GORBAD IRONCLAW
IMO koleś warty wystawiania. Jeśli ktoś gra na zwykłym warbossie na dziku, to gorbad zdecydowanie powinien mu przypasować. Prawie cała armia na 10ld z przerzutem brejka to poezja. Rzecz u zielonych niespotykana

Wady: Jak dostanie tą pechową ranę, to robi się cienki. Trzeba uważać na edbutty, 1 z metala i jakichś kamikaze, których przeciwnik może na nas puścić. Pozatym mocny lord przeciwnika też powinien naszego gorbada załatwić... Jednak co mnie chyba jeszcze bardziej wkurza, to animozja. Taki koleś nie mający quella to jakaś lipa :/
GRIMGOR IRONHIDE
Koleś ma klimat i robi wrażenie

Wady: Koleś jest dość drogi (375). No i warto do niego wystawić jednak ten kloc BO. A to kolejne koszta.. Koleś samopas ma zasadniczą wadę - 4 mova. Łatwo go ominąć. Do tego może z maszynki dostać. A jak siedzi w klocu, to tym bardziej ciężko może mu być dojść do walki. Pozatym jeśli jego kloc dostanie mocny wjazd z boku, to pozamiatane... Wydaje mi się, że warto go brać na niektóre armie. Np z chaosem powinien sobie pięknie radzić. Niech leci samopas - praktycznie wszystko powinien kasować.
AZHAG THE SLAUGHTERER
No cóż. Ten pan jest według mnie kiepskim wyborem. Ani się dobrze nie klepie, ani specjalnie nie poczaruje. Niby uniwersalny, do wszystkiego, ale raczej do niczego

GROM THE PAUNCH
Kolejna lipa. Statsy goblina + mięciutki rydwan. Coprawda ma całkiem niezły sprzęt, ale mimo wszystko mnie nie przekonywuje. Może gdyby siedział na wilku..

SKARSNIK
I gobbla. Całkiem fajny bohater. Za niewiele, bo 205 pts mamy dość uniwersalnego herosa. Ld 8 niezłe jak na goblina. 6W i 8 całkiem mocnych ataków. Do tego bardzo przydatny bound spellik. No i na deser jego nocnikowe taktyki

Wydaje mi się, że w armii goblińskiej można go swobodnie wystawić zamiast maga lorda. Jest tańszy, daje LD, daje bonusy, a nie miscastuje i powalczyć może za przystępną cenę.
Wady: Raczej nie ma, jak na swój koszt. Conajwyżej można mu zarzucić brak zbroi, ale nie zapominajmy, że ma 6 woundów.
Speciali mamy całkiem fajnych, nieprzegiętych napewno, a bardzo klimatycznych. Trzech z nich napewno zawita w moich rozpiskach. I jeśli GTEE będzie takie jak się na to zanosi, to chętnie któregoś zabiorę ze sobą

Pozdrawiam!