Pytania początkujących i niepewnych
Moderator: Yudokuno
Re: Pytania początkujących i niepewnych
Kapitalnych zabaweczek?? Oprócz hydry nic mi do głowy nie przychodzi, ogólnie krążą plotki że DE to jedna z najtrudniejszych armii. Nie wiem na ile to prawda ;D.
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Przeczytaj dokładnie booka ale nie army buildera to zobaczysz kapitalne zabaweczki. A hydra sama w sobie aż taka kozacka nie jest ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Czarna straż... Przerzuty w każdej rundzie, halabardy, determinacja, dajesz im ASFa, jakieś bayery od kociołka i mamy coś wypasistego. Jeszcze hoteka i tylko lecieć do przodu...
harpie, core, tanie, nie wzbudzają paniki, lot...
Oprócz tego jeszcze kilka innych.
Gdzie Ty masz oczy![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
harpie, core, tanie, nie wzbudzają paniki, lot...
Oprócz tego jeszcze kilka innych.
Gdzie Ty masz oczy
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Ostatnio zmieniony 15 gru 2009, o 14:52 przez Rasti, łącznie zmieniany 1 raz.
- Andronicus
- Chuck Norris
Nie ma się co dziwić że chłopak nie widzi siły naszej armii skoro nie ma żadnego porównania.
Poczytaj AB bestii czy ogrów a będziesz wiedział czy nasza armia jest taka słaba. A najlepiej się przekonasz co jest mocne a co nie po prostu grając. Army Buildery i forum nie jest wykładnią wiedzy, uwierz mi próba opanowania zasad w ten sposób do niczego Cię nie doprowadzi. Przeczytaj ze 2x rulebooka od deski do deski, zrób jakąś rozpiskę, zagraj z kimś i dopiero potem, w razie jakichś wątpliwości (których nie rozwieje lektura RB i AB) pytaj na forum.
Poczytaj AB bestii czy ogrów a będziesz wiedział czy nasza armia jest taka słaba. A najlepiej się przekonasz co jest mocne a co nie po prostu grając. Army Buildery i forum nie jest wykładnią wiedzy, uwierz mi próba opanowania zasad w ten sposób do niczego Cię nie doprowadzi. Przeczytaj ze 2x rulebooka od deski do deski, zrób jakąś rozpiskę, zagraj z kimś i dopiero potem, w razie jakichś wątpliwości (których nie rozwieje lektura RB i AB) pytaj na forum.
-
- Wałkarz
Witam!Mam pytanie,czy bohater DE może użyć równocześnie miecza który daję +1 siły i eliksiru który daje na jedną turę +3 siły.Razem miałby wtedy siłę 8?Przez jedna turę oczywiście ,a potem siłę 5?
mnie się wydaje, że to jednak bardziej hydra przeżuwa przeciwników, niż BGRasti pisze:Czarna straż... Przeżuty w każdej rundzie
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Na 100% nie może. Jeśli bohater wy szarżuje z oddziału to oddział nie może zadeklarować szarży...
Taki manewr stosuje się na przykład w przypadku juggernauta w knightach z frenzy, juggernaut wyszarżowuje i oddział juz nie musi, bo nie może![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Taki manewr stosuje się na przykład w przypadku juggernauta w knightach z frenzy, juggernaut wyszarżowuje i oddział juz nie musi, bo nie może
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.
Kamelot ma racje ( rzadko mu sie to zdarza ale teraz ma
)
( no offence )
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
( no offence )
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
nie można ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
nie. odlączyć bez wyszarżowania (poza czarami itp.) możesz w fazie Ruch, a faza ruchu jest po fazie deklaracji szarż.Eltharion pisze:A moim zdaniem mozna![]()
Hero odłacza sie od oddzialu i szarżuje
Chyba tak mozna nie ???
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..