Pytania wszelakie ... ;)

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Re: Pytania wszelakie ... ;)

Post autor: Infernal Puppet »

Zmutowane plugastwo, zmontowane ze wszystkiego co szczurki miały pod rękami. Twarde, z regeneracją i w pewnych okolicznościach może nawet wrócić do gry po zniszczeniu :evil: .
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

W takim razie trza mieć maga z Book of Secrets i Lore of Fire... :D albo coś a ile ta abominacja ma T i jaki ma US??
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

5T 6 Woundów(czuli 6 US- jako, iż jest to monster).
A jest mocna, gdyż jej losowe ataki są dość masakryczne. Nie wspominam o Stubbornie i Regence.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

EEEEE no niezle... właśnie sobie w armybuilderze obejrzałem ale WS ma tylko 3....

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Tak jak większość potworów.
Czyli hituje na 4+ prawie wszystko.
Zresztą jej 2 na 3 special ataki nie wymagają testu Wsa-hitują automatycznie.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

No tego niestety nie sprawdze bo nie mam kodeksu :D

Kilka kolejnych pytań początkującego:

- 2 levelowy czarodziej losuje 2 czary np nr 4 i 2 czy może oba zamienić na nr 1 i rzucić 2 razy oddzielnie każdy z nr 1 :?: :)
- jaka jest dokładnie procedura czarowania mówię jaki czar rzucam iloma kośćmi i przed rzutem przeciwnik mówi iloma dispela rzuca i czy używa dispel scrolla :?: bo rozumiem że po tym jak już rzuce power dicy to nie może użyć dispel scrolla :idea: :)

I jedno pytanko dotyczące maruderów na pudełku było napisane że dwarf flesh używać no i użyłem go do skóry ale teraz mi wyglądają jak Andrzej Lepper po solarium :D :mrgreen: jest jakis sposób na rozjaśnienie??? jakiej wy farbki do ich skóry używacie???

Matis99
Chuck Norris

Post autor: Matis99 »

Przemcio251 pisze:No tego niestety nie sprawdze bo nie mam kodeksu :D

Kilka kolejnych pytań początkującego:

- 2 levelowy czarodziej losuje 2 czary np nr 4 i 2 czy może oba zamienić na nr 1 i rzucić 2 razy oddzielnie każdy z nr 1 :?: :)
- jaka jest dokładnie procedura czarowania mówię jaki czar rzucam iloma kośćmi i przed rzutem przeciwnik mówi iloma dispela rzuca i czy używa dispel scrolla :?: bo rozumiem że po tym jak już rzuce power dicy to nie może użyć dispel scrolla :idea: :)

I jedno pytanko dotyczące maruderów na pudełku było napisane że dwarf flesh używać no i użyłem go do skóry ale teraz mi wyglądają jak Andrzej Lepper po solarium :D :mrgreen: jest jakis sposób na rozjaśnienie??? jakiej wy farbki do ich skóry używacie???
1. Nie możesz. Każdy czar zna się albo się nie zna, "znanie" go dwa razy to jakieś nieporozumienie.
2. Nie. Procedura jest taka: mówisz jaki czar rzucasz jakim czarodziejem i gdzie go rzucasz (jeśli to np. magic missile), bierzesz ile kostek chcesz ze swej puli i rzucasz. Jeśli Ci się uda, przeciwnik bierze ile kostek chce ze swojej puli i próbuje dispellować ALBO używa dispel scrolla.

Awatar użytkownika
Górken
Falubaz

Post autor: Górken »

mhm
2 pytania apropo snajperki z nurgle'a
strzelam załóżmy w stedzia ze skinkiem-> muszę losować jak przy shotingu i na 6 skinek obrywa wounda czy jest to prawdziwy snajper:)?
2. musze widzieć herosa w oddziale czy wystarczy że widzę sam oddział w którym jest heros aby wycastować?
dzięki:)

Awatar użytkownika
Jab
Kradziej

Post autor: Jab »

Musisz widzieć model na który to rzucasz. Wybierasz model na który to rzucasz. Rzucasz to na ten model. Koniec.
Paskudny uśmiech power gamera

Matis99
Chuck Norris

Post autor: Matis99 »

Jab pisze:Musisz widzieć model na który to rzucasz. Wybierasz model na który to rzucasz. Rzucasz to na ten model. Koniec.

I dodajm, że stegadon z priestem albo smok z jeźdżcem to jest jeden model. Czyli po wybraniu go snajperką rozlosowuje się, w co ona pójdzie.

Awatar użytkownika
Górken
Falubaz

Post autor: Górken »

mhm czyli ma swoje plusy ale taka przegięta nie jest... w każdym razie wielkie dzięki;)

Awatar użytkownika
Vehemens
Pseudoklimaciarz

Post autor: Vehemens »

Witam jestem nowym graczem WoCH i jestem zadowolony z wyboru armii. Mam ab ,i dzięki niemu mam pytania, na które w większości sam znajduje odpowiedź. Ale nurtuje mnie to „Jednostka może nosić Piętno Chaosu: Piętno Khorna..........30 pkt ; Piętno Nurgla........... 30 pkt Piętno Tzeentcha..........20 pkt Piętno Slaanesha............10 pkt” i moje pytanie brzmi : jeżeli jest za regiment przykładowo 30 pkt (piętno nurgla) to nie jest zbyt tanie bo przecież każdy regiment może się stać piekielną maszyna do zabijania , ale jeżeli za model jest te 30 pkt to znów mi się wydaje ze coś jest nie tak bo za 10 maruderów to koszt jest po prostu absurdalny. Tak wiec jak to jest Jest :) ?
"Żaden plan bitwy nie przetrwa kontaktu z wrogiem, plan operacji wygląda świetnie do pierwszego kontaktu z nieprzyjacielem"

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Koszt za oddział cały, nie jest za tanie, przekonasz się.

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Post autor: Szymon »

Gram już wochem dość długa widziałem różne rozpy WOCH . sam też kombinuje .
Więc mam pytanie jak wygląda PG rozpiska WOCH? interesuje mnie szczegółowe opisanie .
Z góry dziękuje

Awatar użytkownika
Eldritch
Berserker Khorna

Post autor: Eldritch »

Szukasz prawdziwego PG to zmień armię.
W WOC najmocniejsze co da sie wycisnąć na duże punkty to max magii (lord dyskarz + snajperzy) i max rycerzy wspierane 2 działkami i śmieciami.
Grać się tym da, ale do PG daleko.

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Post autor: Szymon »

Czyli Woch ma duży szablon gry .
według mnie każdy w wochu daje rade

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

Post autor: gerald_tarrant »

takie pytanie:
duży magowie bezmarkowcy korzystają z Ognia, Śmierci, Cienia i Niebios
a jak jest z małymi magami korzystają tylko z Ognia i Śmierci, czy też z Cienia i Niebios ?
pamiętam, że w AB były chyba tylko pierwsze dwa lore, ale w moim Army Builderze są wszystkie dostępne, więc już nie wiem

Awatar użytkownika
Eldritch
Berserker Khorna

Post autor: Eldritch »

Niestety prawdziwy jest wariant skromniejszy.
Zresztą, i tak wszyscy biorą MoN na małych magach...

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

W WoChu nie ma jeszcze tej "najlepszej" pg rozpy, w sumie różne warianty się dobrze sprawdzają, ale najlpopularnijesze to właśnie 3-4 magów (w tym lord dyskowiec) + 3/4 knightów i jakieś tam bzdury

Luk
Wałkarz

Post autor: Luk »

Mam takie pytanko. Exalted hero może mieć sztandar za 25 punktów. I teraz pytanko czy może mieć każdy sztandar do 25 punktów bez ograniczenia używania magicznych przedmiotów czy też gdy bierze magiczny sztandar wart mniej niż te 25 punktów to także traci możliwość brania przedmiotów magicznych.

ODPOWIEDZ