trolowanie z RoH

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Aves
Chuck Norris

Re: RoH

Post autor: Aves »

zdalem IELTS na 8, a tlumaczenie jest przez moja kumpele z translatoryki, wiec schowaj swoj slownik, np do glowy, masz tam sporo miejsca :D, Zdania sa przedzielone kropka, nie jest to koniecznie wymuszone aby jedno bylo kontunuacja tresci drugiego jako dopelnienie tej tresci.
Shaman says:

-There is no evil spirits, but some just not like you.

-Spirit lives in de temple of flesh, if u devor flesh you devor spirit and get stronge', now pass me im human leg der is some meat left between der toes.

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

Ale Ty fajny jesteś. Idziesz w zaparte jak nie wiadomo co. No po prostu brak słów. Mówisz, że ja mam w głowie sporo miejsca? To porównaj sposób w jaki są nasze posty napisane... Nie ja zaczynam zdania z małej litery i pisze słowa z dużej po przecinku ;). Ale okej. Ja mam więcej miejsca. Widać IQ większe to i więcej sie zmieści niż u Ciebie. Jako, że obiecałem nie pisać nic na temat RoH to końcówki Twojej wypowiedzi sie nie odniose.

POZDRO i chill out, bo wiem, że trafić na yntelygentniejszego nie jest miło :lol2:

P.S. To, że nie jest wymuszone aby zdanie po kropce było kontynuacją zdania przed kropką nie znaczy, że nią (kontynuacją) nie jest. A tłumaczenie Twojej kumpeli jest co najmniej dziwne bo co to jest stały/stabilny punkt na blacie/stole/polu bitwy? Tutaj naprawde wygląda na to, że drugie zdanie jest kontynuacją pierwszego ale czemu to już Ci tłumaczył nie będe, ponieważ zrozumiała to nawet moja dziewczyna (kompletnie nie łapiąca battla) a do Ciebie argumenty nie docierają bo mam probelmy z obwodami w głowie.

P.P.S. Wiem, że miałem nie pisać na temat RoH ale sie nie mogłem powstrzymać.

BTW. Co to jest IELTS?

POZDRAWIA Terminator ze zwarciem we łbie :D
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

sądzę że dobrą zasadą podczas interpretacji jakiegokolwiek tekstu jest uwzględnienie całości, zdania wyrwane z kontekstu są :?

żółwik,
Ż.

P.S. a korzystając z okazji też się pochwalę mam ADHD :wink:

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Żaba pisze:P.S. a korzystając z okazji też się pochwalę mam ADHD :wink:
I dobre poczucie humoru ;)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Pasiaczun
Mudżahedin

Post autor: Pasiaczun »

Aves pisze:zdalem IELTS na 8, a tlumaczenie jest przez moja kumpele z translatoryki, wiec schowaj swoj slownik, np do glowy, masz tam sporo miejsca :D, Zdania sa przedzielone kropka, nie jest to koniecznie wymuszone aby jedno bylo kontunuacja tresci drugiego jako dopelnienie tej tresci.
=D> =D>

Racja...
Świetnie się w ten sposób czyta książki.... takie fajne, wiesz.Nie na jeden temat.
czekaj ! [-X
zasady ? hym..
Naprawdę z całą Twoją yntelygencją i z moim szacunkiem do niej uważasz że w zasadach znaczenie mają tylko zdania które układają się pod Twoja poprawną(dzizas) interpretacje, ignorując resztę ?
Tak ! W tym przypadku jedno ze zdań ma podłoże fluffowe =D>
Też że na to wcześniej nie wpadłem

Świetnie mieć pod ręką ludzi z IELTS na 8 i jego kumpele ! :P

łuhhhhu !

pozdro poćwicz :wink:
"Stopień głupoty twojego postępowania, jest wprost proporcjonalny do liczby przyglądających ci się osób."

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

W dyskusji popieram Dark Knighta.
Podobnie jego tłumaczenie ma dla mnie więcej sensu niż:
to zaklecie moze byc rzucone na jakikolwiek stabilny (staly) punkt na blacie

#-o

Sorry Aves ale tłumaczenie Ci nie bardzo wychodzi, podobnie jak Twojej koleżance.
zdalem IELTS na 8, a tlumaczenie jest przez moja kumpele z translatoryki, wiec schowaj swoj slownik, np do glowy
jak widać nie na wiele Wam się to przydało ;)
I w sumie w tej rozmowie to Ty masz bardziej szczeniackie odzywki...

Na koniec dodam tylko, że zwisa mi to jak LS uściśli tą kwestie bo nie dotyczy mnie zarówno podczas gry Krasnoludami jak i WoChem ;) Zwracam jedynie uwagę, że opcja prezentowana przez DK jest bardziej logiczna. Ale WFB z logiką się dawno pożegnało co Shino wiele razy mi uzmysłowił w swoich postach (no offence). Co do Jankiela natomiast to jakoś nie przypominam sobie aby przynajmniej w jednej kwestii popierał jakiekolwiek cięcia DE, ale w sumie nie śledze tematu zbyt dokładnie ;)

Pozdro
Obrazek

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

Rakso_The_Slayer pisze: Co do Jankiela natomiast to jakoś nie przypominam sobie aby przynajmniej w jednej kwestii popierał jakiekolwiek cięcia DE, ale w sumie nie śledze tematu zbyt dokładnie ;)
popierał, popierał choćby w przypadku chodzenia przez las Hydry i ilości DD za Hoteka.
to tak na marginesie dyskusji :)

pzdr,
Ż.

P.S. swoją drogą to MOD też zademonstrował poczucie humoru zmieniając tytuł tematu :wink: :mrgreen:

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Żaba pisze:
popierał, popierał choćby w przypadku chodzenia przez las Hydry i ilości DD za Hoteka.
A to przepraszam, zwracam honor :)
Obrazek

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

A może teraz ja się "wypowiem":
Aves, coś dla Ciebie ( i dla koleżanki mam nadzieje ze ładna ;) ) - http://www.youtube.com/watch?v=jQoHAw0yPFE

Dark Knight, pamiętaj że zawsze trzeba to mieć ! :D - http://www.youtube.com/watch?v=vlE0upX88ug

Żaba, Coś ekstra :mrgreen: - http://www.youtube.com/watch?v=gVNVPnJR2P8

Moderator, coś specjalnie dla naszego loooozzzaka 8) - http://www.youtube.com/watch?v=jyYZUhSeRYc
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

GarG napisałeś chyba właśnie najfajniejszego posta wszech czasów. Ale wiara, wiarą a ja wole być tam:

http://www.youtube.com/watch?v=aGWz0gPGFPc

Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Rakso_The_Slayer pisze: Ale WFB z logiką się dawno pożegnało co Shino wiele razy mi uzmysłowił w swoich postach (no offence)
za co bym sie mial obrazic? ja sobie jak najbardziej zdaje sprawe, ze wfb nie jest logiczne zupelnie co pokazuja zasady i faqi do nich (zarow no w 6ed jak i teraz). Jedyne co pozostaje to ciaglasc ich a nie to, ze jedne faqi mialyby byc fajniejsze od innych...

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Shino, po prostu chciałem mieć pewność, że nie zostanie to źle odczytane ;)

(Ale runicznego GW na krasnoludzkim BSB Ci nie wybaczę, chociaż to już osobny temat i dawno zamknięty ;) )
Obrazek

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

This spell can be cast upon any fixed point on the tabletop. If successfully cast, place a suitable marker over the exact spot affected - a small coin is ideal for this.

Ten opis jest dwuznaczny, można sobie do woli poczytać o sporach na anglojęzycznych forach. Nie ma ani konkretyzacji, kiedy wybieramy ten punkt, a słowo "fix" jest dwuznaczne. Dość, że angole też się o to spierają. Po prawdzie - może być zarówno tak, jak i siak.

A więc kiedy według zasad deklarujemy punkt uderzenia komety?
Nie wiadomo.

Na co zdecydowała się LS?
Że po udanym rzuceniu czaru.

Czy można argumentować, że jest dokładnie odwrotnie?
Z takim samym powodzeniem, jak to, że jednak nie jest odwrotnie.

A więc, jak widzicie,wybrnęliśmy po raz kolejny z dualizmu zasad GW obronną ręką. Alleluja i cała naprzód, bracia i siostry.

ODPOWIEDZ