Egzekutorzy!
Moderator: Yudokuno
Są 
http://cgi.ebay.com/FE83-Warhammer-Dark ... dZViewItem
To jedyny oddział, jakiego mi brakuje z V ed. Strasznie ciężko ich znaleźć.

http://cgi.ebay.com/FE83-Warhammer-Dark ... dZViewItem
To jedyny oddział, jakiego mi brakuje z V ed. Strasznie ciężko ich znaleźć.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
- Corvus Albus
- Kretozord
Limitowanych BG? czy ja o czymś nie wiem? można foty?

- Corvus Albus
- Kretozord
O w morde to zapewne cena będzie kosmiczna O_o, no ale jest jeszcze coś co w tej armii będzie trzeba mieć
poza 20 osobowymi klockami piechoty i wszystkimi modelami z AB 

To exekutorzy byli.Artein pisze:znaleźć będzie ciężko, z tego co gdzieś czytałem to było bodajże 200 modeli wydanych z jakiejś tam okazji podczas Games Day czy coś.... ale poszukam
http://collecting-citadel-miniatures.co ... oner_B.jpg
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
http://img367.imageshack.us/my.php?imag ... 019lg7.jpg
ci są moi konwertowani na bazie 5edycyjnych. Zrobiłem sobie cały odział z takich. Skoro niepodobna tych białych kruków dostać bo tylko 200szt to trzeba było swoich zrobic.
ci są moi konwertowani na bazie 5edycyjnych. Zrobiłem sobie cały odział z takich. Skoro niepodobna tych białych kruków dostać bo tylko 200szt to trzeba było swoich zrobic.
Tych Egzeków jest na ebayu w chwili obecnej 16 sztuk. Trzeba mieć tylko ze 400 zeta wolnego. Normalnie bym kupił, ale czeka mnie przeprowadzka w przyszłym miesiącu i mam ważniejsze wydatki.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Bo to nurgl i KB ściąga im Reginke 

kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Oto mamy odział niedoceniany lecz z potencjałem niszczącym. Całoś sprowadza się do tego że przegrywa rywalizację z czarną strażą którą wszyscy biorą. Czemu by jednak nie dawać mu szanse. Elita mrocznych elfów z dużą siłą.
Mamy za niewygórowaną cenę modele z ws5 siłą 4+dwurak=6 i killing blowem. możliwoś wspomagania od kotła bonusami i stubbornem jeśli jest w pobliżu niego. Jako minus damy to że heros tam nie wejdzie prócz hagi i brak możliwości ASF sztandaru(to jednak czyniło by ten odział no-brainerem więc lepiej że tak się nie stało) Ja jednak odział ten lubię i bardzo.
teraz moje wizje odziałku:
1. wersja: EKO
6,7 ludkowy odziałek lub dwa do oskrzydlania. Tani , w miarę zwinny a jak przyłoży w szarży to komuś robi się niewesoło. Nie żal stracic zakłądając że dokładnie rozplanujesz inne specjale.
2.Wersja: Mord dla Boga Mordu
14 osobowy odział z hag bsb, dajemy jej banner of har ganeth, zwykłej sztandarowej sztandar co daje AP i kawaleria może drżec przed tym odziałem. Z dodatkowym atakiem z kotła robi rzeźnie jeszcze większą. Hardze dobrze też da kiling blowa z giftów świątynnych.
Rozkręciłem tym spory kloc hammerersów, thana kblownowem, runsmitha kblownowem reszta padła pod toporami jak zborze. Wady: trzeba chronic przed ostrzałem. Duży minus to frenzy hagi przez który musimy uważac na ruch.
3. Wersja: Cicha woda
14 osobowy odział z asasinem. Chroni swoimi atakami z asf gdy oberwiemy z szarży lub w kolejnych turach walki. ODział solidny i zdolny do zadania wrogom dużych obrażeń. Najlepiej kotłem go wspomóc czy to wardem czy atakiem.
i jak? ktoś stosuje? Jakies pomysły.
Mamy za niewygórowaną cenę modele z ws5 siłą 4+dwurak=6 i killing blowem. możliwoś wspomagania od kotła bonusami i stubbornem jeśli jest w pobliżu niego. Jako minus damy to że heros tam nie wejdzie prócz hagi i brak możliwości ASF sztandaru(to jednak czyniło by ten odział no-brainerem więc lepiej że tak się nie stało) Ja jednak odział ten lubię i bardzo.
teraz moje wizje odziałku:
1. wersja: EKO
6,7 ludkowy odziałek lub dwa do oskrzydlania. Tani , w miarę zwinny a jak przyłoży w szarży to komuś robi się niewesoło. Nie żal stracic zakłądając że dokładnie rozplanujesz inne specjale.
2.Wersja: Mord dla Boga Mordu
14 osobowy odział z hag bsb, dajemy jej banner of har ganeth, zwykłej sztandarowej sztandar co daje AP i kawaleria może drżec przed tym odziałem. Z dodatkowym atakiem z kotła robi rzeźnie jeszcze większą. Hardze dobrze też da kiling blowa z giftów świątynnych.
Rozkręciłem tym spory kloc hammerersów, thana kblownowem, runsmitha kblownowem reszta padła pod toporami jak zborze. Wady: trzeba chronic przed ostrzałem. Duży minus to frenzy hagi przez który musimy uważac na ruch.
3. Wersja: Cicha woda
14 osobowy odział z asasinem. Chroni swoimi atakami z asf gdy oberwiemy z szarży lub w kolejnych turach walki. ODział solidny i zdolny do zadania wrogom dużych obrażeń. Najlepiej kotłem go wspomóc czy to wardem czy atakiem.
i jak? ktoś stosuje? Jakies pomysły.
Ja tam ma ich 10 (+2 to proxy z wardancerów
)
Słuza mi głównie jako jedna z wazniejszych jednostek przeciwko krasnalą - kosza kazdy ich oddzial
Kolega wyzej słusznie napisal że jesli Exe maja być urzyteczni potrzebny jest kocioł
Tak naprawde to exe własnie do tego są
- od pilnowania kotła który buffuje nam armie
Przeciw krasnala sa jeszcze o tyle fajniejsi ze nawet zbytnio nie potrzbują ASF
Natomias przeciwko przeciwko HE ty naprawde tylko strata puktów ... niestety

Słuza mi głównie jako jedna z wazniejszych jednostek przeciwko krasnalą - kosza kazdy ich oddzial
Kolega wyzej słusznie napisal że jesli Exe maja być urzyteczni potrzebny jest kocioł
Tak naprawde to exe własnie do tego są

Przeciw krasnala sa jeszcze o tyle fajniejsi ze nawet zbytnio nie potrzbują ASF
Natomias przeciwko przeciwko HE ty naprawde tylko strata puktów ... niestety

Mówi się trudno i idzie się dalej ...
Moja wersja ich używania chyba najbardziej podpada pod EKO, zwykle jest to 6 exeków. Ale jak powiedziano jednostka dobra do oskrzydlania, jeśli nie mamy co zrobić z błogosławieństwami to dajemy +1 atak jeśli są w combacie lub ewentualnie ochronę magiczną gdy się pruszją do ochrony przed ostrzałem...
Jednak częściej biorę BG, po prostu większa skuteczność...
Jednak częściej biorę BG, po prostu większa skuteczność...
Arathorn pisze:Łącznie z tym postem jestem od ciebie "skuteczniejszy" o 1353,714286%
chętnie wypróbuję wszystkie trzy opcje, bo na exe gram bardzo rzadko z powodu braku figur ( posiadam bg ) i mneijszej skuteczności od bg, ale może mi, któraś z opcji przypadnie do gustu... 

Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.
To jest bardzo fajne, tanie zawsze moze dać flee, wbić się na flanke albo przyjąć fasta.Murmandamus pisze:1. wersja: EKO
Niestety to kosztuje jakies 400 pts. wiec nie jest specjalnie grywalne, zresztą cholerenie trudne do gry.Murmandamus pisze:2.Wersja: Mord dla Boga Mordu
pusta ( conajwyzej czempion) 14 to zaduzo 10 wystarczy, nawet bez assasina.Murmandamus pisze:3. Wersja: Cicha woda
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Jeśli w wersji Cicha Woda Assasyna wyposażmy w rune Khaina to oddział będzie nadawał się walki z HE, a nawet będzie mógł posiekać SM.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."
- Andronicus
- Chuck Norris
Pokrojenie SM jak mamy assassina w środku to żadna sztuka. Co więcej wiedźmy czy korsarze lepiej to zrobią niż exe. Wersja EKO imo najfajniejsza.