Dobry polski sklep internetowy z figurkami

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zaklinacz Kostek
Falubaz

Re: Dobry polski sklep internetowy z figurkami

Post autor: Zaklinacz Kostek »

Pierwszy raz spotykam się z narzekaniem na to, że sklep ma atrakcyjne ceny figurek :wink:
Lest we forget:
Obrazek

Marcins
Masakrator

Post autor: Marcins »

nie narzekam jak będę miał kasę to wypróbuje ten sklep mówię tylko że to podejrzane #-o

Awatar użytkownika
wedge
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: wedge »

a sklep oceniam po tym że figurki są praktycznie darmowe :evil:
Ok. Zejdźmy na chwile z ceny batalionu. Tak się składa że Games R Us zrobiłem jeszcze jedno zamówienie. Były tam m. in. dwa dwarfickie bolczyki i dwóch magów do chaosu. Porównam ceny z tego sklepu z internetowym Bardem, w którym także kupuje ze względu na duży wybór figurek w mail order, a które w inych sklepach są niedostępne lub ich ceny są na ogół wyższe.

Dwarf Bolt Thrower 72zł (Games R Us) i 78,80 (Bard.pl)
Magowie 32zł a na bardzie 35,20

Czy różnice w cenach też powodują że te figsy są już dla Ciebie darmowe? :wink: Jak dla mnie wniosek jest prosty im większe pudło figurek i im większa jego cena tym większy upust można na nim dostać i tym większa będzie różnica pomiędzy cenami w różnych sklepach. Zresztą spójrz też na marże jakie narzucają sklepy. Na stronce barda przy każdym produkcie masz podaną cenę w internecie i stacjonarnym bardzie. Różnica między tymi cenami jest często kolosalna. Jak myślisz z czego to wynika?

Marcins
Masakrator

jakoś dziwnie bierzesz to wszystko do siebie i orientujesz się w cenach
przypadek :shock:
czy może zaplanowana reklama :?:

Awatar użytkownika
Rion
Chuck Norris

Post autor: Rion »

Może owy sklep chce się wbić w rynek sprzedając taniej figsy.
W sumie to jest jakiś biznes. Może chcą na razie sprzedawać tanio figurki zarobić nieco kasy załatwić przy okazji inne małe sklepy i w ten sposób zarobić stopniowo podnosząc ceny. Jak już wcześniej pisałem kupiłem z Rastim swoje bataliony na http://bitewne.eu/. Oba nasze bataliony były tanie jak barszcz, bo sklep powstawał dopiero, a teraz oba bataliony są droższe.

Taka polityka jest ryzykowna bo można nie wyrobić ale niektórym się udaje. I zamiast wałować jeden temat to moglibyście podać jakieś inne sklepy :wink:

Marcins
Masakrator

racja zakończmy temat
więc ostatnio robiłem zakupy w enklawie[Wrocław grunwaldzka 22]bardzo fajna obsługa i wo gule kupiłem, trochę tego i owego spuścili trochę z ceny fajne jest to że możesz coś zamówić a po 3 dniach jest to w sklepie(obiecałem zareklamować)
robiłem zakupy w bardzie,sfanie,bitewniakach najlepszym sklepem okazał się sfan i to właśnie jego polecam
co do nowego sklepu o którym jest strona nic nieznaczących postów to zdobędzie moje zaufanie po jakichś2 miechach :mrgreen:

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

wroclawska enklawa wspolpracuje z sfanem.
to wlasnie sfan zalatwia im figsy.
i zgadzam sie, bardzo mila obsluga, zarowno w enklawie jak i sfanie.
samego barda jakos nie trawie ale to pewnie przez znajomych ktorzy za bardem tez za bardzo nie przepadaja :P
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
wedge

przypadek
czy może zaplanowana reklama
Biorę to do siebie bo mnie obraziłeś. Co do orientowania się w cenach to nie trzeba żadnej wiedzy na ten temat by dojść do prostych wniosków - wystarczy mieć oczy i logicznie myśleć.

Postulat co do zakończenia wałkowania tego tematu uważam za bardzo trafiony i mam zamiar się do niego przychylić. Pozwól jednak Marcinie, że złoże Ci małą propozycję. Ty jak już będziesz mieć kasę zrobisz jakiekolwiek zakupy w tym sklepie i opiszesz swoje wrażenia na forum, a ja umówęi się z Tobą na spotkanie w Bardzie albo Ogrynie byś mógł się się przekonać że nie jestem pracownikiem tego sklepu. Będziemy mieli możlwiość pogadać o wspólnym hobby a i byc może będzie to okazja do umówienia się na jakąś małą bitewkę. Co Ty na to?

Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Post autor: kotson »

Niestety nie mogę pochwalić sklepu sfan. Realizacja mojego zamówienia trwała 13 dni, choć to może nie ich wina a dodatkowo nie zauważyli że w komentarzu do zamówienia podałem inny adres niż jest podany w profilu. Niestety narobiło mi to problemów gdyż przesyłka doszła na mój adres domowy a nie do Lublina a figsy zamówiłem dla drugiej osoby.
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

Marcins
Masakrator

wedge pisze:
przypadek
czy może zaplanowana reklama
Biorę to do siebie bo mnie obraziłeś. Co do orientowania się w cenach to nie trzeba żadnej wiedzy na ten temat by dojść do prostych wniosków - wystarczy mieć oczy i logicznie myśleć.

Postulat co do zakończenia wałkowania tego tematu uważam za bardzo trafiony i mam zamiar się do niego przychylić. Pozwól jednak Marcinie, że złoże Ci małą propozycję. Ty jak już będziesz mieć kasę zrobisz jakiekolwiek zakupy w tym sklepie i opiszesz swoje wrażenia na forum, a ja umówęi się z Tobą na spotkanie w Bardzie albo Ogrynie byś mógł się się przekonać że nie jestem pracownikiem tego sklepu. Będziemy mieli możlwiość pogadać o wspólnym hobby a i byc może będzie to okazja do umówienia się na jakąś małą bitewkę. Co Ty na to?
jestem w sfanie w środy po 16:00
w bardzie w czwartki po 16:00
w enklawie w poniedziałki po 16:00

Awatar użytkownika
wedge

Czekam zatem na Twoją recenzję :) choć będę musiał rozważyć moją propozycję spotkania się po tym co zobaczyłem na Twojej stronce „o mnie”. Generalnie rzadko sprawdzam takie rzeczy bo do każdej osoby z którą rozmawiam staram się podchodzić jak do osoby dorosłej (o ja głupi i naiwny). Oczekuję od nie niej w zamian rozwagi i kultury w wypowiedziach. Zainteresowało mnie kim zatem jest osoba która tej rozwagi nie ma za grosz, obraża swoich rozmówców, a do tego wypowiada się w temacie ferując wyroki o wałach i robieniu ludzi w @#$%^& nie mając do nich żadnego uzasadnienia. I cóż się okazuje? Autorem tych „dorosłych” i pełnych mądrości wypowiedzi jest czternastolatek. Wielu osobą podpadnę za tą wypowiedź ale uważam, że na równi możemy pogadać sobie o tworzeniu rozpisek i technikach malarskich, zaś w sprawach o których nie masz pojęcia nie powinieneś się wypowiadać. Nie dziwi mnie w tym świetle także fakt, że znajomości cen figurek oraz podstawowych prawideł ekonomii(takich jak zależność ceny produktu od ilości pośredników) jest już dla Ciebie niesamowicie dobrym rozeznaniem w rynku oraz podstawą do posądzania kogoś o bycie właścicielem sklepu podszywającego się pod kilku zadowolonych klientów <lol>

Kończąc temat związany z kolegą Marcinem chciałbym napisać, że nie namawiam nikogo do zakupów w tym sklepie. Mnie jako konsumentowi na rynku na którym oferta jest generalnie bardzo jednolita, zależy na najniższej cenie produktu. Z tego powodu chciałem podzielić się z innymi maniakami gier bitewnych faktem znalezienia sklepu który jest najtańszym znanym mi sklepem z figurkami na rynku, a do tego jego największą wadą (dla mnie zupełnie nieistotną) jest długi czas realizacji zamówienia .
Na przestrzeni miesiąca wraz z przyjaciółmi w w/w sklepie dokonałem dokonałem zakupów na kwotę ponad tysiąc złotych. Żadne z nas nie stwierdziło jakichkolwiek nieprawidłowości z zamówionym towarem. To właśnie na tej podstawie mogę stwierdzić, że sklep jest dla mnie uczciwy i godny polecenia.

Żeby nie być posądzany o reklamowanie tylko jednego sklepu z przyjemnością mogę polecić zakupy w internetowym Bardzie oraz pochwalić jego fenomenalną obsługę w postaci m.in. Pana Łukasza Pacha, który swoją uczynnością i radą nie jeden raz bardzo mile mnie zaskoczył. Bard.pl jest póki co jedynym sklepem jaki znam, który specjalnie na życzenie klienta jest w stanie sprowadzić produkt bezpośrednio od producenta oraz specjalnie dla niego wstawić go do oferty sklepu. A to wszystko pomimo iż sama wartośc poszukiwanego produktu była smiesznie niska (w omawianym przykładzie zamawiałem Mighty Empires Expansion Tiles Set). Jeżeli więc ktoś szuka niedostępnych w innych sklepach figurek myślę że w ciemno można uderzać do barda. Jeśli nie mają tego na stronce istnieje duże prawdopodobieństwo że i tak ściągną towar specjalnie na zamówienie

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

No szczerze ja pierwszy raz spotkalem sie ze sklepem Games R us ale juz mnie pozytywnie zaskoczyl ( cena batalionu ). Moze po nowym roku zrobie tam zakupy i wyprobuje sklep. Musze sie z wami podzielic bardzo pozytwnymi wrażeniami po ostatnich zakupach w gnomie ( www.sklep.gnom.pl ). Szybkie zarwierdzenie zamowienia i przesyłka naprawde expresowa ( paka byla u mnie dokladnie w dniu wyslania wedlug danych ze strony ) Polecem w 100%.

Awatar użytkownika
Rion
Chuck Norris

Post autor: Rion »

W ogóle ktoś wpadł na pomysł żeby się z nimi skontaktować?
Otóż ja tak. Pogadałem z jednym z nich i oto co mi powiedzieli:

-pracują od niedawna(październik/listopad)

oraz:
^Karpiu^ pisze:No szczerze ja pierwszy raz spotkalem sie ze sklepem Games R us ale juz mnie pozytywnie zaskoczyl ( cena batalionu ). Moze po nowym roku zrobie tam zakupy i wyprobuje sklep.
-Ceny utrzymują się tylko do końca roku(wybacz ^Karpiu^)

Marcins
Masakrator

Czekam zatem na Twoją recenzję :) choć będę musiał rozważyć moją propozycję spotkania się po tym co zobaczyłem na Twojej stronce „o mnie”. Generalnie rzadko sprawdzam takie rzeczy bo do każdej osoby z którą rozmawiam staram się podchodzić jak do osoby dorosłej (o ja głupi i naiwny). Oczekuję od nie niej w zamian rozwagi i kultury w wypowiedziach. Zainteresowało mnie kim zatem jest osoba która tej rozwagi nie ma za grosz, obraża swoich rozmówców, a do tego wypowiada się w temacie ferując wyroki o wałach i robieniu ludzi w @#$%^& nie mając do nich żadnego uzasadnienia. I cóż się okazuje? Autorem tych „dorosłych” i pełnych mądrości wypowiedzi jest czternastolatek. Wielu osobą podpadnę za tą wypowiedź ale uważam, że na równi możemy pogadać sobie o tworzeniu rozpisek i technikach malarskich, zaś w sprawach o których nie masz pojęcia nie powinieneś się wypowiadać. Nie dziwi mnie w tym świetle także fakt, że znajomości cen figurek oraz podstawowych prawideł ekonomii(takich jak zależność ceny produktu od ilości pośredników) jest już dla Ciebie niesamowicie dobrym rozeznaniem w rynku oraz podstawą do posądzania kogoś o bycie właścicielem sklepu podszywającego się pod kilku zadowolonych klientów <lol>

Kończąc temat związany z kolegą Marcinem chciałbym napisać, że nie namawiam nikogo do zakupów w tym sklepie. Mnie jako konsumentowi na rynku na którym oferta jest generalnie bardzo jednolita, zależy na najniższej cenie produktu. Z tego powodu chciałem podzielić się z innymi maniakami gier bitewnych faktem znalezienia sklepu który jest najtańszym znanym mi sklepem z figurkami na rynku, a do tego jego największą wadą (dla mnie zupełnie nieistotną) jest długi czas realizacji zamówienia .
Na przestrzeni miesiąca wraz z przyjaciółmi w w/w sklepie dokonałem dokonałem zakupów na kwotę ponad tysiąc złotych. Żadne z nas nie stwierdziło jakichkolwiek nieprawidłowości z zamówionym towarem. To właśnie na tej podstawie mogę stwierdzić, że sklep jest dla mnie uczciwy i godny polecenia.

mieliśmy zakończyć temat a wiek nie ma tu nic do rzeczy :evil:

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

Kurcze a juz szykowalem ie do zakupu 2 batalionow :]
Rion pisze:W ogóle ktoś wpadł na pomysł żeby się z nimi skontaktować?
Otóż ja tak. Pogadałem z jednym z nich i oto co mi powiedzieli:

-pracują od niedawna(październik/listopad)

oraz:
^Karpiu^ pisze:No szczerze ja pierwszy raz spotkalem sie ze sklepem Games R us ale juz mnie pozytywnie zaskoczyl ( cena batalionu ). Moze po nowym roku zrobie tam zakupy i wyprobuje sklep.
-Ceny utrzymują się tylko do końca roku(wybacz ^Karpiu^)

Awatar użytkownika
Samael
Kradziej

Post autor: Samael »

www.imperium.prv.pl :mrgreen: i www.sfan.pl narazie tyle, ale przejrzekilk propozycji i dopiero żeknę xD
"JOIN OR DIE"

Awatar użytkownika
Samael
Kradziej

Jeszcze dosyć tani jest mroczny raj
"JOIN OR DIE"

Awatar użytkownika
Witch_slave
Pseudoklimaciarz

Post autor: Witch_slave »

Pytanie trochę odbiegające od tematu.

Jest jakiś polski sklep internetowy w którym można zakupić farbki P3? (za wyjątkiem Cytadeli: http://www.sklep.cytadela.pl/)
Tworzone przez Polaków uściślenia i wszelkie inne zasady i FAQ dla Polaków powinno opracować się po polsku - cholerne pro europejskie lizusy :!: :!: :!:

Awatar użytkownika
viatroof
Chuck Norris

Post autor: viatroof »

Awatar użytkownika
Samael
Kradziej

teraz są fajne (duże) obniżki na www.replikator.pl ...
jak ktoś chce skorzystać to się pośpieszcie bo promocja do wyczerpania zapasów, a towar szybko schodzi :mrgreen:
"JOIN OR DIE"

ODPOWIEDZ