Pytania początkujących i niepewnych

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
Koz@a
Chuck Norris

Re: Pytania początkujących i niepewnych

Post autor: Koz@a »

Niestety zle strzelasz :D , ten nie przydatny oddział to korsarze:P. A kusznicy to jedna z obowiązkowych jednostek DE :P . Korsarzy to można ewentualnie dla klimatu wystawiać :D , ja swoich korsarzy z batalionu przerobiłem na Shades :D :D

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Uuu chłopie, dobrze, że piszesz. Dzięki Bogu, że istnieje jeszcze coś takiego jak internet!
Są to kusznicy, bardzo przydatna jednostka, w sumie podstawowa w rozpiskach.
Cold One na pewno są potrzebni ;)
Korsarze - ja ich lubię, mają klimat, te modele są na prawdę ładne(choć szkoda, że nie metale). No ale jak patrzę, to nikt ich nie wystawia, gdyż są od nich o wiele lepsze jednostki.
Włócznicy - dla klimatu ok, ale ich idzie wciągnąć wszystkim. Dobry jedyny dają combo z czarodziejką ze sztyletem, która wycina ich sobie dla powymiatania magią. Więc to od nich proponuję zacząć, korsarze za ładni.

Zresztą przy klejeniu i wycinaniu nie wiem czego tam bardzo się obawiasz ;D

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Nie słuchaj ich... Korsarze to naprawde dobra jednostka a nie pojawia się na stołach tylko dla tego ze wiekszość bazuje na schematach... ( blee) Wystarczy nimi dobrze zagrać a sprawdzają się bardzo dobrze. Zwłaszcza ze są w core units, i walczą calkiem nieźle.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

Tak jak Garg mówi. Dajesz im 2 bronie, sztandar co daje szał (nazwy zapomniałem) i z kotła dajesz im KB :twisted:
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Ja nie mówiłem, że są źli. Sam lubię nimi grać ;D

LemonsMaster
Warzywo

Post autor: LemonsMaster »

Dzięki wielkie, tzn. chodzi mi o to, że muszę też coś pomalować w pierwszej kolejności, stąd również pytanie o najsłabszy oddział. To postanowione - zacznę od Spearmenów. Jakbym miał jeszcze jakieś pytania będę pisał, dzięki za odpowiedzi.
Pozdro

Awatar użytkownika
Remx
Chuck Norris

Post autor: Remx »

Witam

Mam pytanko o omagnesowanie figurek :)

Jakie magnesy radzicie ? i pod jakie figurki.

Kawaleria - 1szt. 10x3x2 to pewne.
Figurka plastik podstawka 20x20 - 1sz. 3x2 lub może 5x2 ?
Figurka metal pod.20x20 - 2sz. 3x2 lub .....
Figurka Smok, Hydra, Manticora, W tym przypadku nie wiem ale chyba bez magnesów i tylko w gąbce przenosić.
Balisty na podstawkach 40x40 - 2szt. 10x2 po przekątnych lub 1szt. na srodeczku no chyba że wytrzymają 2sz. 5x2 po przekątnych.

Co powiecie na to ? czy może nie używać tych 3x2 a zastąpić je 5x2 ?

Pozdrawiam
Daemons, X-Wing & Black Tea

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Remx pisze:Kawaleria - 1szt. 10x3x2 to pewne.
Figurka plastik podstawka 20x20 - 1sz. 3x2 lub może 5x2 ?
Figurka metal pod.20x20 - 2sz. 3x2 lub ..... obojetnie
Figurka Smok, Hydra, Manticora, W tym przypadku nie wiem ale chyba bez magnesów i tylko w gąbce przenosić. brak
Balisty na podstawkach 40x40 - 2szt. 10x2 po przekątnych lub 1szt. na srodeczku no chyba że wytrzymają 2sz. 5x2 po przekątnych. po co Ci na RBT magnesy?
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Remx
Chuck Norris

Post autor: Remx »

Na balistach magnesy aby w walizce sie trzymalo :) ale chyba zrobie specjalnie dla nich coś z gąbki :)
Daemons, X-Wing & Black Tea

Miyokari
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Miyokari »

mam takie pytanie, ponieważ skończyłem kolekcjonować Wood elfy i zdecydowałem się na dark elfy :).

1)Czy w Dark Elfach zdecydowanie gra się na magie, czy na walkę? A może zależy to od rozpiski?
2)Czy kociołek, to dość ważna jednostka u dark elfów czy tylko taki dodatek?
3)Jak to jest z nimi, pod względem modeli? Którymi opłaca się grać, a którymi nie :)?
4)Jakbym zakupił batalion, to czy wszystkie modele mi się przydadzą?

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

1) Możesz grać na magie, strzelanie, walke albo miks.
2) Zależy od rozpiski. Ale na pewno bardzo pomaga. Mimo wszystko da sie grać bez niego.
3) W sumie wszystko Ci sie może spłacić. Zależy tylko od rozpiski. Najmniej opłacalni są egzekutorzy, potem korsarze, warriorzy no a dalej to już zależy od preferencji gracza.
4) Moim zdaniem tak. No ale to naprawde zależy od tego jak chcesz grać. Masz tam CoK (mocne walnięcie, jedyny minus to T 3 i głupota, za to liderka 9, fear), korsarzy (świetnie sie z kotłem mogą zgrać, wypłacają dużo ataków), kuszników (klasa sama w sobie), warriorów (do trzymania czarki i wyżynania :twisted:).

To tyle odemnie. POZDRO

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Miyokari

1)Przeważnie to bym grał na magie bądź strzelanie ;)
2) Okej, zapamiętam :)
3) Tak samo jak w punkcie drugim ;)
4)Właśnie z CoK i Kuszników bym korzystał, z warriorsami i korsarzami jeszcze nie wiem...Więc w sumie jak się przekonam do tych dwóch jednostek, to kupie batallion ;)

Dzięki za odpowiedzi.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Eeeeeee ...... :?: :-s
Warriorsów mozna skleić na kuszników???? :-k :-k
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Eltharion pisze:Eeeeeee ...... :?: :-s
Tych z batalionu to chyba nie. Ale jak dasz czarce sztilecik to co będziesz wycinał? Black Guardów? :roll:

Why so serious? ;)

Miyokari

A właśnie jeszcze jedno pytanie, jak działa ten sztylecik ;)? (Nie mam podręcznika do DE więc pytam ;) )

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Dajny na to rzucasz czar na 12+.
Wybierasz na rzucenie go 2 kości. Na nich wypada łącznie 9 - za mało, lecz dzięki sztyletowi możesz zarżnąć jedne swój model i w zamian masz natychmiast dodatkową kostkę, którą musisz dorzucić. Do jednego czaru maksymalnie możesz wyciąć jednego. Oczywiście wycinasz model z tej jednostki, w którym znajduje się czarodziejka.
Przy wycięciu 25% możesz wzbudzić panikę :D

Miyokari

A rozumiem :) fajny bajer, dzięki za odpowiedź.

Awatar użytkownika
Arathorn
Mudżahedin

Post autor: Arathorn »

Dark Knight pisze:
Eltharion pisze:Eeeeeee ...... :?: :-s
Tych z batalionu to chyba nie. Ale jak dasz czarce sztilecik to co będziesz wycinał? Black Guardów? :roll:
Oczywiście, że się da #-o Dają wypraski na 28 figsów i do tego 12 tarcz. Zalecają układ 16 kuszy i 12 włóczni.

A co do korsarzy to można z nimi nieźle pokombinować. Dwie bronie ręczne (2 Atatki) Ten sztandar co daje szał (+1 Atak) i błogosławieństwo z kociołka razem wychodzi 4, u championa 5 :D

A co do Exe to nadają się na odział anty-puszkowy i zjadaczy pkt w rozpach.
Arathorn pisze:Łącznie z tym postem jestem od ciebie "skuteczniejszy" o 1353,714286% :mrgreen:

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Wiec zalezy z czym grasz :D
Nie skreslaj ich tak na starcie chyba że chcesz byc PG

Alternatywnie można pokombinowac żeby przerobic korsarzy na włócznikow :roll:
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Arathorn
Mudżahedin

Post autor: Arathorn »

Fakt, zapomniałem , że to najklimatyczniejsza jednostka :oops:
Eltharion pisze:Alternatywnie można pokombinowac żeby przerobic korsarzy na włócznikow :roll:
Wiem, że zaraz rozpętam burzę, ale którą z tych jednostek polecacie? Ostatnio często staję przed tym wyborem?
Arathorn pisze:Łącznie z tym postem jestem od ciebie "skuteczniejszy" o 1353,714286% :mrgreen:

Zablokowany