Prince @ 635 Pts.
- General
- SD
- DA, Lance
- Radiant Gem of Hoeth (Wiz 1lvl)
- Dispell Scroll
- Enchanted Shield
- Guardian Phoenix
Mage @ 140 Pts.
- Dispel Scroll
- Dispel Scroll
BSB @ 174 Pts.
- Barded Steed, DA, Shield
- Helm of Fortune
- Sword of Might
10 Archers @ 110 Pts.
10 Archers @ 110 Pts.
5 Dragon Princes @ 220/225 Pts.
- Banner of Ellyrion/War Banner
- Champ: Amulet of Light
5 Swordmasters @ 75 Pts.
5 Swordmasters @ 75 Pts.
13 White Lions @ 270 Pts.
- Standard of Balance
- Champion
5 Ellyrian Reavers @ 85 Pts.
RBT @ 100 Pts.
RBT @ 100 Pts.
RBT @ 100 Pts.
Great Eagle @ 50 Pts.
Szukałem alternatywnego złożenia Princa w rozpisce z 1 caddym tak, zeby antymagia była mocniejsza i wyszedł taki pan powyżej. Nie ma magicznych ataków, to nadrabia BSB i DP z AoL'em(którzy imo poinni byc w liczbie 6, a nie 5, ale pkt brak ). Klocek 13 WL z SoB i BSB to poważny klocek do walki ktorego wrog nie moze zignorować do tego dwie piątki SM do ew. wsparcia, przyjęcia ostrzału, zajęcia ćwiartki, obrony bolców lub poprostu dodatkowego punktu wystawienia^^ (tutaj takze przydalyby sie 6 SM, a nie 5, ale tez pkt brak). 3 RBT i 20 łuków to juz mocna siła ognia do zwarzywienia wszelkich LT albo BG z ASFem przed przywitaniem z SD aczkolwiek ostatnio moi obsługanci (we wszystkich 3 bolcach ) są troche ślepi i nie trafiają w hydre na bliskim...
Co do zagranych bitew... Zagrałem tym z Emp i DE. Powiem szczerze, że SM vsEmp poza przyjęciem ostrzału nie zrobili za wiele. Z DE jedna piątka zginela dzielnie od masy bełtów, a druga by sie spłaciła 3 krotnie, ale dzięki słabym rzutom odbili sie od boku wymanewrowanych korsarzy zabijajac 1 dark elfa...
Co do Princa, to ten jeden scroll przydal sie na magiczne imperium, Ward na 5+ obronił Lorda przed canonem, a smok przeżył całą bitwe, także nie było źle. W bitwie vsDE bylo gorzej. Nie przydal sie scroll z lorda, bo przeciwnik mial tylko caddiego. Princ w walce ze smokiem DE zginał, ale SD zdał LD i juz mial dobić Black Dragona i pogonic Dreadlorda, lecz jedynki są na kościach i niestety SD sie złożył w pół
Ogólnie czegos mi brak w tej rozpisce... najbardziej chyba mi brakuje w DP i SM po tym jednym dodatkowym modelu... i nie jestem przekonany w 100% do tego championa w DP, ale jednak jak pomysle o wrightach to aż mnie skręca...
Jeszcze przedemną bitwy z demonami i VC, zobaczymy jak sie spisze rozpiska.
Co myslicie ? Jakies komentarze ?
HE 2250
- Master of reality
- Oszukista
Opcja jaką widzę to zmniejszyć WL do 12, i dać im lion standard zamiast SoB i dodać szóstego DP i muzyka na archerach
Ciekawy pomysł na lorda. czekam na raporty jak ci się spisuje w innych bitwach
Ciekawy pomysł na lorda. czekam na raporty jak ci się spisuje w innych bitwach
I sold my soul for rock'n roll
Grałem na podobnie złożonym Lordzie z Lizakami na Slanie i powiem, że jak dla mnie ta opcja to lipa. Wlatywać tym w combat, to porażka. Pokusiłem się o punkty na 6 kawy Saurusów (w tym bohater), w pojedynku Veteran ściągnał mi Lorda ani nie ma pierdyknięcia, ani odpowiedniej ochrony. Jak SD będzie miał słabsze rzuty to robi się ciepło. 1lvl Prince też nie poczaruje za wiele, zwłaszcza przy magicznych armiach.
Reasumując jeśli mam płacić za SD i nie wpadać w CC to szkoda lokować w niego punkty. Jeśli natomiast mam wykorzystywać go w CC, to Lord nie ma spadać ze smoka i ma być do walki a nie do czarowania. Jak coś jest do wszystkiego to jest do ...
Reasumując jeśli mam płacić za SD i nie wpadać w CC to szkoda lokować w niego punkty. Jeśli natomiast mam wykorzystywać go w CC, to Lord nie ma spadać ze smoka i ma być do walki a nie do czarowania. Jak coś jest do wszystkiego to jest do ...
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
I love this game...
Wszyscy wiemy, ze Prince u HE na 2000+ jest tylko po to, zeby miec w armii SD do walki to Elfkicki lord nigdy nie bedzie... chyba, ze z lanca z S6 w szarzy moze zrobic cos powazniejszego, ale tak to lipa, a jeśli nie może poważnie uszkodzic wroga w CC, to wszyscy składaja go tak, zeby jak najdlużej przeżył.
Mi ostatnio zaczely doskwierac armie mocno magiczne... to pokombinowalem z antymagią, ten 1 lvlowy Princ rzuca ward na 5+ i nic więcej, wiec do czarowania to on nie jest
Nawet jak spadnie Lord, to smok ma te LD9 wiec nie tak latwo mu nie zdac i rzucac na Monster Reaction. Swoja droga to taki hate&frenzy na SD(pomarzyć można ) w kombacie z bloodkiem ladnie by sie komponowal, czyż nie ?
BTW Musiałes miec plewne rzuty jeśli nie zabiłeś tego veterana smokiem... chyba, ze to on na Ciebie szarzowal...
na Sv też Ci sie pewnie nie poszczęściło jeśli 3 Woundowego Lorda z Sv 3+/Ward 5+ zabił Ci Veteran(zazwyczaj ma jeszcze Flamingi...) z 4A S5/6, ktory trafia na 4+, rani na 2+. Statystycznie nabija Ci 1 Wo, więc źle nie powinno być
Mi ostatnio zaczely doskwierac armie mocno magiczne... to pokombinowalem z antymagią, ten 1 lvlowy Princ rzuca ward na 5+ i nic więcej, wiec do czarowania to on nie jest
Nawet jak spadnie Lord, to smok ma te LD9 wiec nie tak latwo mu nie zdac i rzucac na Monster Reaction. Swoja droga to taki hate&frenzy na SD(pomarzyć można ) w kombacie z bloodkiem ladnie by sie komponowal, czyż nie ?
BTW Musiałes miec plewne rzuty jeśli nie zabiłeś tego veterana smokiem... chyba, ze to on na Ciebie szarzowal...
na Sv też Ci sie pewnie nie poszczęściło jeśli 3 Woundowego Lorda z Sv 3+/Ward 5+ zabił Ci Veteran(zazwyczaj ma jeszcze Flamingi...) z 4A S5/6, ktory trafia na 4+, rani na 2+. Statystycznie nabija Ci 1 Wo, więc źle nie powinno być
Powiem tak, rozpa jest ok, tylko ten smok... Najwiekszym problemem nie jest wpadanie nim w kombat, ale to, ze bedzie spada od ostrzalu. W bitwie z DE nie masz co marzyc, ze lord ci przezyje. A to jedna 300 pkt.
Ostatnio zmieniony 28 gru 2009, o 12:49 przez Andrzej, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak jak Andrzej powiedział, dokładnie o to chodzi, że jak już kupuję Lorda (który powiedzmy sobie, że jest dodatkiem do smoka), to wolałbym go nie stracić mimo wszystko i nie oddawać punktów za niego. Poza tym przeważnie to on jest Generałem więc dodatkowe 100 pkt również się należy. Po prostu Radiant Gem of Hoeth jest moim zdaniem za drogi w stosunku do możliwości jakie daje. Chociaż trzeba próbować przełamywać schematy, ja jednak poszedłbym w innym kierunku (zwiększenie efektywności w CC).Andrzej pisze:A to jedna 300 pkt.
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.
I love this game...
I love this game...
- Master of reality
- Oszukista
Tylko że wtedy trzeba usunąć RGoH a z jednym caddym obecnie nie masz szansUkalez pisze:Po prostu Radiant Gem of Hoeth jest moim zdaniem za drogi w stosunku do możliwości jakie daje. Chociaż trzeba próbować przełamywać schematy, ja jednak poszedłbym w innym kierunku (zwiększenie efektywności w CC).
I sold my soul for rock'n roll
Ja tam cisne ostro na jednym caddym plus BB i niezbyt boleśnie odczuwam wrogą magięTylko że wtedy trzeba usunąć RGoH a z jednym caddym obecnie nie masz szans
Tak naprawde, zwykle jest tylko jeden groźny czar u przeciwnika. W 1 turze się chowasz, w 2 wyskakujesz i zużywasz scrolla, a w 3 jesteś już w CC i niewiele ci mogą zrobić. A kiedy smok walczy bardzo przydaje się BB
W ogóle niezbyt rozumiem wystawianie smoka bez BSB i nawet niedawanie mu GoC...
Większość graczy smokiem szarżuje w momencie gdy są pewni że dany oddział zostanie zjedzony/zgoniomy w jedną turę, lub że ubiją danego monstera ciągle wygrywając walkę.
Twoja koncepcja jest ciekawa, aczkolwiek za dużo się porobiło tych beast coverów/hellgejtów oraz czarów które niszczą nam kawalerię na średnim fuksie.
No i he bez magii są jakieś beztwarzowe .
Twoja koncepcja jest ciekawa, aczkolwiek za dużo się porobiło tych beast coverów/hellgejtów oraz czarów które niszczą nam kawalerię na średnim fuksie.
No i he bez magii są jakieś beztwarzowe .