lub coś z czego można zrobić stół do gry??
Sprzedam Styrodur!!!Kervyn pisze:gobbosy na godzinie drugiej, o Pani!
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
LOLCodranger pisze:płytę pleśniową

Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Obawiam się, że płyta pleśniowa to niezły rarytas, i na dokładkę dość trudno dostępny. Wymaga również wielkiej dbałość i specjalnych warunków aby utrzymać ją w dobrym stanie, oraz nadaje się wyłącznie dla armii typu Chaos i Wampiry, ale za to może uda ci sie zdobyć w pełni wymodelowaną.
Jeżeli potrzebujesz jakiś łatwiej dostępny zamiennik, polecam płyty pilśniowe/wiórowe/paździerzowe/mdf dostępne w większości sklepów z akcesoriami meblowymi i zakładach meblarskich, gdzie również docinają je na wymiar.
Jeżeli potrzebujesz jakiś łatwiej dostępny zamiennik, polecam płyty pilśniowe/wiórowe/paździerzowe/mdf dostępne w większości sklepów z akcesoriami meblowymi i zakładach meblarskich, gdzie również docinają je na wymiar.
o k.... o czym ja myślałem ;]
Sprzedam Styrodur!!!Kervyn pisze:gobbosy na godzinie drugiej, o Pani!