Konwersje

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Re: Konwersje

Post autor: Morrok »

Shino pisze:
Kefas pisze:mam nadzieje ze gw wyda faka i ls bedzie musialo sie poprawic...
tez mam taka nadzieje... abominacja mogaca biec tyko na wprost :D
kurwa no, to bylby totalny bezsens...

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Morrok pisze:kurwa no, to bylby totalny bezsens...
wiem... z podobnego powodu mam nadzieje, ze gw uscisli tokeny jako nie one use only...

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

Na turnieju w zeszłą sobotę na stołach pojawiły się dwie całkiem fajne abominacje(w tym jedna manfredowa), co o nich myślicie?
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

Post autor: Cosmo »

Znajac Manfreda, miala na czole hakenkrojca, wiec mi sie nie podoba ;P A powaznie to nie wszyscy sa z warszawy ;> Macie jakies fotki?

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

obecnie nie posiadam aparatu a fotek chyba nikt nie robił ;)
jutro wyjeżdżam jak wróce to pykne jakieś fotki, ta zrobiona z carnifexa, drugą jak nam BP nie obetnie to z Trygona robie :D

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Szczurzych generałów którzy nie zaglądają zbyt często do galerii zapraszam do odwiedzenia mojego tematu gdzie wrzuciłem fotki Mojej Abominacji i Plagusowej katapki:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 24#p499524
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Luciu
Mudżahedin

Post autor: Luciu »

Chce sobie zrobić BSB. Z takiego warlorda z kosą i trójkącikiem w ogonie jak jest najlepiej zrobić? wyciąć tę runę z krasnalem a dać sztandar, czy odciąć kosę i dać do jednej ręki miecz a do drugiej sztandar???

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Morrok pisze:
Shino pisze:
Kefas pisze:mam nadzieje ze gw wyda faka i ls bedzie musialo sie poprawic...
tez mam taka nadzieje... abominacja mogaca biec tyko na wprost :D
kurwa no, to bylby totalny bezsens...
popraw słownictwo Morrok, zły przykład dajesz :>
Q. What’s the base size of a Hell Pit Abomination?
A. We suggest 60 x 100 mm. However, do keep in
mind that, as for all conversions, there are no strict
rules about base size (other than: ‘Be reasonable!’),
and that any forthcoming Citadel miniature might
be different from this suggested size.

Awatar użytkownika
Malcavian
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Malcavian »

Luciu pisze:Chce sobie zrobić BSB. Z takiego warlorda z kosą i trójkącikiem w ogonie jak jest najlepiej zrobić? wyciąć tę runę z krasnalem a dać sztandar, czy odciąć kosę i dać do jednej ręki miecz a do drugiej sztandar???
ja zrobilem z tego modelu - lepiej (duzo latwiej) dac mu banner do ogonka, pozostawiajac kose w spokoju (a to, że dostałem blister bez kosy - to już zupełnie inna sprawa :PP, musiałem pocić się strasznie żeby upchnąć broń do prawej ręki, która jest przy ciele i tarczę do lewej, co też okazało się problematyczne, bo nie grało z idęą długiej broni w drugiej łapce)

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

A ja zrobiłem z packmastera, tylko, ze dorobiłem mu sztandar wysokości z 12 cm. I wygląda fajnie. Szkoda figurki warlorda :wink:

Awatar użytkownika
Luciu
Mudżahedin

Post autor: Luciu »

Ok, opchne mu do ogona:D Ale ta kosa to great weapon tak? A po cholere mu takie coś:P? Lepiej chyba z tarczą nie? A jakbym dał sztandar do ogona mieczyk do prawej ręki wyprostowany i tarcze do lewej :P? To by było coooooool.

Awatar użytkownika
Malcavian
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Malcavian »

ale właśnie to nie jest proste, bo wtedy mieczyk wchodzi w tarczę, oblookaj jak ułożone są ręce tego modelu

Rabsp
Masakrator

Post autor: Rabsp »

Oprócz zamieszczonej w innym temacie abominacji, zrobiłem jeszcze furmanke ze starego dzwonka (strasznie duze i mało funkcjonalne te nowe modele... a i zaoszczędzic idzie :D z jednego boxa wyszła i furmanka i dzwonek)
Obrazek
Obrazek
Troche za duże to kadzidło do całego stelażu i miałem problem gdzie posadzić priesta, ale jakoś udało się znaleźć dla niego miejscówe ^^ Podsumowując ostateczny rezultat mnie satysfakcjonuje :wink: Oczywiście pomalowana będzie, ale nie teraz, jeszcze nie teraz :) Daje rade?

kanister
Chuck Norris

Post autor: kanister »

przez dziwne umiejscowienie priesta i nieproporcjonalnośc kadzidła wygląda imo bardzo nienaturalnie
kanister pisze:Fajnie jest cytować siebie.
jawora pisze:Ja tam w lidze online nie startuję, bo za daleko od mojego miasta.

Rabsp
Masakrator

priest dziwnie umiejscowiony? Jakoś na grey seera w 6 ed. jak siedział na platformie na dzwonku to nikt nie narzekał ze stoi w dziwnym miejscu :P pozatym tak jakos nie ma innego miejsca gdzie moglby stac :|

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

Post autor: Cosmo »

Priest rzeczywiscie wyglada dziwnie na tej 'platformie', ale IMHO to wina samej platformy.

Zajebiscie mi sie podoba motyw z kula tak mocno wystajaca. Wlasnie tego brakuje mi w nowym modelu - wyglada jakby gazowal swoich zamiast przeciwnikow ;P Co zreszta jest prawda ;D

Awatar użytkownika
wiadrowod
Mudżahedin

Post autor: wiadrowod »

podoba mi sie ! w końcu jak dzwon i furmanka obok beda stały nie beda wyglądały jak klony !!
a kulka ja bedzie wracała zmiecie tych machaczy biednych hahhaha :lol2:
IMO - bardzo dobra robota !

Awatar użytkownika
Goglem
Wodzirej

Post autor: Goglem »

wiadrowod pisze:podoba mi sie ! w końcu jak dzwon i furmanka obok beda stały nie beda wyglądały jak klony !!
wadrowod co ty do masz do modeli GW... One są wspaniałe, dawno nie widziałem ładniejszych maszy, a określanie ich mianem klona jest conajmniej karygodne...

Rabsp
Masakrator

wiadrowod pisze: a kulka ja bedzie wracała zmiecie tych machaczy biednych hahhaha :lol2:
no niestety na to by wyglądało :) ale nie ma gdzie ich wcisnąć :D

Awatar użytkownika
wiadrowod
Mudżahedin

Post autor: wiadrowod »

Goglem pisze:
wiadrowod pisze:podoba mi sie ! w końcu jak dzwon i furmanka obok beda stały nie beda wyglądały jak klony !!
wadrowod co ty do masz do modeli GW... One są wspaniałe, dawno nie widziałem ładniejszych maszy, a określanie ich mianem klona jest conajmniej karygodne...
mówie tylko że dwonek i furmanka stojące obok siebie są bardzo podobne :P ze względu na łuk na którym zostały zawieszone i podwozie machiny, co do tego że są bardzo ładnymi modelami nie mam nic bo również tak uważam :P
IMO ciekawiej bedzie wyglądała ta furmanka i dzwon z GW niz obydwa produkty GW obok siebie, ale to tylko moje zdanie !

ODPOWIEDZ