BP czyli teraz nasza kolej
Moderator: Gremlin
Może WW winni być tansi? Ale takich zmian akurat nikt nie zatwierdzi
- Jacek_Azael
- Masakrator
Realnie patrząc, czyli porównując do np. shadeów, to cena WW powinna wynosić około 17-18pkt.
WW - dwie bronie - Shades dwie lud GW a więc + dla nich
WW - BS5 - Shades BS 5
Killing blow - multiple - chyba plus dla nas
Brak kary za strzał po ruchu - hate - hm jakoś tak remisowo
Lepszy scout - plus dla nas
Dodatkowy -1 do strzelania - plus dla nas
Special shadeów - duży plus dla nich.
Reasumując jakieś 3-2,5 dla WW, więc 18pkt w sam raz. Co sądzicie? Znaczy ja tego nie piszę a'propos BP
WW - dwie bronie - Shades dwie lud GW a więc + dla nich
WW - BS5 - Shades BS 5
Killing blow - multiple - chyba plus dla nas
Brak kary za strzał po ruchu - hate - hm jakoś tak remisowo
Lepszy scout - plus dla nas
Dodatkowy -1 do strzelania - plus dla nas
Special shadeów - duży plus dla nich.
Reasumując jakieś 3-2,5 dla WW, więc 18pkt w sam raz. Co sądzicie? Znaczy ja tego nie piszę a'propos BP
znaczy się ja widzę taką różnicę. shadzi są bardziej uniwersalni, ale walcząc z wayami to my wygrywamy, a więc ciężko powiedzieć
shadami nie zabijesz kowboja czy coś takiego a wayami nie rozwalisz jakiegoś klocka piechoty bo nie starczy ci tur. jest też taka różnica że nasz faktyczny zasię to 20 cali a ich 24 (jak się ruszą to słabo trafiają) więc mają taką przewagę jeszcze.
shadami nie zabijesz kowboja czy coś takiego a wayami nie rozwalisz jakiegoś klocka piechoty bo nie starczy ci tur. jest też taka różnica że nasz faktyczny zasię to 20 cali a ich 24 (jak się ruszą to słabo trafiają) więc mają taką przewagę jeszcze.
Heh to może porównamy scautów z shadsami ;P. Ten sam koszt punktowy, a różnica przytłaczająca. Z tej różnicy wychodzi, że scaut to z 5 punktów powinien kosztować ;P.
A tak na poważniej to nie ma co porównywać wayów z shadsami. Shades to efekt typowego przegięcia 7 edycyjnego. Efekt nagromadzenia masy zasad i możliwości za niewielkie punkty. Można się tylko dziwić czemu nie znajdują się w corach ;P. Jak podałem wcześniej to jak próba porównaniu scautów WE do Shadsów. Dzieli ich przepaść szaleństwa GW ;P.
Jeśli już bawić się w porówanania to znacznie ciekawsza będzie już zabawa w autora AB do WE, który aktualnie wymyśla statsy i zasady do waywatcherów. Ubaw po pachy ;P.
A tak na poważniej to nie ma co porównywać wayów z shadsami. Shades to efekt typowego przegięcia 7 edycyjnego. Efekt nagromadzenia masy zasad i możliwości za niewielkie punkty. Można się tylko dziwić czemu nie znajdują się w corach ;P. Jak podałem wcześniej to jak próba porównaniu scautów WE do Shadsów. Dzieli ich przepaść szaleństwa GW ;P.
Jeśli już bawić się w porówanania to znacznie ciekawsza będzie już zabawa w autora AB do WE, który aktualnie wymyśla statsy i zasady do waywatcherów. Ubaw po pachy ;P.
Kiling Blow
Specjelny Scout
Multiple shot:)
Może że WW widzą 3 cale w las i z lasu;)
-1 do strzelania do nich
łuki z S4:D:D:D o lol
fajnie by było ale to nie realne.
A tu pomyśleć że taki autor teraz wchodzi na BP i czyta, czyta zajebisty pomysł z WW biorę go do podręcznika:)
Specjelny Scout
Multiple shot:)
Może że WW widzą 3 cale w las i z lasu;)
-1 do strzelania do nich
łuki z S4:D:D:D o lol
fajnie by było ale to nie realne.
A tu pomyśleć że taki autor teraz wchodzi na BP i czyta, czyta zajebisty pomysł z WW biorę go do podręcznika:)
Ja bym się nie śmiał, bo w 5 ed bodaj waye widzieli z lasu na 4" (jak sie myle poprawić mnie).
A oczywiście wszystko inne na 2" takze siedzieli w lesie i nawalali z lasu, takie małe wtrącenie, wiec to nie jest nierealne.
Reszta to czcze gadanko Pozdro!
A oczywiście wszystko inne na 2" takze siedzieli w lesie i nawalali z lasu, takie małe wtrącenie, wiec to nie jest nierealne.
Reszta to czcze gadanko Pozdro!
-żeby do nich strzelać/magować musiałeś rzucić na 4+
-zastawiali pułapki od d6 s5 do pojedynczego hita z siłą 7 w wybrany przez ciebie model w oddziale (pułapki się aktywowały kiedy wchodziłeś do lasu w którym byli jednocześnie waywatcherzy
-36 cali zasięgu z łuków ale to akurat mieli wszyscy, tak samo jak AP tyle że nie wiem czy tylko bliski czy też na daleki
-zastawiali pułapki od d6 s5 do pojedynczego hita z siłą 7 w wybrany przez ciebie model w oddziale (pułapki się aktywowały kiedy wchodziłeś do lasu w którym byli jednocześnie waywatcherzy
-36 cali zasięgu z łuków ale to akurat mieli wszyscy, tak samo jak AP tyle że nie wiem czy tylko bliski czy też na daleki
To o czym pisał runepriest waye mieli w 5 edycji.
Zaś w 6 edycji na zasadach z WD posiadali widzenie na 4 cale w głąb i z lasu oraz +1 do ataku w pierwszej rundzie walki jak atakuja z lasu lub biją się w lesie. No i oczywiście łuki miały AP oraz brak minusów za daleki zasięg.
W 5 to już to co napisał runepriest.
W 4 już nie pamiętam ;P.
Ale napewno zdecydowanie najbardziej użyteczni byli na zasady WD z 6 edycji. Widzenie na 4 cale przez las deklasyfikowała wszystko ;P.
Zaś w 6 edycji na zasadach z WD posiadali widzenie na 4 cale w głąb i z lasu oraz +1 do ataku w pierwszej rundzie walki jak atakuja z lasu lub biją się w lesie. No i oczywiście łuki miały AP oraz brak minusów za daleki zasięg.
W 5 to już to co napisał runepriest.
W 4 już nie pamiętam ;P.
Ale napewno zdecydowanie najbardziej użyteczni byli na zasady WD z 6 edycji. Widzenie na 4 cale przez las deklasyfikowała wszystko ;P.
co do braku minusów na daleki zasięg to nie jestem pewien...
tancerze byli zdecydowanie świetni - ta pewność że wezmą na klatę wszystko... a nie tak jak teraz treemen który najprawdopodobniej przeżyje ale musi breaka zdać... kiedyś miał T7 i musiał testować breaka tylko jak dostał ranę...
tancerze byli zdecydowanie świetni - ta pewność że wezmą na klatę wszystko... a nie tak jak teraz treemen który najprawdopodobniej przeżyje ale musi breaka zdać... kiedyś miał T7 i musiał testować breaka tylko jak dostał ranę...
Pomieszaliście coś w tych edycjach - 6to edycyjni Waywatchers są teraz Nie wiem jak to było, ja jakoś z czasów 4/5ed WE nie pamiętam, ale na początku 5ed czyli herohammera grać przestałem