Ciekawostki odnosnie zasad lizakow
Moderator: Ziemko
Re: Ciekawostki odnosnie zasad lizakow
Po polsku, ba nawet z polskiego rulebooka bo niektórzy ewidentnie albo nie potrafią czytać, albo nie rozumieją angielskiej terminologii.
str. 84(mały RB) "machina i jej obsługa poruszają się tak jak jednostka harcowników"
co za tym idzie.
str. 65 "Piesza Postać wielkości człowieka(20/25mm) ma prawo przyłączyć się do jednostki harcowników. żadna inna Postać nie może przyłączyć się do jednostki harcowników."
Także żadne konie, smoki, teradony, świnie bojowe i innego typu ewenementy, dosiadane przez bohaterów.
str. 84(mały RB) "machina i jej obsługa poruszają się tak jak jednostka harcowników"
co za tym idzie.
str. 65 "Piesza Postać wielkości człowieka(20/25mm) ma prawo przyłączyć się do jednostki harcowników. żadna inna Postać nie może przyłączyć się do jednostki harcowników."
Także żadne konie, smoki, teradony, świnie bojowe i innego typu ewenementy, dosiadane przez bohaterów.
"tupyn tzlaga anapaq quito qrizliz!!" - Tichi Huichi
JareK pisze:A pisze tak wymagajaco Bo pisze na iPhone a on Sam poprawia mi niektore slowa. I nie zawsze to zauwaze.
Troszkę nie skumałem tej odpowiedzi... Ja napisałem że może być problem ze złożeniem lorda na carnim z jednym enginem a ty podajesz standardowe złożenie herosów z dwoma enginami... W jakim celu ? To drugie złożenie z caddym to 4 kostki dispela i dwa scrolle... Przeciwko armiom magicznym tragedia...
Grolshek, zamiast pisac bezsensowne posty, zacznij czytać ze zrozumieniem.
kohorta to nie to samo co skirmish
kohorta to nie to samo co skirmish
"tupyn tzlaga anapaq quito qrizliz!!" - Tichi Huichi
JareK pisze:A pisze tak wymagajaco Bo pisze na iPhone a on Sam poprawia mi niektore slowa. I nie zawsze to zauwaze.
Nic nie tykalem.
No to dzięki. A teraz następne pytanie.Matis99 pisze:Nie muszą .Rion pisze:No chociażby dla tego, że ich nie widzą.
Jeźdźcy terków mają 2 żywotności i czy trzeba po kolei zdejmować czy można równomiernie ranki rozkładać? Czyli np.:
Kusze DE zadały 5 ran to czy muszę zdjąć 2terki i jedna rana, czy każdy może mieć po jednej(jak jest ich np. 5 w jednostce)?
Tak tu czasem zaglądam i ciekawostki doprawdy wyborne . Jak wchodzę to liczę na jakieś fajne myki, a tu taka opcja z terradonami .
@Rion
Opłaca się dawać TG commanda, bo gniotą każdemu przeciwnikowi jaja silnym combat resoultem. A championowi warto czasem dać tego bounda z toughness testem, a tak to nie wiem, sword of hornet?:P
@Rion
Opłaca się dawać TG commanda, bo gniotą każdemu przeciwnikowi jaja silnym combat resoultem. A championowi warto czasem dać tego bounda z toughness testem, a tak to nie wiem, sword of hornet?:P