Codex 7 edycji dla besti?
Moderator: Dibo
Re: Codex 7 edycji dla besti?
No oczywiście. Nowy book jest zajebisty. Zlikwidowali jednostki i zasady, które i tak nie były nikomu potrzebne. Jest suuuper, Normalnie nie mogę się doczekać.
A tak poważnie. Zajebisty to jest 6ed. book. Może słaby ale przynajmniej jest klimatyczny. Tzn. był.
A tak poważnie. Zajebisty to jest 6ed. book. Może słaby ale przynajmniej jest klimatyczny. Tzn. był.
"...And in that time of darkness,
Man became Beast and Beast became Man..."
Man became Beast and Beast became Man..."
Welcome to Phil Kelly world!Kruti pisze:Jeżeli ziszczą się rzeczy podane na Warseerze to niestety masz racjęSzczurza Jucha pisze: Nasza armia stanie się potworkiem na jedno kopyto.
Warriorzy Chaosu już współczują swoim leśnym kolegom... Może nawet nie będzie to słaba armia, ale na pewno będzie jednokopytna, to niestety pewne...
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
Myśle, że na 99%. Jakby były marki to zapewne bestie miały by też lore of nurgle, slaanesh i tzeentch. Zamiast tego mają lore of dark forest czy jakoś tak.
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
Tylko że koledze chodziło chyba o to, że podręcznik bestii będzie reprezentował poziom WoCh a nie o autora- z tego co wiem bestie pisze autor skavenskiego AB Jeremy Vetock...
Już nie ponoć wygryzł go dziadyga. I pomyśleć, że miałem go na wyciągnięcie rękiBestialski_Brokuł pisze:Tylko że koledze chodziło chyba o to, że podręcznik bestii będzie reprezentował poziom WoCh a nie o autora- z tego co wiem bestie pisze autor skavenskiego AB Jeremy Vetock...
- Zaklinacz Kostek
- Falubaz
Wojownicy Chaosu już machają do swoich bistmeńskich kolegów ze wspaniałego świata Philla Kelly'ego.
Mimo, że nie gram bistami, mam nadzieję, że jednak Wasz AB robi Vetock.
Mimo, że nie gram bistami, mam nadzieję, że jednak Wasz AB robi Vetock.
Lest we forget:
-
- Masakrator
Kur&a, cóż za wybór!
Albo Ab na granicy grywalności, z "jedyną słuszną rozpiską" albo mocny podręcznik ,lecz dziurawy jak jakiś śmierdzący, żółty ser.
No żesz...
Albo Ab na granicy grywalności, z "jedyną słuszną rozpiską" albo mocny podręcznik ,lecz dziurawy jak jakiś śmierdzący, żółty ser.
No żesz...
Phil Kelly to naprawdę porządny gość. Serio, nawet miałem okazję z nim porozmawiać przez chwilę.
I tak jak pisał już tu ktoś jest autorem jednego z najlepszych dexów do WH40k, czyli Orków. Tam wszystko jest grywalne, w miarę zbalansowane i logiczne. W całym dexie udało mu się zamieścić aż 1 niegrywalną jednostkę. JEDNĄ!
Za to w WFB ma na koncie:
Ogre Kingdoms
Warriors of Chaos
Beastmen (już nie of Chaos!) - tutaj wszyscy mówią, że to on napisał, ale jeszcze oficjalnie nie wiadomo chyba.
I tak jak pisał już tu ktoś jest autorem jednego z najlepszych dexów do WH40k, czyli Orków. Tam wszystko jest grywalne, w miarę zbalansowane i logiczne. W całym dexie udało mu się zamieścić aż 1 niegrywalną jednostkę. JEDNĄ!
Za to w WFB ma na koncie:
Ogre Kingdoms
Warriors of Chaos
Beastmen (już nie of Chaos!) - tutaj wszyscy mówią, że to on napisał, ale jeszcze oficjalnie nie wiadomo chyba.
Powiem wam, ze to co tutaj czytałem nie napawa mnie optymizmem, osobiście grałem beastmenami kilka bitew ( karteczkowo, bo figurkowo mam bretke ) i grało mi się bardzo fajnie, według mnie armia złożona z bestyjek w skirmishu była świetna , a się zastanawiam, czy nie wziąć jej jako drugiej armii.
PS. figurki na gw już są:
- Malagor, the Dark Omen średni, za dużo ma tego na sobie.
- Doombull - raczej doomshit :/
- Gory ładne,
- Ungory okropne, oba są w rankach pokazane :/
- Minotaury szkoda gadać :/
- Ghorros Warhoof może być,
- Razorgor... :/
- Beast Herdy superowe, ale w specjalach :/
W rarach tylko spawny i gigant, nic fajnego :/
PS. figurki na gw już są:
- Malagor, the Dark Omen średni, za dużo ma tego na sobie.
- Doombull - raczej doomshit :/
- Gory ładne,
- Ungory okropne, oba są w rankach pokazane :/
- Minotaury szkoda gadać :/
- Ghorros Warhoof może być,
- Razorgor... :/
- Beast Herdy superowe, ale w specjalach :/
W rarach tylko spawny i gigant, nic fajnego :/
Największa maruda na Border Princes