Pozdro
Moderator: Dibo
Generalnie "lubię mieć"... Saurusy to była ostatnia jednostka z Lizaków której nigdy nie wystawiłem, nie miałem... Wszystkie pozostałe jednostki czekają na swoją szansę w szafeczce... A teraz mam klocuszek FCG i jestem szczęśliwy...Crusader pisze:Skoro tak z Ciebie klimaciarz, że saurusów w ogole dotykasz to czemu z bestyjek rezygnujesz?Grolshek pisze:Ja jestem slaby psychicznie i na razie zrezygnowałem... Sklejam właśnie saurus warriorów... To dopiero jest desperacja...nimi przynajmniej gdzies dojdziesz
pozdro
na poczatku bede wystawial mantikore (bo mam i szkoda mi, ze model sie kurzy), a potem sie pomysli o konwersjach czy nowych modelachMauler pisze:Macie pomysł jaki model pasowałby na jabberslytha? Szukam i szukam na necie i nic mi do głowy nie przychodzi.
Na tej zasadzie to i wyverna się nadaataman pisze:na poczatku bede wystawial mantikore (bo mam i szkoda mi, ze model sie kurzy), a potem sie pomysli o konwersjach czy nowych modelachMauler pisze:Macie pomysł jaki model pasowałby na jabberslytha? Szukam i szukam na necie i nic mi do głowy nie przychodzi.
Żelazne zasady kapitalizmu - popyt i podażKonop pisze:Dla wszystkich, którzy widząc nowe minosy mają odruch wymiotny:
http://www.sciborminiatures.com/en_,mon ... aur_02.jpg
Czyli decyzja sprowadza się do ataków z siłą 7 lub o jeden więcej ataków z siłą 5. Ja chyba bym wybierał ten pierwszy wariant. W końcu Doombull w każdej chwili może zamienić Primal Rage na Frenzy w tych oddziałach, a same oddziały wygrywając combat otrzymują ataki - więc z ich ilością problemu raczej nie będzie. No chyba, że chce się mieć 3 Minoski, które będą zalewały atakami z siłą 5.Niko pisze:chyba bylo ze sa na full wypasie... do wyboru do koloru 2 bronie, tarcza albo dwurak...
może to rzucić trochę światła na nowe bestyje...Although I agree with most of you, especially those that are complaining about the absence of herd rules, I believe that most of us (me included) forget that 8th edition is cooming soon, so some things might change.
I talked to a person here in Italy (not a seller but someone informed about the facts I can't say the name because of the new GW's pOlicy about leeks) and he told me some things about the 8th edition that you might take in consideration ( I don't know how true these things, so I DON'T GUARANTEE ANYTHING); some of the new thing taken in consideration by the GDs (e told me these are still some of the thing, some should make it to the final version):
- infantry with banner are the only to claim objectives
- infantry in ranks fight with the first TWO ranks
- cavalry without ranks
- random charge bonuses by adding 1d6 on charge distance, some bonuses on march rule for infantry (there is also a musician rule he told me that might be introduced, something from Ancient Battles but I never played that so I don't know)
- magic generated by 2d6 (power dices), the higher result is the number of dispel dices.
- no limit to d6 used to cast a spell.
- terrible misscasts
- 3 types of dimensions for models human/ogre/giant
- new ranks calculations, bonuses for big guys such as ogres (he said it doesn't mean ranks 3 wide but maybe something different such is ignoring the rule "outnumbered" or similar;
- some weird way of army composition in function of the specific race and general and something; I didn't get this one so I can't report it;
The guy also told me, he wasn't so sure about Tomb Kings being the next army;
I REPEAT THIS IS NOT ABSOLUTE TRUTH, I DON'T KNOW HOW MUCH OF IT IS TO BELIEVABLE, BUT STILL I POSTED IT HERE TO KEEP YOU INFORMED.