Pytania wszelakie ... ;)
Moderator: JarekK
- Infernal Puppet
- Masakrator
Re: Pytania wszelakie ... ;)
Zmutowane plugastwo, zmontowane ze wszystkiego co szczurki miały pod rękami. Twarde, z regeneracją i w pewnych okolicznościach może nawet wrócić do gry po zniszczeniu .
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
-
- Masakrator
5T 6 Woundów(czuli 6 US- jako, iż jest to monster).
A jest mocna, gdyż jej losowe ataki są dość masakryczne. Nie wspominam o Stubbornie i Regence.
A jest mocna, gdyż jej losowe ataki są dość masakryczne. Nie wspominam o Stubbornie i Regence.
-
- Masakrator
Tak jak większość potworów.
Czyli hituje na 4+ prawie wszystko.
Zresztą jej 2 na 3 special ataki nie wymagają testu Wsa-hitują automatycznie.
Czyli hituje na 4+ prawie wszystko.
Zresztą jej 2 na 3 special ataki nie wymagają testu Wsa-hitują automatycznie.
No tego niestety nie sprawdze bo nie mam kodeksu
Kilka kolejnych pytań początkującego:
- 2 levelowy czarodziej losuje 2 czary np nr 4 i 2 czy może oba zamienić na nr 1 i rzucić 2 razy oddzielnie każdy z nr 1
- jaka jest dokładnie procedura czarowania mówię jaki czar rzucam iloma kośćmi i przed rzutem przeciwnik mówi iloma dispela rzuca i czy używa dispel scrolla bo rozumiem że po tym jak już rzuce power dicy to nie może użyć dispel scrolla
I jedno pytanko dotyczące maruderów na pudełku było napisane że dwarf flesh używać no i użyłem go do skóry ale teraz mi wyglądają jak Andrzej Lepper po solarium jest jakis sposób na rozjaśnienie??? jakiej wy farbki do ich skóry używacie???
- 2 levelowy czarodziej losuje 2 czary np nr 4 i 2 czy może oba zamienić na nr 1 i rzucić 2 razy oddzielnie każdy z nr 1
- jaka jest dokładnie procedura czarowania mówię jaki czar rzucam iloma kośćmi i przed rzutem przeciwnik mówi iloma dispela rzuca i czy używa dispel scrolla bo rozumiem że po tym jak już rzuce power dicy to nie może użyć dispel scrolla
I jedno pytanko dotyczące maruderów na pudełku było napisane że dwarf flesh używać no i użyłem go do skóry ale teraz mi wyglądają jak Andrzej Lepper po solarium jest jakis sposób na rozjaśnienie??? jakiej wy farbki do ich skóry używacie???
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...
1. Nie możesz. Każdy czar zna się albo się nie zna, "znanie" go dwa razy to jakieś nieporozumienie.Przemcio251 pisze:No tego niestety nie sprawdze bo nie mam kodeksu
2. Nie. Procedura jest taka: mówisz jaki czar rzucasz jakim czarodziejem i gdzie go rzucasz (jeśli to np. magic missile), bierzesz ile kostek chcesz ze swej puli i rzucasz. Jeśli Ci się uda, przeciwnik bierze ile kostek chce ze swojej puli i próbuje dispellować ALBO używa dispel scrolla.
mhm
2 pytania apropo snajperki z nurgle'a
strzelam załóżmy w stedzia ze skinkiem-> muszę losować jak przy shotingu i na 6 skinek obrywa wounda czy jest to prawdziwy snajper:)?
2. musze widzieć herosa w oddziale czy wystarczy że widzę sam oddział w którym jest heros aby wycastować?
dzięki:)
2 pytania apropo snajperki z nurgle'a
strzelam załóżmy w stedzia ze skinkiem-> muszę losować jak przy shotingu i na 6 skinek obrywa wounda czy jest to prawdziwy snajper:)?
2. musze widzieć herosa w oddziale czy wystarczy że widzę sam oddział w którym jest heros aby wycastować?
dzięki:)
Jab pisze:Musisz widzieć model na który to rzucasz. Wybierasz model na który to rzucasz. Rzucasz to na ten model. Koniec.
I dodajm, że stegadon z priestem albo smok z jeźdżcem to jest jeden model. Czyli po wybraniu go snajperką rozlosowuje się, w co ona pójdzie.
Witam jestem nowym graczem WoCH i jestem zadowolony z wyboru armii. Mam ab ,i dzięki niemu mam pytania, na które w większości sam znajduje odpowiedź. Ale nurtuje mnie to „Jednostka może nosić Piętno Chaosu: Piętno Khorna..........30 pkt ; Piętno Nurgla........... 30 pkt Piętno Tzeentcha..........20 pkt Piętno Slaanesha............10 pkt” i moje pytanie brzmi : jeżeli jest za regiment przykładowo 30 pkt (piętno nurgla) to nie jest zbyt tanie bo przecież każdy regiment może się stać piekielną maszyna do zabijania , ale jeżeli za model jest te 30 pkt to znów mi się wydaje ze coś jest nie tak bo za 10 maruderów to koszt jest po prostu absurdalny. Tak wiec jak to jest Jest ?
"Żaden plan bitwy nie przetrwa kontaktu z wrogiem, plan operacji wygląda świetnie do pierwszego kontaktu z nieprzyjacielem"
Koszt za oddział cały, nie jest za tanie, przekonasz się.
Szukasz prawdziwego PG to zmień armię.
W WOC najmocniejsze co da sie wycisnąć na duże punkty to max magii (lord dyskarz + snajperzy) i max rycerzy wspierane 2 działkami i śmieciami.
Grać się tym da, ale do PG daleko.
W WOC najmocniejsze co da sie wycisnąć na duże punkty to max magii (lord dyskarz + snajperzy) i max rycerzy wspierane 2 działkami i śmieciami.
Grać się tym da, ale do PG daleko.
- gerald_tarrant
- Masakrator
takie pytanie:
duży magowie bezmarkowcy korzystają z Ognia, Śmierci, Cienia i Niebios
a jak jest z małymi magami korzystają tylko z Ognia i Śmierci, czy też z Cienia i Niebios ?
pamiętam, że w AB były chyba tylko pierwsze dwa lore, ale w moim Army Builderze są wszystkie dostępne, więc już nie wiem
duży magowie bezmarkowcy korzystają z Ognia, Śmierci, Cienia i Niebios
a jak jest z małymi magami korzystają tylko z Ognia i Śmierci, czy też z Cienia i Niebios ?
pamiętam, że w AB były chyba tylko pierwsze dwa lore, ale w moim Army Builderze są wszystkie dostępne, więc już nie wiem
W WoChu nie ma jeszcze tej "najlepszej" pg rozpy, w sumie różne warianty się dobrze sprawdzają, ale najlpopularnijesze to właśnie 3-4 magów (w tym lord dyskowiec) + 3/4 knightów i jakieś tam bzdury
Mam takie pytanko. Exalted hero może mieć sztandar za 25 punktów. I teraz pytanko czy może mieć każdy sztandar do 25 punktów bez ograniczenia używania magicznych przedmiotów czy też gdy bierze magiczny sztandar wart mniej niż te 25 punktów to także traci możliwość brania przedmiotów magicznych.