Codex 7 edycji dla besti?
Moderator: Dibo
Re: Codex 7 edycji dla besti?
W sumie to może i lepiej... Taniej to wyjdzie nie kupować bestii wcale... Ech...
ładne te nowe wypraski
dużo bitsów i ładne tarcze, da się zauważyć stare części ale daje wszystko radę
no i nie wiem czy z przyzwyczajenia czy z braku wiedzy o wypadnięciu marków ale są jeszcze gdzie niegdzie marki undivided
myślę że będzie dobrze - szkoda że nie ma zasady jak w WoCh z rerolem paniki - bardzo by się przydało
btw zauważył ktoś że centkowy heros ma kopyta a nie pazury jak reszta ?
dużo bitsów i ładne tarcze, da się zauważyć stare części ale daje wszystko radę
no i nie wiem czy z przyzwyczajenia czy z braku wiedzy o wypadnięciu marków ale są jeszcze gdzie niegdzie marki undivided
myślę że będzie dobrze - szkoda że nie ma zasady jak w WoCh z rerolem paniki - bardzo by się przydało
btw zauważył ktoś że centkowy heros ma kopyta a nie pazury jak reszta ?
Owszem, zauważył Wreszcie prawdziwy centigor. Może to i lepiej, że tak ma się zapowiadać armia bestii. Wolę tak, niż przegięte zasady. Przynajmniej unikniemy nagłego rzucania się PG na bestie, jak to miało miejsce po wyjściu demonów i przy bestiach zostaną sami ich miłośnicy. Szkoda tylko, że tak mało jednostek do wyboru, no ale mamy wreszcie strzelanie i latanie, a nie tylko bieganiewar2bone pisze: btw zauważył ktoś że centkowy heros ma kopyta a nie pazury jak reszta ?
Ostatnio zmieniony 9 sty 2010, o 15:50 przez Gashlug, łącznie zmieniany 1 raz.
Ten, który nazywa się Ghorros Warhoof? Nie, nie zdawałem sobie sprawy
Nie przesądzam, że AB będzie zły - doombull, mini doombulle, jakiś tam wybór przedmiotów, duże potworki, tanie corowe czarioty [aczkolwiek z obsysającą psychą teraz ;P], minosy z możliwością hate/frenzy i nakręcaniem ataków - to wszystko pozwala mi mieć nadzieję, że stworzę armię, która będzie mogła stawać w szranki z DE/VC/DoCH na równiejszych niż dotychczas regułach - ale wszyscy gracze, którzy dotąd bestiami nie grali muszą zrozumieć - my cierpimy głównie dlatego, że nasze największe nadzieje nie zostały zrealizowane [centki w core/fastem, poprawienie herdów, poprawienie ambusha], a w dodatku rozpieprzyli nam naszą najfajniejszą jednostkę i uczynili bestigory jeszcze bardziej niewystawialnymi! Stąd nasze jęczenie :/
Znamy 80% booka. Wiemy, że herdy ssą, i psychologia będzie obsysać. Nasza armia stanie się potworkiem na jedno kopyto. Mamy prawo narzekać, bo przez ostatnie 3 lata czekania dostawaliśmy po dupsku, a teraz kiedy doczekaliśmy się nowego AB, dostajemy okrojoną ilość jednostek z mocno kontrowersyjnym wyglądem [ale minosy i tak sobie kupię bo czuję że mają potencjał], w dodatku upiornie drogie, z zasadami które nie pozwalają nam wystawiać herdów, które jasno wskazują, że nie powinniśmy używać gorów bo są za drogie i za słabe, które podtrzymują tradycję bestigor=niegrywalna jednostka, i z racji celebracji tej tradycji przesuwają je do speciali, usuwają nam marki, naszą jedyną obronę przed obsysającą psychą [a my musimy szarżować].Nie ma jeszcze booka a wy placzecie. Wrzućcie na luz.
Nie przesądzam, że AB będzie zły - doombull, mini doombulle, jakiś tam wybór przedmiotów, duże potworki, tanie corowe czarioty [aczkolwiek z obsysającą psychą teraz ;P], minosy z możliwością hate/frenzy i nakręcaniem ataków - to wszystko pozwala mi mieć nadzieję, że stworzę armię, która będzie mogła stawać w szranki z DE/VC/DoCH na równiejszych niż dotychczas regułach - ale wszyscy gracze, którzy dotąd bestiami nie grali muszą zrozumieć - my cierpimy głównie dlatego, że nasze największe nadzieje nie zostały zrealizowane [centki w core/fastem, poprawienie herdów, poprawienie ambusha], a w dodatku rozpieprzyli nam naszą najfajniejszą jednostkę i uczynili bestigory jeszcze bardziej niewystawialnymi! Stąd nasze jęczenie :/
Uerph.
Dokładnie. 3 lata czekałem na nowy AB w nadziei, że coś się zmieni, że Bestigory będą wystawialne, że nie wypieprzą zasady i jednostki, która decydowała o klimacie Bestii, że dadzą Shaggothowi stubborn, a tymczasem go wy&%*#li razem z resztą DO, a w zamian dali jakiegoś świniaka. Ale najbardziej mnie męczy z jakiej racji poszły marki? Stąd m.in. te narzekania. I wychodzi na to, że poczekam sobie następne 3 lata.Szczurza Jucha pisze:nasze największe nadzieje nie zostały zrealizowane [centki w core/fastem, poprawienie herdów, poprawienie ambusha], a w dodatku rozpieprzyli nam naszą najfajniejszą jednostkę i uczynili bestigory jeszcze bardziej niewystawialnymi! Stąd nasze jęczenie :/
"...And in that time of darkness,
Man became Beast and Beast became Man..."
Man became Beast and Beast became Man..."
Znany jest pelny Armylist ?? Nie widzialem w zestawieniu harpii , czyzby zniknely podczas produkcji ?
A good beginning makes a good ending
-
- Masakrator
A tak się cieszyliście...iż Bestie nie maja dopisku "of Chaos".
I macie...brak marków.
Nie wiem, co Gw wyczynia z fluffem. Lecz domyślam się, iż bestie zaraz zamienią się w krówska w wowa. Wszak to przystępniejsze dla zbuntowanych 12to-latków. Zero Chaosu. Wszak Chaos jest zuy.
Ręce opadają, współczuję wam całym, szczurzym sercem.
I macie...brak marków.
Nie wiem, co Gw wyczynia z fluffem. Lecz domyślam się, iż bestie zaraz zamienią się w krówska w wowa. Wszak to przystępniejsze dla zbuntowanych 12to-latków. Zero Chaosu. Wszak Chaos jest zuy.
Ręce opadają, współczuję wam całym, szczurzym sercem.
Jak znamy 80% booka to zapodaj jakieś magiczne itemki, bo tego jestem najbardziej ciekaw. Jak nei zobacze jakiegoś pdfa to na pewno nie powiem, że armia ssie po kule:)
Jak danonki wychodzily to też wszyscy na forum krzyczeli, że będzie plewny. Jak wyszło sami wiemy.
Jak danonki wychodzily to też wszyscy na forum krzyczeli, że będzie plewny. Jak wyszło sami wiemy.
- jak będa słabe to tak jak tu Gashlug wspomniał PG sie na nie rzucą , starszy gracze bedą kozami dalej grać i dobrze i o to chodzi !!
- CO do piechoty i raiders. Myśałem ze może rozszerzą raiders na prawi cała armie i wszytsko bezie biegać luźno - tymczasem usuneli skirmish i poszli w klocki
- CO do piechoty i raiders. Myśałem ze może rozszerzą raiders na prawi cała armie i wszytsko bezie biegać luźno - tymczasem usuneli skirmish i poszli w klocki
Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
http://www.warseer.com/forums/showthread.php?t=228039Jak znamy 80% booka to zapodaj jakieś magiczne itemki, bo tego jestem najbardziej ciekaw. Jak nei zobacze jakiegoś pdfa to na pewno nie powiem, że armia ssie po kule:)
Tu jest podsumowanie wszystkiego co wiemy na temat AB.
I zrozum - ja nie jestem na tyle tępy, żeby od razu rozsądzać, że AB będzie plewny. On pewnie nie będzie plewny, tylko upierdliwy z racji słabej psychologii. Narzekamy, bo nam kastrują charakter armii i najfajniejsze zasady/jednostki.
Uerph.
Te nowe minotaury są... żałosne. One nawet ich nie przypominają. I nie tylko minotaury. Zupełnie skopali modele
Dlaczego nie ma Shaggotha? Powariowali, że wywalili tę jednostkę?
A nowy book chyba już jest, czy poprostu sobie ot tak na stronie wisi:hmm?
Naprawdę mi was szkoda, bistmeni. Gw dawno zeszło na psy.
Dlaczego nie ma Shaggotha? Powariowali, że wywalili tę jednostkę?
A nowy book chyba już jest, czy poprostu sobie ot tak na stronie wisi:hmm?
Naprawdę mi was szkoda, bistmeni. Gw dawno zeszło na psy.
Wygląda fajnie jak podchodzi do tego ktoś kto nigdy nie miał styczności z bestiami, patrzy i myśli - o, jaka fajna armia z dużą ilością dużych krowopodobnych potworków. I za żadne skarby świata w tej armii nie ujrzy tego, czym beastmeni byli w 6stej edycji - armią szybką, mobilną, wymagającą troszkę subtelnego podejścia, składającą się z bestii z trzewi lasu.
Nasza armia nie ma teraz na ŻADNEJ [w tym centigorach] move through woods, efektywnie powodując, że jedyną piechotą będącą w stanie przekraczać trudny teren są skirmishujące ungory.
Teraz jesteśmy brązowymi orkami z mniejszym strzelaniem. Świetnie.
Nasza armia nie ma teraz na ŻADNEJ [w tym centigorach] move through woods, efektywnie powodując, że jedyną piechotą będącą w stanie przekraczać trudny teren są skirmishujące ungory.
Uerph.
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
dziwne te nowości Jucha... standard mej gry troche się nie zmieni, bo lubię grać na dużych beastiach... ciekawe te wielkie w rare, szczegulnie ten cygor i graet minosek, choć nowe minoski dziwnie wyglądają.... szkoda nomark ( choć frezy w jakimś stopniu będzie ) i zabrania raders na gorach... harpie w sumie klimacik z 5ed. szkoda że je sprzedałem trzeba coś pokleić jeszcze się zobaczy jeszcze troszke, będzie dobrze
ps.: mam nadzieje że nie skręcą w strone tranidów, to już przeginka by była choć jakieś fajne mutacje z chęcią przywitam ( no tylko bez bioplas'm )
ps.: mam nadzieje że nie skręcą w strone tranidów, to już przeginka by była choć jakieś fajne mutacje z chęcią przywitam ( no tylko bez bioplas'm )
Nie znam się za dobrze na beastmenach, ale jak zobaczyłem tego świniaka z wytrzeszczem, to się normalnie pokulałem ze śmiechu po podłodze. Dobrze to któryś z kolegów określił mianem pumbogor. A jak uświadomiłem sobie, że GW traktuje te figurkę na poważnie, to mi śmiech zamarł na ustach. Współczuję kolegom, ja bym się wstydził to coś wystawić na stół. W ogóle mam wrażenie, że stare modele są lepsze od nowych. Co dziwi, bo w czym jak w czym, ale w modelach to się GW raczej rozwija.
przesadzasz.Szczurza Jucha pisze:Wygląda fajnie jak podchodzi do tego ktoś kto nigdy nie miał styczności z bestiami, patrzy i myśli - o, jaka fajna armia z dużą ilością dużych krowopodobnych potworków. I za żadne skarby świata w tej armii nie ujrzy tego, czym beastmeni byli w 6stej edycji - armią szybką, mobilną, wymagającą troszkę subtelnego podejścia, składającą się z bestii z trzewi lasu.
hate jest i bedzie turbo opcją.
i tak jak napisales, dalej trzeba bedzie miec subtelne podejscie zeby cos ugrac. a chyba o to chodzi, nikt nie chce zeby dzieciaki sie rzucily na bestie tak jak na doch czy de.
pozdro
coś takiego jest pod koniec newsa z GW - skoro sklepy będą mieć podręczniki do wglądu to pewnie niedługo będzie jakiś pdfIf you want to take a look at the new Beastmen in more detail, your local Hobby Centre should now have their Beastmen Black Box, containing a copy of Warhammer Armies: Beastmen, plus the new Gor and new Minotaur plastics sprues.