Początkujący generał
Moderator: Hoax
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Re: Początkujący generał
Nie ma booków w PDF'ach po polsku w necie(są za to po angielsku) , bynajmniej ja nie znalazłem, ani nawet nie słyszałem żeby ktoś miał.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Wchodzisz oddzialem np Slavow na gorke. Jesli grasz z czyms typu Empire, to mozesz ich rozwinac w dlugi szereg. A Wheel za gorka. Las albo gorke masz praktycznie zawsze. Domki sa do nieba wiec tez sie nadaja. Obeliski to samo.Malcavian pisze:jak kitrać koło (fluffowo mój ulubiony rare) kiedy gra się z armią defensywną? (jest large targetem a nie ma aż tylu lasów na drodze :P )
Gdzie to wyczytales?Manfredo pisze:eżeli styknie mvi widzi przeciwnika
Anyway Afro - nie mozesz objechac przeciwnika i zaszarzowac w inna strefe niz byles na poczatku.
dalej moze zadeklarowac strzal z armaty po slavsach mośku ;pCosmo pisze:Wchodzisz oddzialem np Slavow na gorke. Jesli grasz z czyms typu Empire, to mozesz ich rozwinac w dlugi szereg. A Wheel za gorka. Las albo gorke masz praktycznie zawsze. Domki sa do nieba wiec tez sie nadaja. Obeliski to samo.Malcavian pisze:jak kitrać koło (fluffowo mój ulubiony rare) kiedy gra się z armią defensywną? (jest large targetem a nie ma aż tylu lasów na drodze )
Jak nie chcesz zeby kolko stalo w miejscu albo abominacja to kierunek na slavsy- niby dostaną d6 impactów, ale przynajmniej zatrzymamy to co chcemy (ewentualnie abomką o impassable- kółkiem nie polecam z poowodu d6 hitów z S10)
Ani zaszarzowac przeciwnika, ktorego nie widzisz- porownaj opisy ruchu abominacji i kółka- abominacja rusza sięjak spawn, a kółko musi wszystko normalnie deklarować, bo rusza się jak chariot, tylko ruch ma losowy p;Cosmo pisze:Gdzie to wyczytales?Manfredo pisze:eżeli styknie mvi widzi przeciwnika
Anyway Afro - nie mozesz objechac przeciwnika i zaszarzowac w inna strefe niz byles na poczatku.
Ale skoro kółko jest rydwanem, to podwaja wartość M (losową oczywiście) na potrzeby szarży?
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
Morroki, troche wyrozumialosci. Ten temat nazywa sie 'poczatkujacy general'. Nie wjezdzaj na noobow ;*
Gorka nie ma 1" przeciez. Wiadomo ze Slavy wystawiasz na poczatku chyba bo mamy juz ladne uscislenia na temat overguessow ;-)
A opisy widze ze rzeczywiscie bede musial porownac, ale nie mam kodeksu w pracy (btw ktos pisal ze nie ma polskiego na seci, ale jesli ktos namierzyl angielski, moglbym prosic o info na priv?). Co prawda nie szarzowalem jeszcze Wheelem do tylu, ale i tak warto sie nauczyc czegos nowego :-)
Gorka nie ma 1" przeciez. Wiadomo ze Slavy wystawiasz na poczatku chyba bo mamy juz ladne uscislenia na temat overguessow ;-)
A opisy widze ze rzeczywiscie bede musial porownac, ale nie mam kodeksu w pracy (btw ktos pisal ze nie ma polskiego na seci, ale jesli ktos namierzyl angielski, moglbym prosic o info na priv?). Co prawda nie szarzowalem jeszcze Wheelem do tylu, ale i tak warto sie nauczyc czegos nowego :-)
Jak już było wspomniane parę razy wcześniej, zakupy proponujemy rozpocząć do 2 batalionów i herosów (ze wskazaniem na piecyk).
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Przesadzasz. Ja zawsze twierdze play-testy, play-testy, kupić booka zobaczyć na proxach co ci pasuje co nie i to kupować. I czego się tak wszyscy piecykiem zachwycają, jest ok ale ja wole dzwonek a boa nie wchodząHobbit pisze:Jak już było wspomniane parę razy wcześniej, zakupy proponujemy rozpocząć do 2 batalionów i herosów (ze wskazaniem na piecyk).
- Hej móżdżku, co będziemy robić dziś wieczorem?
-To co zwykle Pinky, to co zwykle. Spróbujemy opanować świat.
Z cyklu na turnieju:
Master Assassin z Fellbladem wpada w 1 turze w Maga Chaosowego na smoku, wypłaca ataki i wypada: 4x1 pada głośnie K*** i cała sala zaczyna klaskać...
A mój Bóg w dłoniach ma błyskawice,
miotając gromy, odbiera życie...
Z cyklu na turnieju:
Master Assassin z Fellbladem wpada w 1 turze w Maga Chaosowego na smoku, wypłaca ataki i wypada: 4x1 pada głośnie K*** i cała sala zaczyna klaskać...
Wiesz jaką odpowiedź zaraz dostaniesz?
Czy może jeszcze zagrać za Ciebie.
Zaproponuj coś sam, i będzie można to jakoś ocenić. Takie pójście na łatwiznę ("dajcie mi rozpiskę") bardzo źle wygląda. Złóż coś sam, najwyżej dostaniesz otłuki, ale się czegoś nauczysz. Poza tym, czasem ludzie lepiej grają swoim pomysłem na armię niż podrzuconym przez kogoś. A widzę, ze już zacząłeś coś myśleć, w całkiem niezłym kierunku (strzelanie i magia) - idź krok dalej i coś teraz spisz.
Nawet nie wiemy, co Twój przeciwnik wystawia, choćby orientacyjnie.
Czy może jeszcze zagrać za Ciebie.
Zaproponuj coś sam, i będzie można to jakoś ocenić. Takie pójście na łatwiznę ("dajcie mi rozpiskę") bardzo źle wygląda. Złóż coś sam, najwyżej dostaniesz otłuki, ale się czegoś nauczysz. Poza tym, czasem ludzie lepiej grają swoim pomysłem na armię niż podrzuconym przez kogoś. A widzę, ze już zacząłeś coś myśleć, w całkiem niezłym kierunku (strzelanie i magia) - idź krok dalej i coś teraz spisz.
Nawet nie wiemy, co Twój przeciwnik wystawia, choćby orientacyjnie.
Jakiś czas temu miałem podobny pomysł dla imperium
I pan Truba czegoś takiego własnie chciał (swoją drogą pozdrawiam przedmówcę ).
a tu masz linka do rozpy: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=25&t=20072
I pan Truba czegoś takiego własnie chciał (swoją drogą pozdrawiam przedmówcę ).
a tu masz linka do rozpy: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=25&t=20072
Stary sprzedam ci za darmo mój patent na mega-hiper-giętą-armie a mianowicie: play-testy, play-testy, play-testy i jeszcze raz play-testy. A i zapomniałem o play-testach.Goglem pisze:Witam. Podajcie jakas szybka rozpiske (zgrubsza na strzelnie i magie) na WoCh 900 pkt (niestety na male punkty musze grac z nim, a nie mam zadnej koncepcji)
- Hej móżdżku, co będziemy robić dziś wieczorem?
Z cyklu na turnieju:
Z cyklu na turnieju:
Magia niby jest, ale strzelania brakuje... Może dać tym slavom slingi?Morrok pisze:to bedzie miazdzyc:
900 pts
elektryk 15 pts, generał
20x 21 slavsów z muzykami 880 pts
to razem 895 pts
Masz przewage liczebną (421 modeli) zajebisty static i mocny ld
Mysle, ze na 900 punktow spokonie pojedziesz tym chaos