a co - mam do core'ów przyrównywać?!SlanesH pisze: Stegadony ze specialow i rarow przyrownujesz do hydr?
Sędziowski Rynsztok
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: Sędziowski Rynsztok
...mój bohaterlohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Może jakiś mod wytłumaczy im, że nie do tego Rynsztok służy...
Są tematy jak "pytania początkującego" - idźcie tam..
Tu - tylko pomyje na LS.
Są tematy jak "pytania początkującego" - idźcie tam..
Tu - tylko pomyje na LS.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Relosu, Sysek, Gordaf - ten temat NIE SŁUŻY do zadawania pytań, tylko do komentowania działalności Listy Sędziowskiej. Nie otrzymacie odpowiedzi postując tutaj swoje pytania o zasady podstawowe.
Trochę niefortunne porównanie wyszło, bo brak możliwości dołączenia dragon slayera nie wynika jedynie z zasady Unbreakable, ale również z zasady Loner. Niby chodzi o to samo, a jednak w tym przypadku jest to kolejny aspekt komplikujący sprawę, który wcale nie jest potrzebny. Tak chciałem jedynie zauważyć.Jankiel pisze:Bo powiedz mi Zbyszku, jakim cudem chcesz dołączyć bohatera z bannerem unbreakable do oddziału bez unbreakable? Bo moim zdaniem to nie możliwe, tak samo, jak nie można dołączyć dragon slayera do longbeardów.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
Jest roznica pomiedzy wsadzaniem kolesia do unitu podczas wystawiania, a dolaczniem go do oddzialu podczas rozgrywki.
Ponadto IMHO jest róznica pomiędzy itemami dajacymi unbreakabla i unbreakablem "wrodzonym" jednostek. Szczegolnie jesli przy itemie, ktory posiada hero, pisze iz dziala na caly unit do ktorego ow dolaczy.
Marek G zadal tez takie pytanie
Marek G zadal tez takie pytanie
Niestety wspomniany przypadek nie jest identyczny, poniewaz w krasiowym AB, w opisie runy pisze jak byk, ze dziala jedynie na zaloge maszyny i master inzyniera. Zaden dodatkowy heros typu thane czy runesmith nie moze dolaczyc do unbreakable maszyny.3) Jankiel/Xet wypowiedzcie sie, czy heros krasnali moze wejsc do maszyny z runa dajaca unbreakable, bo jesli do dzwona moze to tutaj tak samo musi byc....
Jaka? W trakcie wystawiania zasady nie obowiązują?Jest roznica pomiedzy wsadzaniem kolesia do unitu podczas wystawiania, a dolaczniem go do oddzialu podczas rozgrywki.
Chyba, że go tam damy przy wystawianiu, to wtedy będzie ok, tak?Niestety wspomniany przypadek nie jest identyczny, poniewaz w krasiowym AB, w opisie runy pisze jak byk, ze dziala jedynie na zaloge maszyny i master inzyniera. Zaden dodatkowy heros typu thane czy runesmith nie moze dolaczyc do unbreakable maszyny.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
W tej kwestii zgadzam się z Jankielem. To rozwiązanie to jakiś absurd.
Swoją drogą, co do testu T od censera przy wieloczęściowym modelu nie jest przypadkiem tak, że zdajemy na najwyższej statystyce i w razie oblania losujemy kto traci wounda? Bo Barbarossa napisał coś innego.
Swoją drogą, co do testu T od censera przy wieloczęściowym modelu nie jest przypadkiem tak, że zdajemy na najwyższej statystyce i w razie oblania losujemy kto traci wounda? Bo Barbarossa napisał coś innego.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Oczywiscie, ze obowiazuja. Chodzilo mi raczej o kwestie poruszona przez Barbarossa, gdzie probowal jakos wyjasnic mozliwosc wstawiania bsb z unbreakable do odzialu. Jest to ciekawa teoria i mysle, ze moze miec jakis wplyw na uscislenia LS dotyczace tego problemu. Ostatecznie jednak uwazam, ze wersja Twoja i Gogola trzyma sie kupy i smialo moze byc ostatecznaJankiel pisze:Jaka? W trakcie wystawiania zasady nie obowiązują?Jest roznica pomiedzy wsadzaniem kolesia do unitu podczas wystawiania, a dolaczniem go do oddzialu podczas rozgrywki.
dosiego
Pozwolę sobie tez niezgodzić się z zapisem jakoby jezzaile czy inne teamy nie mogły wchodzić do domków. Nie mają już zapisu jakoby były kawalerią, a to, że na takiej podstawce się znajdują (nie oszukujmy się) wcale tego nie znaczy, tak samo jak nie wszystko na podstawce rydwanowej takowym jest.
Zapis jest przestarzały i powinien wylecieć. Oczywiście z racji swojego US strzelać mogą tylko 2 jezzaile/piętro.
Zapis jest przestarzały i powinien wylecieć. Oczywiście z racji swojego US strzelać mogą tylko 2 jezzaile/piętro.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
a ja mam prosbe praktyczna
dalo by sie zaznaczac innym tlem uscisleniowe nowosci?
np zolte tlo dla zapiskow ktore weszly na nowo do uscislen
a zielone tlo dla zapiskow ktore zostaly zmienione
mysle ze wielu osobom ulatwiloby to zycie, w kazdym razie napewno mi
dalo by sie zaznaczac innym tlem uscisleniowe nowosci?
np zolte tlo dla zapiskow ktore weszly na nowo do uscislen
a zielone tlo dla zapiskow ktore zostaly zmienione
mysle ze wielu osobom ulatwiloby to zycie, w kazdym razie napewno mi
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Thurion - tak będzie.
Co do jezzaili - można się jeszcze zastanowić. Dla mnie to nie jest oczywiste...
Co do jezzaili - można się jeszcze zastanowić. Dla mnie to nie jest oczywiste...
Jeszcze raz tutaj zwrócę uwagę, bo w odpowiednim temacie pewnie i tak nikt nie odpowie. W związku z tym, że w uściśleniach censerzy zdają stubborn na bazowym Ld, czy analogicznie po obniżeniu Ld jednostce ze subbornem zdaje ona w dalszym ciągu break na swojej wartości z profilu, pomimo, że np. panikę na obniżonej?
wiesz, zasady są chyba jasne co do tego i wątpię aby komukolwiek chciało się kłócić (tak samo jak z 90 stopniowym kątem widzenia weapon teamów)Hobbit pisze:Jeszcze raz tutaj zwrócę uwagę, bo w odpowiednim temacie pewnie i tak nikt nie odpowie. W związku z tym, że w uściśleniach censerzy zdają stubborn na bazowym Ld, czy analogicznie po obniżeniu Ld jednostce ze subbornem zdaje ona w dalszym ciągu break na swojej wartości z profilu, pomimo, że np. panikę na obniżonej?
Po prostu pewnych rzeczy nie przeskoczysz
Sam widzisz jak dużo ludzi z LS tu zagląda, teraz są niechybnie zajęci bronieniem nowego, paskudnego BP przed krytykom graczy, więc moje pytanie jak było tak jest bez odpowiedzi. Ani nie napiszą "pomyślimy", ani "pocałuj nas w dupę". Eh...
/zamyka się w sobie