Pytania, uwagi, sugestie i marudzenia
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Tomash.. bylo? jakos nie widzialem albo nie pamietam..a siedze na tym forum duzo czasu.
jaki z tego wniosek
- albo ich nie bylo - ale skoro mowisz ze byly to musze Ci przyznac racje - ty tu urzedujesz i jestes lepiej zorientowany
- albo nie rzucaly sie tak w oczy ze przeszkadzaly w przegladaniu forum - co odczuwam jakos teraz. :/
szkoda ze nie widzialalem ich wczesniej to marudzenie moje zaczalbym juz na samym poczatku istnienia forum .. bo jak napisalem poprzenio - jest to IMO chybiony pomysl.
-----------------
co do wylaczania powiadamiania e-mailem - to powiadamianie o nowych postach jest IMO zbedne.. za to powiadamianie o nowych PM bardzo mi sie podoba.. bo nigdy nie patrze czy mam jakies PM (przychodza tak sporadycznie ze czlowiek zapomina o ich istnieniu - wtedy sprawdzenie maila wprowadza mnie w zdziwienie - "Man nieprzeczytana PM")..natomiast wyskakujace okienka sa blokowane i zadko sie je zauwaza
jaki z tego wniosek
- albo ich nie bylo - ale skoro mowisz ze byly to musze Ci przyznac racje - ty tu urzedujesz i jestes lepiej zorientowany
- albo nie rzucaly sie tak w oczy ze przeszkadzaly w przegladaniu forum - co odczuwam jakos teraz. :/
szkoda ze nie widzialalem ich wczesniej to marudzenie moje zaczalbym juz na samym poczatku istnienia forum .. bo jak napisalem poprzenio - jest to IMO chybiony pomysl.
-----------------
co do wylaczania powiadamiania e-mailem - to powiadamianie o nowych postach jest IMO zbedne.. za to powiadamianie o nowych PM bardzo mi sie podoba.. bo nigdy nie patrze czy mam jakies PM (przychodza tak sporadycznie ze czlowiek zapomina o ich istnieniu - wtedy sprawdzenie maila wprowadza mnie w zdziwienie - "Man nieprzeczytana PM")..natomiast wyskakujace okienka sa blokowane i zadko sie je zauwaza
Szaman, już i tak na moją prośbę zwiększono limity tego konta do 350 maili na godzinę.
Będę jeszcze cisnął w tej sprawie.
I o ile maile powiadamiające o PM uważam za całkiem sensowne, o tyle powiadamiania o nowych odpowiedziach w temacie nie rozumiem zupełnie.
Asassello: ustaw sobie skina subSilver i sprawdź
I o ile maile powiadamiające o PM uważam za całkiem sensowne, o tyle powiadamiania o nowych odpowiedziach w temacie nie rozumiem zupełnie.
Asassello: ustaw sobie skina subSilver i sprawdź
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
cisnijTomash pisze:Szaman, już i tak na moją prośbę zwiększono limity tego konta do 350 maili na godzinę.
dla mnie mozesz wywalic maile powiadamiajace o PMkach, ale powiadamanie o nowych odpowiedziach w temacie jest dla mnie bezcenne - zdecydowanie ulatwia mi korzystanie z forum.Tomash pisze:I o ile maile powiadamiające o PM uważam za całkiem sensowne, o tyle powiadamiania o nowych odpowiedziach w temacie nie rozumiem zupełnie.
"I fart in your general direction"
A próbowałeś tego?
http://forum.wfb-pol.org/search.php?search_id=newposts
http://forum.wfb-pol.org/search.php?search_id=egosearch
http://forum.wfb-pol.org/search.php?search_id=newposts
http://forum.wfb-pol.org/search.php?search_id=egosearch
tylko, ze jak wchodzisz po jakims czasie, to musisz jeszcze odnalezc posta, na ktorym skonczyles czytanie
BTW wez pod uwage, ze wlasciwie wszystkie fora maja ta opcje udostepniona, a BP ma byc lepsze, a nie gorsze
BTW wez pod uwage, ze wlasciwie wszystkie fora maja ta opcje udostepniona, a BP ma byc lepsze, a nie gorsze
Klikasz małą, teraz-już-czerwoną karteczkę przy nazwie tematu i przenosi Cię od razu do pierwszego nieczytanego posta...Szaman pisze:tylko, ze jak wchodzisz po jakims czasie, to musisz jeszcze odnalezc posta, na ktorym skonczyles czytanie
BP ma przede wszystkim być i działaćSzaman pisze:BTW wez pod uwage, ze wlasciwie wszystkie fora maja ta opcje udostepniona, a BP ma byc lepsze, a nie gorsze
Ej no, tutaj zgadzam sie z szamanem, ze powiadomienia o nowym poscie w jakims temacie jest istotne.
Wez pod uwage, ze niektorzy nie siedza ciagle na forum i chca sledzic tylko wybrane tematy. W tym momencie znacznie wygodnej jest zajrzec, gdy pojawi sie jakis nowy post, niz zagladac co chwila, czy a noz widelec nikt nic nie napisal.
Wez pod uwage, ze niektorzy nie siedza ciagle na forum i chca sledzic tylko wybrane tematy. W tym momencie znacznie wygodnej jest zajrzec, gdy pojawi sie jakis nowy post, niz zagladac co chwila, czy a noz widelec nikt nic nie napisal.
otoz towafi pisze:Ej no, tutaj zgadzam sie z szamanem, ze powiadomienia o nowym poscie w jakims temacie jest istotne.
Co do "popularnego" tematu, to nie to ze chce bronic swojego dziela, ale przeciez teraz tematy z nowymi postami zmieniaja kolor tla na jasnobrazowy. Moim zdaniem to juz po kilku chwilach uzytkowania staje sie bardzo czytelne.
Chyba ze sie myle.
A jak to wygladalo poprzednio, to najlatwiej bedzie ci zobaczyc, przelaczajac sobie trym na stary wyglad i sobie looknac .
Chyba ze sie myle.
A jak to wygladalo poprzednio, to najlatwiej bedzie ci zobaczyc, przelaczajac sobie trym na stary wyglad i sobie looknac .
sam jestem uzalezniony od powiadomien na maila, ale jezeli ich natlok jest problemem to moze znajdziesz Tomku taka wtyczke (ktora juz na jakims forum widzialem) ktora wysylala zawiadomienia z opoznieniem, znaczy dopiero po wylaczeniu aktywnosci uzytkownika na forum, tak ze jesli grzebiac w tematach dostawal gdzies odpowiedz to nie obciazal sendmaila.
Moze tez jest jakas opcja maili zbiorczych?
Moze tez jest jakas opcja maili zbiorczych?
"Ktokolwiek ośmieli się podnieść rękę na Stowarzyszenie Bazyliszek,
niech ma świadomość, że Stowarzyszenie mu tę rękę odrąbie..."
niech ma świadomość, że Stowarzyszenie mu tę rękę odrąbie..."
Dzis jest kolejny dzien w ktorym wieczorem BP na jakis czas nie dzialalo... Co sie dzieje ?
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
Mi też. Siedzę na BP całe dnie [tj. mam włączonego kompa, nie że klikam cały czas "odśwież" - robię różne rzeczy, siadam, znów odchodzę itd. ] i przynajmniej raz się tak dzieje. Nie wiem, jak między 1:00-9:00, wtedy śpię.
Wyżaliłam się nawet na NG, bo straciłam nadzieję, że dziś jeszcze BP zadziała.
Wyżaliłam się nawet na NG, bo straciłam nadzieję, że dziś jeszcze BP zadziała.
Ja też byłem świadkiem tego procesu. Zaraz zagadam z supportem DH...
- Christos
- Kretozord
- Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)
Czy tylko mi się wydaje, czy ta sprawa z D-Wansem/Incognito, powoduje że robi się kretyńsko na tym forum? Najbardziej rozwijające się tematy dotyczą tego kretyna, a forum powinno dotyczyć zupełnie czegoś innego chyba. Pozamykajcie te debilne dyskusje bo bieda się zrobiła na BP.
Jeszcze troche i przyznam racje JJ'owi:
Jeszcze troche i przyznam racje JJ'owi:
JJ na NG pisze: Proszę pana...
No bardzo pana proszę - Jest fajne forum BP - tam Pan może takie posty od rzeczy pisać. Tam moderatorzy bardziej łaskawi.
Tu sie omawia zasady WFB.
Nie przesadzaj, naprawdę sądzisz, że jak zamknie się tematy do pisania od rzeczy, to wszyscy zaczną pisać o WFB? Jak ktoś chce trochę głupot popisać to czemu nie?
A licky boom boom down!!!
Christos, ale w jaki sposób aktywność i poziom dyskusji w Płotach i Młotach czy w Przedszkolu wpływa na moderowane przez Cię forum VC? Bo czegoś chyba nie rozumiem...