Szybkie pytania
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Re: Szybkie pytania
Ja i do cienkiego i do grubego drutu używam zwykłych kombinerek: są tanie, wytrzymałe i nie musiałem ich kupować- były w skrzynce z narzędziami 

Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Nie zabijać jeśli było...
Jakie rozmiary pędzli Mag-Pol nadadzą się do malowania figurek? Zamawiam z większą przesyłką i zależy mi na jednym sklepie gdzie opisane są:
Pędzelek Mag-Pol nr 0
Pędzelek Mag-Pol nr 00
Pędzelek Mag-Pol nr 1
Pędzelek Mag-Pol nr 2
Pędzelek Mag-Pol nr 4
Pędzelek Mag-Pol nr 6
Zastanawiam się, bo gdzie indziej znalazłem je opisane dokładniej np. R+00, itd. który do czego, a tu nie mam pojęcia, zwłaszcza, że dopiero zabieram się za malowanie.
Jakie rozmiary pędzli Mag-Pol nadadzą się do malowania figurek? Zamawiam z większą przesyłką i zależy mi na jednym sklepie gdzie opisane są:
Pędzelek Mag-Pol nr 0
Pędzelek Mag-Pol nr 00
Pędzelek Mag-Pol nr 1
Pędzelek Mag-Pol nr 2
Pędzelek Mag-Pol nr 4
Pędzelek Mag-Pol nr 6
Zastanawiam się, bo gdzie indziej znalazłem je opisane dokładniej np. R+00, itd. który do czego, a tu nie mam pojęcia, zwłaszcza, że dopiero zabieram się za malowanie.
Na początek wystarczy ci 1 i 00 ( do detali ), ale lepiej by było jakbyś kupił jeszcze 0 i 1... Większe ci nie będą potrzebne.
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.
Ja do drybrush-u użyłem jakiegoś taniego pędzla nieznanej firmy i już od ok. 5 miesiecy świetnie mi się nim drybrush-uje 

Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Jeśli dopiero zaczynasz to gorąco odradzam zakup rozmiaru 0 i 00. Myślę że na początek rozmiar 1 i 2 będą najlepszą opcją. Spokojnie ci wystarczą do malowania podstawowych technik, jeśli zakupisz zbyt maly rozmiar to możesz się jedynie zniechęcić.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Witam
Mam taki mały problem, o to się rozchodzi że kupiłem dziś parę farbek ale nie kupiłem spraya. Mam chaos black i niewiem czy malować tym chaos blackie'm czy kupić spray a wolałbym już dziś zacząć malować.
A jak malować to na ile by starczył tak mniej więcej
Z góry dziękuje
Mam taki mały problem, o to się rozchodzi że kupiłem dziś parę farbek ale nie kupiłem spraya. Mam chaos black i niewiem czy malować tym chaos blackie'm czy kupić spray a wolałbym już dziś zacząć malować.
A jak malować to na ile by starczył tak mniej więcej
Z góry dziękuje

- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Lepiej poczekaj aż kupisz spray. Malowanie farbką jest czasochłonne a warstwa znacznie grubsza (przez co tracisz na jakości) niż przy podkładzie w puszeczce, poza tym malowanie pędzelkiem 20 figsów na czarno jest cholernie nudne i szybko się można zrazić 

potrzebuję porady odnośnie drybrusha bardzo małych powierzchni. Ostatnio malowałem space marines i chciałem zbrushować miejsca zaznaczone na zdjęciu, trochę ciężko mi to wychodziło. Może macie jakieś rady, czy może olać drybrush i poprostu malować krawędzie? Wszelkie info będzie pomocne. 

"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
nie brushuj tych miejsc, tylko delikatnie krawędziuj (ja tak robie).
A jak koniecznie chcesz jechać na sucho
to najpierw zdrajbraszuj wszystko co jest do zdrajbraszowania a podtem dopiero maluj calą reszte.
A jak koniecznie chcesz jechać na sucho

Święta prawdaArbiter Elegancji pisze:A jak koniecznie chcesz jechać na suchoto najpierw zdrajbraszuj wszystko co jest do zdrajbraszowania a podtem dopiero maluj calą reszte.

Arathorn pisze:Łącznie z tym postem jestem od ciebie "skuteczniejszy" o 1353,714286%
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Arathorn pisze:Chociaż mam kolegę, taki trochę nierozgarnięty i jak chce zrobić coś takiego to resztę zakleja taśmą klejącą

Ostatnio zmieniony 10 sty 2010, o 15:04 przez Arbiter Elegancji, łącznie zmieniany 1 raz.