Szybkie pytania

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Re: Szybkie pytania

Post autor: Arbiter Elegancji »

Ja i do cienkiego i do grubego drutu używam zwykłych kombinerek: są tanie, wytrzymałe i nie musiałem ich kupować- były w skrzynce z narzędziami :)
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

kanister
Chuck Norris

Post autor: kanister »

Jak przykleja się do podstawki trawkę statyczną?
kanister pisze:Fajnie jest cytować siebie.
jawora pisze:Ja tam w lidze online nie startuję, bo za daleko od mojego miasta.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Wikolem.

Błysk
Wałkarz

Post autor: Błysk »

Nie zabijać jeśli było...

Jakie rozmiary pędzli Mag-Pol nadadzą się do malowania figurek? Zamawiam z większą przesyłką i zależy mi na jednym sklepie gdzie opisane są:
Pędzelek Mag-Pol nr 0
Pędzelek Mag-Pol nr 00
Pędzelek Mag-Pol nr 1
Pędzelek Mag-Pol nr 2
Pędzelek Mag-Pol nr 4
Pędzelek Mag-Pol nr 6

Zastanawiam się, bo gdzie indziej znalazłem je opisane dokładniej np. R+00, itd. który do czego, a tu nie mam pojęcia, zwłaszcza, że dopiero zabieram się za malowanie.

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

Post autor: kamelot »

Na początek wystarczy ci 1 i 00 ( do detali ), ale lepiej by było jakbyś kupił jeszcze 0 i 1... Większe ci nie będą potrzebne.
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.

Awatar użytkownika
Arathorn
Mudżahedin

Post autor: Arathorn »

Ja tam na początku malowałem 2, 1 i 0 po dwóch tygodniach dwójka była zmasakrowana po Drybrush'u, no i w końcu przerzuciłem się na 00 :wink:
Arathorn pisze:Łącznie z tym postem jestem od ciebie "skuteczniejszy" o 1353,714286% :mrgreen:

Trubas
Falubaz

Post autor: Trubas »

Ja malowalem 1 i 0. Na poczatek styka
Jeżus pisze:Trubas okazałeś się mieć większą choppę, więc masz swoją nagrodę:

Zawsze chciałem być w Nemezis :(
Obrazek

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

Post autor: kamelot »

Ja do drybrush-u użyłem jakiegoś taniego pędzla nieznanej firmy i już od ok. 5 miesiecy świetnie mi się nim drybrush-uje :)
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.

Awatar użytkownika
Arathorn
Mudżahedin

No to git ja mam taki który bym określił jako 40-80 :lol2: i do rzeczy typu makiety jest zadżebiscie boski :mrgreen:
Arathorn pisze:Łącznie z tym postem jestem od ciebie "skuteczniejszy" o 1353,714286% :mrgreen:

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Jeśli dopiero zaczynasz to gorąco odradzam zakup rozmiaru 0 i 00. Myślę że na początek rozmiar 1 i 2 będą najlepszą opcją. Spokojnie ci wystarczą do malowania podstawowych technik, jeśli zakupisz zbyt maly rozmiar to możesz się jedynie zniechęcić.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

tomasso
Mudżahedin

Post autor: tomasso »

Kiedy zaczynałem malowanie używałem 6 bodajże :P

Jigsaw66
Warzywo

Post autor: Jigsaw66 »

Witam
Mam taki mały problem, o to się rozchodzi że kupiłem dziś parę farbek ale nie kupiłem spraya. Mam chaos black i niewiem czy malować tym chaos blackie'm czy kupić spray a wolałbym już dziś zacząć malować.
A jak malować to na ile by starczył tak mniej więcej
Z góry dziękuje :D

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Lepiej poczekaj aż kupisz spray. Malowanie farbką jest czasochłonne a warstwa znacznie grubsza (przez co tracisz na jakości) niż przy podkładzie w puszeczce, poza tym malowanie pędzelkiem 20 figsów na czarno jest cholernie nudne i szybko się można zrazić :x

Jigsaw66
Warzywo

Post autor: Jigsaw66 »

No w sumie sporo by zajeło 20 figsów. W tygodniu kupie spray ale jedna dziś już pomaluje :P

Trubas
Falubaz

Post autor: Trubas »

Zdecydowanie sprey ma idealna konsystencje co uozliwia nakladanie idealnych warst podkladu
Jeżus pisze:Trubas okazałeś się mieć większą choppę, więc masz swoją nagrodę:

Zawsze chciałem być w Nemezis :(
Obrazek

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

potrzebuję porady odnośnie drybrusha bardzo małych powierzchni. Ostatnio malowałem space marines i chciałem zbrushować miejsca zaznaczone na zdjęciu, trochę ciężko mi to wychodziło. Może macie jakieś rady, czy może olać drybrush i poprostu malować krawędzie? Wszelkie info będzie pomocne. Obrazek
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

nie brushuj tych miejsc, tylko delikatnie krawędziuj (ja tak robie).
A jak koniecznie chcesz jechać na sucho :P to najpierw zdrajbraszuj wszystko co jest do zdrajbraszowania a podtem dopiero maluj calą reszte.

Awatar użytkownika
Arathorn
Mudżahedin

Arbiter Elegancji pisze:A jak koniecznie chcesz jechać na sucho :P to najpierw zdrajbraszuj wszystko co jest do zdrajbraszowania a podtem dopiero maluj calą reszte.
Święta prawda :) Chociaż mam kolegę, taki trochę nierozgarnięty i jak chce zrobić coś takiego to resztę zakleja taśmą klejącą :roll:

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Arathorn pisze:Chociaż mam kolegę, taki trochę nierozgarnięty i jak chce zrobić coś takiego to resztę zakleja taśmą klejącą :roll:
:shock: i co potem, odlepia taśmę i maluje po resztkach kleju który zostanie po tej taśmie? :lol2:
Ostatnio zmieniony 10 sty 2010, o 15:04 przez Arbiter Elegancji, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Arathorn
Mudżahedin

Hmmm... Dobre pytanie :P

ODPOWIEDZ