Pytania początkujących i niepewnych
Moderator: Yudokuno
Re: Pytania początkujących i niepewnych
Kapitalnych zabaweczek?? Oprócz hydry nic mi do głowy nie przychodzi, ogólnie krążą plotki że DE to jedna z najtrudniejszych armii. Nie wiem na ile to prawda ;D.
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Przeczytaj dokładnie booka ale nie army buildera to zobaczysz kapitalne zabaweczki. A hydra sama w sobie aż taka kozacka nie jest
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Czarna straż... Przerzuty w każdej rundzie, halabardy, determinacja, dajesz im ASFa, jakieś bayery od kociołka i mamy coś wypasistego. Jeszcze hoteka i tylko lecieć do przodu...
harpie, core, tanie, nie wzbudzają paniki, lot...
Oprócz tego jeszcze kilka innych.
Gdzie Ty masz oczy
harpie, core, tanie, nie wzbudzają paniki, lot...
Oprócz tego jeszcze kilka innych.
Gdzie Ty masz oczy
Ostatnio zmieniony 15 gru 2009, o 14:52 przez Rasti, łącznie zmieniany 1 raz.
- Andronicus
- Chuck Norris
Nie ma się co dziwić że chłopak nie widzi siły naszej armii skoro nie ma żadnego porównania.
Poczytaj AB bestii czy ogrów a będziesz wiedział czy nasza armia jest taka słaba. A najlepiej się przekonasz co jest mocne a co nie po prostu grając. Army Buildery i forum nie jest wykładnią wiedzy, uwierz mi próba opanowania zasad w ten sposób do niczego Cię nie doprowadzi. Przeczytaj ze 2x rulebooka od deski do deski, zrób jakąś rozpiskę, zagraj z kimś i dopiero potem, w razie jakichś wątpliwości (których nie rozwieje lektura RB i AB) pytaj na forum.
Poczytaj AB bestii czy ogrów a będziesz wiedział czy nasza armia jest taka słaba. A najlepiej się przekonasz co jest mocne a co nie po prostu grając. Army Buildery i forum nie jest wykładnią wiedzy, uwierz mi próba opanowania zasad w ten sposób do niczego Cię nie doprowadzi. Przeczytaj ze 2x rulebooka od deski do deski, zrób jakąś rozpiskę, zagraj z kimś i dopiero potem, w razie jakichś wątpliwości (których nie rozwieje lektura RB i AB) pytaj na forum.
-
- Wałkarz
Witam!Mam pytanie,czy bohater DE może użyć równocześnie miecza który daję +1 siły i eliksiru który daje na jedną turę +3 siły.Razem miałby wtedy siłę 8?Przez jedna turę oczywiście ,a potem siłę 5?
mnie się wydaje, że to jednak bardziej hydra przeżuwa przeciwników, niż BGRasti pisze:Czarna straż... Przeżuty w każdej rundzie
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
Na 100% nie może. Jeśli bohater wy szarżuje z oddziału to oddział nie może zadeklarować szarży...
Taki manewr stosuje się na przykład w przypadku juggernauta w knightach z frenzy, juggernaut wyszarżowuje i oddział juz nie musi, bo nie może
Taki manewr stosuje się na przykład w przypadku juggernauta w knightach z frenzy, juggernaut wyszarżowuje i oddział juz nie musi, bo nie może
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.
Kamelot ma racje ( rzadko mu sie to zdarza ale teraz ma )
( no offence )
( no offence )
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
nie można
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
nie. odlączyć bez wyszarżowania (poza czarami itp.) możesz w fazie Ruch, a faza ruchu jest po fazie deklaracji szarż.Eltharion pisze:A moim zdaniem mozna
Hero odłacza sie od oddzialu i szarżuje
Chyba tak mozna nie ???
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..