Szybkie pytania

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Re: Szybkie pytania

Post autor: quidamcorvus »

Na tych zdjęciach nie wygląda to jak lawa, tylko jak krew, abo ewentualnie magma, jeśli w rzeczywistości jest bardziej pomarańczowe.
Lawę malujesz zaczynając od białego, którym pokrywasz podstawkę, a następnie kładziesz żółty, pomarańczowy i czerwony, którymi pokrywasz wystające elementy. Na koniec najbardziej wystające elementy możesz pokryć czarnym.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Na coolminiornot widziałem chyba gdzieś dobry tutorial do lawy, szukam pókico, jak znajdę dam znać, bo ta Twoja taka trochę przypomina kisiel, który mam w kubku przed sobą =P~

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

Post autor: kamelot »

macie rację, jest słabo pocieniowana, ale nie wiedziałem czy mam rozjaśniać do żółtego czy do pomarańczowego... #-o
co do tutoriala na collminiornot to widziałem go, ale mimo, ze efekt jest rewelacyjny to zwykłe piesze modele nie mają się wyróżniać jesli go zastosuję to tylko dla heraldów i bloodthirstera...
jutro postaram się wrzucić zdjęcia już wycieniowanej lawy... :wink:
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.

Gorek
Wałkarz

Post autor: Gorek »

Jestem samoukiem w malowaniu i mam pytanie.Jak i czym cieniować złoto.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Gorek pisze:Jestem samoukiem w malowaniu i mam pytanie.Jak i czym cieniować złoto.
Washami.

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

quidamcorvus pisze:
Gorek pisze:Jestem samoukiem w malowaniu i mam pytanie.Jak i czym cieniować złoto.
Washami.
Brązowymi.

kanister
Chuck Norris

Post autor: kanister »

kamelot pisze:macie rację, jest słabo pocieniowana, ale nie wiedziałem czy mam rozjaśniać do żółtego czy do pomarańczowego... #-o
co do tutoriala na collminiornot to widziałem go, ale mimo, ze efekt jest rewelacyjny to zwykłe piesze modele nie mają się wyróżniać jeśli go zastosuję to tylko dla heraldów i bloodthirstera...
jutro postaram się wrzucić zdjęcia już wycieniowanej lawy... :wink:
Jeśli zrobisz takie podstawki dla całej armii to nie będą się one wyróżniać spośród innych x_x I imo nie warto dalej siedzieć nad tą podstawką.

Czym przykleić plastikową figurkę do żwirku akwarystycznego wielokrotnie płukanego marmurowego (czyli po prostu kamyczków) tak żeby się porządnie trzymała? Przy Night Runnerach z wielkimi stopami cyjanoakrylan z tesco spokojnie wystarczył, ale przy modelach z mniejszymi stopami to mam problem.
kanister pisze:Fajnie jest cytować siebie.
jawora pisze:Ja tam w lidze online nie startuję, bo za daleko od mojego miasta.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

piny i do podstawki.

Awatar użytkownika
Arathorn
Mudżahedin

Post autor: Arathorn »

Klej z wypełniaczem :roll:
Arathorn pisze:Łącznie z tym postem jestem od ciebie "skuteczniejszy" o 1353,714286% :mrgreen:

Gorek
Wałkarz

Post autor: Gorek »

Maluje tera Knighta Ch. tylko 11 kolorami(finanse mi ucieły kilka farbek :/).No koń i jeździec gotowy tylko tarcza jeszcze i nadramy. Dużo mieszania ale moim zdaniem fajnie wyszło niedługo wstawię foty
I właśnie tera będe kupował farby to muszę washe kupić do cieniowania złota bo głupio tak bez cienia.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Możesz pomieszać złoto z czarnym, dużo wody i jako tako masz washa ;) Ja tak robię i nawet daje radę.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Rasti pisze:Możesz pomieszać złoto z czarnym, dużo wody i jako tako masz washa ;) Ja tak robię i nawet daje radę.
Można jeszcze dodać kroplę lub dwie płynu do mycia naczyń. Taki 'wash' będzie miał lepsze właściwości.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

quidamcorvus pisze:
Rasti pisze:Możesz pomieszać złoto z czarnym, dużo wody i jako tako masz washa ;) Ja tak robię i nawet daje radę.
Można jeszcze dodać kroplę lub dwie płynu do mycia naczyń. Taki 'wash' będzie miał lepsze właściwości.
Zbijasz się [-X ? Zawsze to lepsze niżeli niewycieniowane ;)

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Rasti pisze:
quidamcorvus pisze:
Zbijasz się [-X ?
Nie. Płyn do mycia zmienia napięcie powierzchniowe wody (najlepiej bez chloru - destylowana, w ostateczności mineralna) i pigment z rozcieńczonej farby lepiej się rozkłada na 'washowanej' powierzchni.

Awatar użytkownika
Pajo
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Pajo »

Szybkie pytanie o ile ktoś ma pod ręką stosowne pudełeczko: Jakie kolory są sugerowane do malowania treemana na tylnej części treemanowego boxa? :D

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

Mam kilka pytań odnośnie malowania bloodletterów:

1) Jak rozjaśniacie te pseudo łuski, drybrush czy punktowo mały pędzelkiem?

2) Jakie macie pomysły na kolor pazurów/rogów/języka?

3) Mam kilka pomysłów na pomalowanie miecza... Który będzie najlepszy?
- Cały chaos black-iem, a na brzegi blazing orange.
- Cały na złoto i na to jakiś wash.
- Cały na czarno ( chaos black ), potem drybrush ciemno czerwonym ( chaos black + blood red ), rozjaśnianie czubka i krawędzi mieszanką ( blood red + blazing orange ), końcówka czubka na blazing orange...

Proszę o szybką odpowiedź
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Co do miecza, trójka wydaje się być jako taka ładna. Bo pomalowanie na jeden kolor a potem krawędzi na inny to do dupy troszkę ;)

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Ma ktoś farbkę devlan mud ? Nówka to 1/2 słoiczka ?
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

Nie mam farby devlan mud, ale wiem, że washe z reguły to trochę ponad 3/4 słoiczka, chociaż raz przez nieuwagę kupiłem w bardzie asurmen blue napełnione do połowy :P

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

szczurek pisze:Ma ktoś farbkę devlan mud ? Nówka to 1/2 słoiczka ?
Nie farbkę, tylko washa ;)

Mój jest napełniony do połowy wysokości napisu CITADEL.

ODPOWIEDZ