Codex 7 edycji dla besti?

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Re: Codex 7 edycji dla besti?

Post autor: Crusader »

Kolejna wersja plot- ta jednak najbardziej mi odpowiada :D Mocno zaważyłaby na sile armii

Pozdro

Awatar użytkownika
Whydak
Chuck Norris

Post autor: Whydak »

No całkiem fajnie to brzmi :mrgreen:
A tak apropo tych warhoundów to może któreś będą miały fasta ? Fajnie by było.
Hordes of Chaos.... To było to....

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Crusader pisze:
Grolshek pisze:Ja jestem slaby psychicznie i na razie zrezygnowałem... Sklejam właśnie saurus warriorów... To dopiero jest desperacja...
Skoro tak z Ciebie klimaciarz, że saurusów w ogole dotykasz to czemu z bestyjek rezygnujesz? :) nimi przynajmniej gdzies dojdziesz :D

pozdro
Generalnie "lubię mieć"... Saurusy to była ostatnia jednostka z Lizaków której nigdy nie wystawiłem, nie miałem... Wszystkie pozostałe jednostki czekają na swoją szansę w szafeczce... A teraz mam klocuszek FCG i jestem szczęśliwy...

Awatar użytkownika
Mauler
Wodzirej

Post autor: Mauler »

Macie pomysł jaki model pasowałby na jabberslytha? Szukam i szukam na necie i nic mi do głowy nie przychodzi.
Obrazek

Awatar użytkownika
Ratzing
Kretozord

Post autor: Ratzing »

Jaberwooky działający na ItP? Me like!
zerówka i bound pozwalający na szarżę? Me like very bardzo much! Wrzucasz nawet caddyego, kogoś z rogiem, logicznego szefuńcia do hth/maga+jak starczy punktów wargora-balistę i mamy, tak dla odmiany, naprawdę porządną obsadę slotów hero. Drogie po diable, ale za to jakie fajoskie! ;)

Na Jabbera? Dajesz felbeasta z władcy pierścieni, kreatywnie konwertujesz i viola! ;)
Uerph.

Awatar użytkownika
ataman
Chuck Norris

Post autor: ataman »

Mauler pisze:Macie pomysł jaki model pasowałby na jabberslytha? Szukam i szukam na necie i nic mi do głowy nie przychodzi.
na poczatku bede wystawial mantikore (bo mam i szkoda mi, ze model sie kurzy), a potem sie pomysli o konwersjach czy nowych modelach :)
.:prawdziwy mężczyzna nie je miodu tylko żuje pszczoły:.

war2bone
Chuck Norris

Post autor: war2bone »

jeżeli to prawda i z popychaczki wchodzimy w HtH to będzie to mobilna armia o ile będziemy grać na magi

z 3 popychaczki w zapasie i już ciężko wymanewrować

z tym że jedna plota mówi o wszystkich oddziałach o d6 a inna o jednym d6 +1 ale wole jeden oddział bo inaczej będzie jak z animozją u orków - chcesz zastawić pułapkę a tu nagle jeden oddział do przodu i dostaje szarże nie ten co trzeba

Awatar użytkownika
Mauler
Wodzirej

Post autor: Mauler »

ataman pisze:
Mauler pisze:Macie pomysł jaki model pasowałby na jabberslytha? Szukam i szukam na necie i nic mi do głowy nie przychodzi.
na poczatku bede wystawial mantikore (bo mam i szkoda mi, ze model sie kurzy), a potem sie pomysli o konwersjach czy nowych modelach :)
Na tej zasadzie to i wyverna się nada :)
Obrazek

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Jeśli te bardziej optymistyczne plotki się potwierdzą, to:
A) Bestie jako jedne z niewielu armii będą mogły pobiegać piechotą(skutecznie) i bardzo szybko zawitać u wroga. Dotyczy to także szarż, niewątpliwie ważnego aspektu rozgrywki dla armii stricte- ofensywnej. Popychaczka u każdego maga to zło. Ten bound spell-tym bardziej. O ile się nie mylę, jego zasięg jest na tyle duży, iż da się nim poruszyć jednostki, które właśnie wyszły z ambusha.
B) Skoro cena rarów to nie 275 w 3 przypadkach, można pomyśleć nad interesującymi kombinacjami takowych.

Konop
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Konop »

Dla wszystkich, którzy widząc nowe minosy mają odruch wymiotny:
http://www.sciborminiatures.com/en_,mon ... aur_02.jpg

Sorry, jeśli już było.
Pozdro

Awatar użytkownika
Barth
Falubaz

Post autor: Barth »

Konop pisze:Dla wszystkich, którzy widząc nowe minosy mają odruch wymiotny:
http://www.sciborminiatures.com/en_,mon ... aur_02.jpg
Żelazne zasady kapitalizmu - popyt i podaż :mrgreen:

także w przypadku nowych bestii :wink:

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Zielone minoski bardzo cacy. 2 warianty psów to już mocno stara plotka :wink: EJ no niech coś powiedzą o wariantach uzbrojenia minosów bo nie wiem jak skleić te swoje krówki :cry:
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
Niko
Oszukista

Post autor: Niko »

chyba bylo ze sa na full wypasie... do wyboru do koloru 2 bronie, tarcza albo dwurak...

Awatar użytkownika
Dziki
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Dziki »

Zgadzam się. Szczególnie jak popatrzysz na części w wypraskach.
"...And in that time of darkness,
Man became Beast and Beast became Man..."

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Post autor: Mac »

Niko pisze:chyba bylo ze sa na full wypasie... do wyboru do koloru 2 bronie, tarcza albo dwurak...
Czyli decyzja sprowadza się do ataków z siłą 7 lub o jeden więcej ataków z siłą 5. Ja chyba bym wybierał ten pierwszy wariant. W końcu Doombull w każdej chwili może zamienić Primal Rage na Frenzy w tych oddziałach, a same oddziały wygrywając combat otrzymują ataki - więc z ich ilością problemu raczej nie będzie. No chyba, że chce się mieć 3 Minoski, które będą zalewały atakami z siłą 5.

To oczywiście, jeśli nie chcesz robić z Minosków twardej kupy żelaza z walnięciem - wtedy bierzesz tarcze.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

Awatar użytkownika
Whydak
Chuck Norris

Tu jest takie podsumowanie, nie wiem jak z jego aktualnością.

http://www.warseer.com/forums/showthread.php?t=228039

Niby wszystko ok oprócz tego co już wcześniej było nie ok ale 1 rzecz nie jest za fajna.

"Gorgon – A new monster, a great mutated Minotaur. Movement 8 and stats in the 5s, with Impact Hits and Killing Blow."

Niby są impakty i szybkie ale wcześniejsza wersja była z 6 w statach :(
Taka może i się przyda ale wolałbym bardziej koksiastą.

Magia jest bardzo fajna. Mobilności w offensie nigdy nie za wiele.

Myślałem nad great shamanem, 1 zwykłym, hero minoskiem i jakims klepaczem
Będzie nice :mrgreen:
pzdr

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Nie wiem czy już było, ale:
Although I agree with most of you, especially those that are complaining about the absence of herd rules, I believe that most of us (me included) forget that 8th edition is cooming soon, so some things might change.

I talked to a person here in Italy (not a seller but someone informed about the facts I can't say the name because of the new GW's pOlicy about leeks) and he told me some things about the 8th edition that you might take in consideration ( I don't know how true these things, so I DON'T GUARANTEE ANYTHING); some of the new thing taken in consideration by the GDs (e told me these are still some of the thing, some should make it to the final version):
- infantry with banner are the only to claim objectives
- infantry in ranks fight with the first TWO ranks
- cavalry without ranks
- random charge bonuses by adding 1d6 on charge distance, some bonuses on march rule for infantry (there is also a musician rule he told me that might be introduced, something from Ancient Battles but I never played that so I don't know)
- magic generated by 2d6 (power dices), the higher result is the number of dispel dices.
- no limit to d6 used to cast a spell.
- terrible misscasts
- 3 types of dimensions for models human/ogre/giant
- new ranks calculations, bonuses for big guys such as ogres (he said it doesn't mean ranks 3 wide but maybe something different such is ignoring the rule "outnumbered" or similar;
- some weird way of army composition in function of the specific race and general and something; I didn't get this one so I can't report it;

The guy also told me, he wasn't so sure about Tomb Kings being the next army;

I REPEAT THIS IS NOT ABSOLUTE TRUTH, I DON'T KNOW HOW MUCH OF IT IS TO BELIEVABLE, BUT STILL I POSTED IT HERE TO KEEP YOU INFORMED.
może to rzucić trochę światła na nowe bestyje...
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

http://www.cytadela.pl/modules.php?name ... e&sid=1145

troche niżej macie całkiem fajne minoski.

Awatar użytkownika
SlanesH
Falubaz

Post autor: SlanesH »

Jesli faktycznie beda mogly walczyc 2 ranki w piechocie to ja zostaje przy he :mrgreen:
Moja galeria - klik!
Maluje za kasę - klik!

Awatar użytkownika
Whydak
Chuck Norris

Walić elfy ;D Wojownicy khorna z dwurakami bijący z 2 ranków to jest to 8) Chaos na piechocie [-o< <pogrąża się w marzeniach>, co prawda dalej są przydrogawi ale już by było ok.
sorki za offtop :oops:

ODPOWIEDZ