Szczury vs reszta świata

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Re: Szczury vs reszta świata

Post autor: Arbiter Elegancji »

Mnie 0-1 by nie ruszyło, za to gdyby abomka na 2k+ zajmować dwa rary (tak jak było to z flejmerami) to było by przegięcie [-X
co do dwóch abominacji to spokojnie na 2500, 2600+ da rade je wsadzić żeby rozpa miała ręce, nogi i ogon :) (na 2250 też się da, ale wtedy to już reszta rozpy na ubogo strasznie, no i mamy 500pkt utopione w dwóch jak by nie patrzeć mocno losowych modelach).
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
warkseer
Wodzirej

Post autor: warkseer »

A hydry u DE są 0-1? W sumie są dosyć podobne do siebie.
Obrazek

Awatar użytkownika
Stefczyk
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Stefczyk »

warkseer pisze:A hydry u DE są 0-1? W sumie są dosyć podobne do siebie.
Już nie są.
I nie są podobne ;) nasze lepsze.
- Hej móżdżku, co będziemy robić dziś wieczorem?
-To co zwykle Pinky, to co zwykle. Spróbujemy opanować świat.
Z cyklu na turnieju:
Master Assassin z Fellbladem wpada w 1 turze w Maga Chaosowego na smoku, wypłaca ataki i wypada: 4x1 pada głośnie K*** i cała sala zaczyna klaskać...
A mój Bóg w dłoniach ma błyskawice,
miotając gromy, odbiera życie...

Marcins
Masakrator

Post autor: Marcins »

ale hydry są tańsze...

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Abominacja 0-1 w żaden sposób nie zniszczy koncepcji gry nowymi szczurami. Branie 2 to masa pkt, a o wiele bardziej uniwersalne combo to DW+HPA.
Co nie zmienia faktu, iż jeśli hydra nie jest 0-1, nie widzę powodów, by HPA było 0-1.

Xen
Chuck Norris

Post autor: Xen »

Też uważam, że na większe pkt kółko i abotka będą lepszą opcją niżeli 2 aboty.. Tym bardziej jak dziś grałem, to mi koleś zrobił straszne świństwo po czym stwierdziłem, że abotki dla większości armii to nie problem.. wystarczą jakieś fasty, albo latacze..
Only the strongest will survive
Lead me to heaven, when we die
I am the shadow on the wall
I'll be the one to save us all

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Xen pisze:Też uważam, że na większe pkt kółko i abotka będą lepszą opcją niżeli 2 aboty.. Tym bardziej jak dziś grałem, to mi koleś zrobił straszne świństwo po czym stwierdziłem, że abotki dla większości armii to nie problem.. wystarczą jakieś fasty, albo latacze..
Niech zgadnę, ustawiłeś ją na podstawce 50x100? :)
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Xen
Chuck Norris

Nie, 50x50. Jutro opiszę bo padnięty jestem ;)

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

Post autor: kamelot »

Nie wiem czy wybrałem dobry temat, ale co mi tam... :P
Jak wy szczurzy generałowie radzicie sobie z DE? Co was boli, a co jest na DE świetne?
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

boli strzelanie, invert i magia
DE boli: Scorcha, stormbanner, abominacja lecąca 17 cali :P i oczywiście masa klocków które ciezko wystrzelać

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

A jaki lore najbardziej da rade?
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.

Xen
Chuck Norris

Dobra, oto sytuacja z abotką. Moja tura chcę ruszyć się w kierunku nr II aby dopaść dyskowca, ale przez fast który stoi po lewej stronie abominacji dokładnie jeden cal całą długością podstawki, muszę wykonać ruch prosto (kierunek I), bo nie mogę się spivotowć bo będę <1" od fasta. co o tym sądzicie? Czy aby na pewno nie mogłem wykonać tego pivota? Jakby był zasięg to podczas szarży mogę przejść <1" od wroga..
Obrazek

Co do De to dodałbym jeszcze ze dwa oddziały censerów ^^

kanister
Chuck Norris

Post autor: kanister »

Tylko że u abominacji szarża jest dopiero po pivocie. Więc mógł cię tak legalnie zablokować.
kanister pisze:Fajnie jest cytować siebie.
jawora pisze:Ja tam w lidze online nie startuję, bo za daleko od mojego miasta.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

kanister pisze:Tylko że u abominacji szarża jest dopiero po pivocie. Więc mógł cię tak legalnie zablokować.
jestes tego pewien?

kanister
Chuck Norris

Post autor: kanister »

"A Hell Pit Abomination is moved in the owning player’s
Compulsory Movement, moving 3D6" each turn. First,
pivot the Hell Pit Abomination to face the direction in
which you wish it to travel and then roll 3D6; this is
how many inches directly forward the creature will
move.[...] If the Abomination’s movement is sufficient to take
it into an enemy unit then it counts as charging."

Wiec najpierw muszę zrobić pivota. A nie mogę się obrócić w stronę dyskowca jeśli w wyniku tego będę mniej niż cal od fasta. Chociaż jeśli się mylę to się ucieszę.
kanister pisze:Fajnie jest cytować siebie.
jawora pisze:Ja tam w lidze online nie startuję, bo za daleko od mojego miasta.

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

mylisz się ;)

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

kurde Manfred, lepiej od razu wyjaśnij jak powinno być...
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

Jeśli abominacja widzi dyskowca bez robienia żadnych pivotów, to jeśli się nie mylę może wykonać szarżę...
Najpierw rusza się do przodu, a potem gdy już obrotem nie będzie wkraczać w jeden cal od fastu obraca się do maga i dostawia się do niego, o ile starczy zasięgu... :wink:
Jeśli się mylę to mnie poprawcie :P

Awatar użytkownika
M.T.
Kretozord

Post autor: M.T. »

kamelot pisze:Jeśli abominacja widzi dyskowca bez robienia żadnych pivotów, to jeśli się nie mylę może wykonać szarżę...
Jeżeli nie widzi, to też może szarżować.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Poza tym jest LT, nie ma fasta czy skirmisha który by jej LoS'a zasłaniał.

ODPOWIEDZ