Generuje PD tylko na na 5+. To może organizator przy przyjmowaniu rospy na turniej będzie rzucał na 5+, czy się liczy do limituJab pisze:Jak juz o magii mówimy to proponuje dołożyć condenserowi (ze skavenów) ze powoduje generowanie 1 PD.

Moderator: Barbarossa
Generuje PD tylko na na 5+. To może organizator przy przyjmowaniu rospy na turniej będzie rzucał na 5+, czy się liczy do limituJab pisze:Jak juz o magii mówimy to proponuje dołożyć condenserowi (ze skavenów) ze powoduje generowanie 1 PD.
Super xD patrz na banner of sorc z HE tam też generujesz dodatkową kość na 5+ a sam kosztuje 2 PD. Jedyna różnica polega na tym że ta kość jest do puli ogólnej a condenser daje to konkretnemu engi no ale w dodatku bostuje mu błyskawiceMatis99 pisze:Generuje PD tylko na na 5+. To może organizator przy przyjmowaniu rospy na turniej będzie rzucał na 5+, czy się liczy do limituJab pisze:Jak juz o magii mówimy to proponuje dołożyć condenserowi (ze skavenów) ze powoduje generowanie 1 PD.?<kiepski żart>
Analogia do szmaty nie ma zastosowania. Banner of sorcery wcale nie generuje dodatkowej kości na 5+. Generuje średnio 2 kości, bo może wygenerować 1 (na 1-2), 2 (na 3-4) lub 3 (na 5-6). Zatem sensowne jest, aby kosztował 2 punkty. Condenser generuje średnio 1/3 kości, bo na 1-2 generuje 0, na 3-4 generuje 0 i na 5-6 generuje 1. Czy zatem ma sens, aby kosztował 1 punkt? Jak dla mnie nie.Jab pisze:
Super xD patrz na banner of sorc z HE tam też generujesz dodatkową kość na 5+ a sam kosztuje 2 PD. Jedyna różnica polega na tym że ta kość jest do puli ogólnej a condenser daje to konkretnemu engi no ale w dodatku bostuje mu błyskawice<jak ty mi coś wpychasz, to ja też
>
Jab pisze: I mylisz się matisna rzucie 1-2 jesteś w plecy jedną kostkę, na 3-4 wychodzisz na zero a na 5-6 jesteś do przodu
Matis99 pisze:Jab pisze: I mylisz się matisna rzucie 1-2 jesteś w plecy jedną kostkę, na 3-4 wychodzisz na zero a na 5-6 jesteś do przodu
, innymi słowy, za przedmiot który generuje statystycznie 2 PD płacisz wirtualne 2 PD rozpiskowe. I jest dobrze. Ty natomiast proponujesz, żeby za przedmiot, który w 66 % nie generuje żadnych kości, płacić 1 PD! I to już nie jest dobrze, bo w 2/3 szans ta inwestycja się nie zwróci.
Natomiast co do oddziałów piechoty, sztandarowych i zastosowań taktycznych, nie wiem, co to ma do rzeczy, tzn. do liczenia jako takich PD. Równie dobrze mógłbyś chcieć, aby hydra kosztowała 2 PD, bo lata po lasach, ma regenkę, hate'a, zieje i kosztuje tylko 175 punktów...