HE vs Gobliny
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
HE vs Gobliny
Najwięcej bitew gram z armią goblinów (bez orków). Jakie macie pomysły na walkę z tą zieloną bezładną masą. Najcięższym kęsem do zgryzienia są dla mnie fanole. Może jakieś koncepcje na nich???
Warhammer to gra wyobraźni. Grajmy karteczkami.
strzelać strzelĆ strzelać, udupić magią. gobliny spadają od czegokolwiek szybciej niz liście jesienne, dobra będzie kometa (zniszczy ich dogłębnie o ile spodnie) albo high magic. flames od phoenix i fury of khain zrobi im duze bubu
okrąż ich tez kawalerią i wbij się z boku, jak cię nie bedą widzieć to nie wypuszczą fanoli, a kazda kawa pobijesz gobasy, maja tak slabego LD ze nawet 2-3 rany i sztandar powinny styknac by ich pogonic, zjesc i wpasc w cos następnego
phoenix guard, nie dość że gobasy muszą zdać LD bo boją się elfów (wszystkie gobasy uważają że elfy dziwnie pachną i podejtrzanie się zachowują ) to jeszcze wzbudzasz strach
ale tak czy siak kawaleria chyba najlepsza
okrąż ich tez kawalerią i wbij się z boku, jak cię nie bedą widzieć to nie wypuszczą fanoli, a kazda kawa pobijesz gobasy, maja tak slabego LD ze nawet 2-3 rany i sztandar powinny styknac by ich pogonic, zjesc i wpasc w cos następnego
phoenix guard, nie dość że gobasy muszą zdać LD bo boją się elfów (wszystkie gobasy uważają że elfy dziwnie pachną i podejtrzanie się zachowują ) to jeszcze wzbudzasz strach
ale tak czy siak kawaleria chyba najlepsza
same gobliny to latwy machup, orzelek do przodu wyciaga fanole z oddzialow, a potem leci magia + strzelanie w to(jak wyzej flame of phoenix dziala wyjebiscie) a jak podejdzie to leca dragon princy, na czolo nawet, i rozjezdzamy toto jak sobie zachcemy. Btw widac moj podpis?
Gobliny nie mają najmniejszych szans(chyba że to NG by BP), liderka generalska 8, jedyne co może cię zaboleć to tylko czaki i magia(ewentulanie magia). Jeśli byłby to NG by BP, to gobliny mimo to mają przejebane. Po spanikoniu fanole nie wylatują.
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
- Master of reality
- Oszukista
Czy potrzebny był nowy temat do tego? Są już tematy do takich pytań. To że Kosa chwilowo jest nieobecny to nie znaczy że trzeba robić burdel.
I sold my soul for rock'n roll
Proch, nie wypowiadaj się na tematy, o którym nie za wiele wiesz. Po pierwsze, gobosy nie muszą widzieć, żeby wypuszczać fanoli. Po drugie wystawianie kawy nie jest najmądrzejszym pomysłem przy 4 bolcach, katapie i doom driverzeokrąż ich tez kawalerią i wbij się z boku, jak cię nie bedą widzieć to nie wypuszczą fanoli, a kazda kawa pobijesz gobasy, maja tak slabego LD ze nawet 2-3 rany i sztandar powinny styknac by ich pogonic, zjesc i wpasc w cos następnego
A co do pytania to: dużo strzelania i magii, żeby spanikować klocki piechoty(zanim wypuszczą fanoli) i fasty do wyciągania tychże. Na O&G dobrze mogą sprawdzić się SM, nawet jeśli dojdzie tylko 4-5, powinni poskładać cały klocek
O&G jest armią słabą, więc nie powinieneś mieć z nią większych problemów.
Ale przynajmniej można nabić sobie posta. Co nie, mistrzu?Master of reality pisze:Czy potrzebny był nowy temat do tego? Są już tematy do takich pytań. To że Kosa chwilowo jest nieobecny to nie znaczy że trzeba robić burdel.
1.orły do wyciągania fanoli
2.dużo strzelania/pociskowego magowania
3.SM (jak dojdą w kombat bez jakichś wielkich strat, to mielą, aż miło)
4.duży kloc spearelfów z np warbannerem (choć nie do końca wymagany)
5.jakieś fasty ew. SW na maszyny (orły tutaj tez sie przydadzą)
fanole są wypuszczani, jeżeli tylko wróg zbliży się na 8 cali do oddziału (dlatego jest spora szansa, ze w 1 naszej turze orłem wypłoszymy wszystkich naćpańców)
tyle ode mnie
2.dużo strzelania/pociskowego magowania
3.SM (jak dojdą w kombat bez jakichś wielkich strat, to mielą, aż miło)
4.duży kloc spearelfów z np warbannerem (choć nie do końca wymagany)
5.jakieś fasty ew. SW na maszyny (orły tutaj tez sie przydadzą)
fanole są wypuszczani, jeżeli tylko wróg zbliży się na 8 cali do oddziału (dlatego jest spora szansa, ze w 1 naszej turze orłem wypłoszymy wszystkich naćpańców)
tyle ode mnie
+1Master of reality pisze:Czy potrzebny był nowy temat do tego? Są już tematy do takich pytań. To że Kosa chwilowo jest nieobecny to nie znaczy że trzeba robić burdel.
Nie wiem kiedy kosa wróci i czy w ogóle wróci, by zrobić tu porządek, ale jak dalej będzie tu taki bałagan to chyba uderzę osobiście do administracji by zrobili tu porządek.
Niedawno pojawiło się na forum bardzo wielu nowych graczy HE, którzy chyba nie przyswoili jeszcze sobie zasad wypowiadania się na tym forum.
Ostatnio większości tematów nie da się tu czytać - sam spam, albo nie na temat. Nie mówiąc już o dublowaniu tematów, jak tutaj.
Ogarnijcie się trochę!
pozdrawiam
ps. a o walce z innymi armiami jest już temat!
dcm bcASJBC/alsbjc/ASKC/asjvc.KHDVC,ajshcv,AJSFC,ascfQJGVCmajscv,qmvcAJSVC,qv
- to sie dzieje gdy wpuszczasz kota na klawiaturę
spam spam spam spam spam
- to sie dzieje gdy jest za malo modów
wniosek?
nie ważne kto byle ktoś sumienny i stały bylec z głową na karku
- to sie dzieje gdy wpuszczasz kota na klawiaturę
spam spam spam spam spam
- to sie dzieje gdy jest za malo modów
wniosek?
nie ważne kto byle ktoś sumienny i stały bylec z głową na karku
hahahah! znowu spam! tyle że teraz o modach dla Asassello:D
Ihmo sądze, że Asassello bzbz dobrym modem
Ihmo sądze, że Asassello bzbz dobrym modem
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
ja też jestem za
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
Odpowiedni wniosek do adminów już wystawiony.Proch pisze:spam spam spam spam spam
to motywacja
- Master of reality
- Oszukista
Masz mój miecz Aasassello
I sold my soul for rock'n roll
i mojego smoka
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą