WOC 2250 drugie podejście
WOC 2250 drugie podejście
Chaos Lord
Mark Of Khorne (Frenzy)
Juggernaut of Khorne (+3 Armor Save)
Chaos Runesword (+1WS +1S +1A)
Chaos Runeshield (enemy magic weapons do not work)
-------------------------------------------------------------------- 375 Pts.
Chaos Sorcerer
Mark of Nurgle (-1WS/BS)
Level 2
Dispel Scroll (auto dispel)
-------------------------------------------------------------------- 165 Pts.
Chaos Sorcerer
Mark of Nurgle (-1WS/BS)
Level 2
12 x Chaos Warrior
Standard Bearer
Mark on Nurgle
Shield
-------------------------------------------------------------------- 234 Pts.
12 x Chaos Warrior
Standard Bearer
Mark of Khorne (Frenzy)
Additional Hand Weapon (+1 A)
--------------------------------------------------------------------- 234 Pts.
5 x Chaos Knights
Mark of Khorne ( Frenzy)
-------------------------------------------------------------------- 230 Pts.
5 x Chaos Knights
Standard Bearer
Mark of Nurgle (enemy -1 WS/BS)
Banner of Rage (Frenzy)
--------------------------------------------------------------------- 285 Pts.
3 x Chaos Troll
--------------------------------------------------------------------- 135 Pts.
10 x Chaos Choosen
Great Weapon (+2 S)
Mark of Khorne (Frenzy)
------------------------------------------------------------------- 230 Pts.
5 x Chaos Warhounds
------------------------------------------------------------------- 30 Pts.
5 x Chaos Warhounds
5 x Chaos Warhounds
5 x Chaos Warhounds
17 x Chaos Marauder
Mark Of Slaanesh ( Immune to Psychology)
------------------------------------------------------------------ 74 Pts.
PD 6 DD 4
Total Value 2247
więc tak lord siedzi w knightach Nurgla psy robia za screen. wystawiam worriorów 2 szeregi po 6 oni są za drodzy żeby więcej ich wsadzać a poza tym oni mają wygrywać bitwę przez wybicie przeciwnika a nie przepchanie tylko się zastanawiam czy nie podzielić choosenów na 2 unity po 5.
Mark Of Khorne (Frenzy)
Juggernaut of Khorne (+3 Armor Save)
Chaos Runesword (+1WS +1S +1A)
Chaos Runeshield (enemy magic weapons do not work)
-------------------------------------------------------------------- 375 Pts.
Chaos Sorcerer
Mark of Nurgle (-1WS/BS)
Level 2
Chaos Sorcerer
Mark of Nurgle (-1WS/BS)
Level 2
12 x Chaos Warrior
Standard Bearer
Mark on Nurgle
Shield
-------------------------------------------------------------------- 234 Pts.
12 x Chaos Warrior
Standard Bearer
Mark of Khorne (Frenzy)
Additional Hand Weapon (+1 A)
--------------------------------------------------------------------- 234 Pts.
5 x Chaos Knights
Mark of Khorne ( Frenzy)
-------------------------------------------------------------------- 230 Pts.
5 x Chaos Knights
Standard Bearer
Mark of Nurgle (enemy -1 WS/BS)
Banner of Rage (Frenzy)
--------------------------------------------------------------------- 285 Pts.
3 x Chaos Troll
--------------------------------------------------------------------- 135 Pts.
10 x Chaos Choosen
Great Weapon (+2 S)
Mark of Khorne (Frenzy)
------------------------------------------------------------------- 230 Pts.
5 x Chaos Warhounds
5 x Chaos Warhounds
5 x Chaos Warhounds
5 x Chaos Warhounds
17 x Chaos Marauder
Mark Of Slaanesh ( Immune to Psychology)
------------------------------------------------------------------ 74 Pts.
PD 6 DD 4
Total Value 2247
więc tak lord siedzi w knightach Nurgla psy robia za screen. wystawiam worriorów 2 szeregi po 6 oni są za drodzy żeby więcej ich wsadzać a poza tym oni mają wygrywać bitwę przez wybicie przeciwnika a nie przepchanie tylko się zastanawiam czy nie podzielić choosenów na 2 unity po 5.
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...
Więc są 2 oddziały po 12:) co do rarów do hellcannona nie jestem przekonany , ten Dragon Ogr jest przy drogi jak na mój Gust a co do trolli to hmmm chce je mieć w armi bo są klimatyczne Hmmm jeśli chodzi o SPAWNY to może i mają T 5 ale ruszają się jak na mój Gust za losowo
Generalnie moze byc krucho u Ciebie. Rozumiem ze psy ida przodem. Dostaja lanie w kombacie i nie daj boze 1 ucieka to zaczyna wzbudzac panike. ld wysoki, ale nie zawsze sie uda. Masz duzo khornitow, nie wiem czy wyscreenujesz ich tylko 4x psami.
Masz sporo kawy i piechoty, te polaczenie moze nie byc efektowne. Kawa pogna, piechota zostanie. Rozumiem ze tam beda magowie etc, ale nie masz czym tego przyspieszyc... Magom wg mnie czegos brakuje no ale moze to przyzwyczajenie do roznych glupot typu inf puppet. Trolle nie wiem czy sie sprawdza. Lord spierniczy do przodu i beda staly... Jak nie masz pkt na d.ogry to zwykle ogry, tez nie sa najgorsze Ew Warshire, jesli zalezy Ci na klimacie
Masz sporo kawy i piechoty, te polaczenie moze nie byc efektowne. Kawa pogna, piechota zostanie. Rozumiem ze tam beda magowie etc, ale nie masz czym tego przyspieszyc... Magom wg mnie czegos brakuje no ale moze to przyzwyczajenie do roznych glupot typu inf puppet. Trolle nie wiem czy sie sprawdza. Lord spierniczy do przodu i beda staly... Jak nie masz pkt na d.ogry to zwykle ogry, tez nie sa najgorsze Ew Warshire, jesli zalezy Ci na klimacie
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22
Paniki się nie boję z tego co mówi Rulebook modele z Frenzy są Immune to Psychology dopuki tego Frenzy nie stracą więc nawet uciekający piesek nic nie zrobi. Wojownicy Chaosu mają całkiem niezły Leadership a poza tym dzięki Will of Chaos mogą przerzucić panic tesety. Co do Trolli mają 6" Ruchu tak więc maszerują na 12" a Lord z Knightami na 14" więc tak szybko nie ucieknie im. Co do zamiany tej 2giej jednostki Knightów na Nurgla to jednak chyba wole 15 ataków z siłą 5 niż 10 z taką sama Jeśli chodzi o Maruderów to jakoś mi się nie podobają więc ich liczbe w armi ograniczam do minimum poza tym jakoś nie wydaje mi się żebym był w stanie ich pomalować
siweuszu, nie trzeba rozegrac 1000 bitew aby widziec pewne zaleznosci. Moze nie gram rewelacyjnie, ale szybko sie ucze i widze, jak co dziala. A tutaj prawie wszystko ma frenzy, no nie wiem czy to najlepiej, jesli kolega umie zagrac tak, aby go nie wymanewrowali to gratuluje, ja bym tak nie zagral. Dlatego proponuje cos innego ;P
Co do Will of Chaos, zdawalem lidke na generale 2 razy i 2 razy nie wyszla
Co do Will of Chaos, zdawalem lidke na generale 2 razy i 2 razy nie wyszla
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!
Szczur22
Szczur22
Masz stosunkowo slaba magie, tylko dwa male oddzialy rycerzy i lorda do walki. Moze byc Ci ciezko dojechac do strzelajacych przeciwnikow, tym bardziej ze lord szybko straci look-outa.
Choseni chyba niepotrzebni - jak chcesz isc w klimat piechotny to wrzuc lepiej kolejnych warriorow. Biorac pod uwage, ze i tak nie masz na nich zadnego commanda (moze chociaz champ z faworkiem?), ani nawet tarcz, to beda spadac rownie szybko jak zwykli wojownicy (ale wolniej bedziesz tracil punkty, bo beda tansi )...
Nie rozumiem rowniez celu wystawiania 17 golych maruderow. Czy oni sa tylko do trzymania magow? Jesli tak to 10 w zupelnosci wystarczy.
Choseni chyba niepotrzebni - jak chcesz isc w klimat piechotny to wrzuc lepiej kolejnych warriorow. Biorac pod uwage, ze i tak nie masz na nich zadnego commanda (moze chociaz champ z faworkiem?), ani nawet tarcz, to beda spadac rownie szybko jak zwykli wojownicy (ale wolniej bedziesz tracil punkty, bo beda tansi )...
Nie rozumiem rowniez celu wystawiania 17 golych maruderow. Czy oni sa tylko do trzymania magow? Jesli tak to 10 w zupelnosci wystarczy.