Szybkie pytania

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
patryk999
Chuck Norris
Kontakt:

Re: Szybkie pytania

Post autor: patryk999 »

Deliberitus886 pisze:patryk999
Torba tak naprawdę może być dowolna , gównie chodzi o piankę bo ona amortyzuje figurki przy przemieszczaniu ,dzięki niej wilgoć która dostaje się do środka nie idzie na figurki a one nie matowieją farba nie odpada tak szybko i nie blaknie jak figsy są w taki szczelny kontenerze to długo są ładne, dlatego do blistów idzie gąbka żeby ładnie wyglądały jak po odlaniu nawet 10 lat po wyprodukowaniu do pudeł nie ładują bo i tak figsów nie widać .
Tak naprawdę to możesz torbę nawet na lapka dostosować na czas przewozu poprzez właśnie wyłożenie jej taką pianka która wchłania wilgoć i amortyzuje. Ja tak robję tylko piankę wkładam , tylko dziury musiałem powycinać w niej .

Dzięki za info ,bo myślałem ,że pianka czy gąbka w blistrach jest tylko do amortyzacji...W zasadzie to chyba będę trzymał figsy właśnie w torbie ,niż na półce...moje(już brata) vampy obrosły trochę kurzem tak stojąc na półce i chcę tego uniknąć tym razem.Którą torbę,walizkę brać???Czy może kupić blistry w Bardzie?a skrzynkę czy torbę od laptopa może jakiegoś taniej dorwę i coś pokombinuje,ale wolę już chyba gotowca.
OK którą?
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

Macie jakiś prosty patent na czarne konie? Chodzi mi o całość, nie jakiś specyficzny element. Najbardziej mi zależy właśnie na prostocie. Ale nie aż takiej żeby odpowiedź brzmiała drybrush :)
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

Trubas
Falubaz

Post autor: Trubas »

Doradzam walizke citadel. Najtansza ale wcale nie oznacza to ze wiele gorasza rozni sie tylko jakosc gabek
Jeżus pisze:Trubas okazałeś się mieć większą choppę, więc masz swoją nagrodę:

Zawsze chciałem być w Nemezis :(
Obrazek

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Havelock pisze:Macie jakiś prosty patent na czarne konie? Chodzi mi o całość, nie jakiś specyficzny element. Najbardziej mi zależy właśnie na prostocie. Ale nie aż takiej żeby odpowiedź brzmiała drybrush :)
Czarny podklad+ rozjaśnianie ciemnymi szarościami.
Problem z czarnymi końmi jest taki że bardzo latwo mogą nam wyjść szare, trzeba bardzo delikatnie rozjaśniać.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

Post autor: kamelot »

Ja mam torbę feldherra, jest tania ( 135zł ) i świetna jakościowo...
Jest kieszeń do której można wrzucić podręczniki, kości, miarkę i treje.
Gąbki są bardzo dobre jakościowo.
Szczerze polecam.

Walizkę cytadeli kupiłem, ale ponieważ najpierw przez trzy tygodnie nie otrzymywałem informacji ani walizki, a potem napisali mi, że wyślą po dwóch tygodniach poprosiłem o zwrot pieniędzy i kupiłem sobie torbę feldherra, nie żałuję. :)
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

http://www.games-workshop.com/gws/catal ... rod350002a

Ktoś miał z nimi styczność? Nadają sie na furie/harpie, a raczej do ich konwertowania? Ewentualnie może mógłbym prosić o fotki takich konwersji lub tychże modeli na maila (dawid.m89@wp.pl)? Z góry dziękuje.

POZDRO
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

Dark Knight- widziałem wypraski z nimi, ale nadają się tylko skrzydła, lepiej kup sobie demonetki i skrzydełka z bitspudła i masz 10harpii za ok. 120zł...

A teraz pytanie ode mnie:
Czy malował ktoś z was pędzelkami gw?
Słyszałem, że są lepsze od magpoli, a te po krótkim czasie zaczynają się niszczyć...
Zamierzam na początek kupić fine detail i jakiś odpowiednik magpolowej 1...
Jeśli nie gw to jakie polecacie pędzle w podobnej cenie do gw ( 15-20zł ) równie, albo nawet lepsze jakościowo?
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Dark Knight pisze:http://www.games-workshop.com/gws/catal ... rod350002a

Ktoś miał z nimi styczność? Nadają sie na furie/harpie, a raczej do ich konwertowania? Ewentualnie może mógłbym prosić o fotki takich konwersji lub tychże modeli na maila (dawid.m89@wp.pl)? Z góry dziękuje.

POZDRO
Ja z nich robię terradony i nadają się... Skrzydła ładne do harpii w sam raz z wyglądu choć mogą być nieco przyduże... Te zwinięte nadadzą się czyli 8 sztuk pozostałe 2 będzie ciężko wykorzystać...

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

W odległych planach jest 40 i Tyranidzi także na pewno mi sie nie zmarnują. Dzięki za odpowiedź.
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

kamelot pisze:A teraz pytanie ode mnie:
Słyszałem, że są lepsze od magpoli, a te po krótkim czasie zaczynają się niszczyć...
Jeśli nie gw to jakie polecacie pędzle w podobnej cenie do gw ( 15-20zł ) równie, albo nawet lepsze jakościowo?
Z pędzelków GW sprawdził mi się wyłącznie small drybrush
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Awatar użytkownika
Marko
Mudżahedin

Post autor: Marko »

kamelot pisze:Dark Knight- widziałem wypraski z nimi, ale nadają się tylko skrzydła, lepiej kup sobie demonetki i skrzydełka z bitspudła i masz 10harpii za ok. 120zł...

A teraz pytanie ode mnie:
W tej cenie masz już pędzle z naturalnym włosiem. Jeszcze nie W&N ale już firmę Kolibri albo Rembrandta możesz dostać - w sklepach dla plastyków, w internecie. Teraz właśnie mam Kolibri rozmiar 1 i 2, i zupełnie dają radę (od roku).

pzd

Awatar użytkownika
wiadrowod
Mudżahedin

Post autor: wiadrowod »

apropos malowania skóry :/ mam problem z najprostszym jej ukoloryzowaniem :/ i nie wiem czy jest to wina farby czy mojego braku doświadczenia ... malując skóre maczam pędzel w wodzie, odsączam go, maczam w farbie i zaczynam malować ... no i dupa bo albo pomaluje milimetr kwadratowy a malowanie wygląda jak by sie kot na to wysrał albo zrobie jedna kreske i koniec, tak jak by farba za szybko wysychała, a 2 sposob to bardzo żadką farbą nakładam po kilka warstw aż w końcy powiedzmy ze farba pokrywa miejsce skóry :/ nie wiem co zrobić, wygląda to jak bym plakatówkami malował podczas gdy reszta figurki wygląda ok ... bede wdzięczny za pomoc i wytłumaczenie jasne tego tak jak sie tłumaczy początkującemu pozdrawiam !

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

A czy jest jakiś sposób na "naprawienie" szpicu pędzla???
Dokładnie to nie wiem dlaczego szpic pędzla 2 z magpoli podczas czyszczenia podzielił się na trzy odstające w różne strony szpice... #-o
Da się to jakoś naprawić czy trzeba kupić nowy pędzel???

p.s. Pędzle kupie lepsze, ale na razie kasy nie mam więc trzeba jakoś sobie magpolami radzić :twisted:

Awatar użytkownika
wiadrowod
Mudżahedin

Post autor: wiadrowod »

kamelot pisze:A czy jest jakiś sposób na "naprawienie" szpicu pędzla???
Dokładnie to nie wiem dlaczego szpic pędzla 2 z magpoli podczas czyszczenia podzielił się na trzy odstające w różne strony szpice... #-o
Da się to jakoś naprawić czy trzeba kupić nowy pędzel???

p.s. Pędzle kupie lepsze, ale na razie kasy nie mam więc trzeba jakoś sobie magpolami radzić :twisted:

Miałem podobnie z 2 ale ----> wyczyść - wymyj pędzel - zamocz go w czystej wodzie i uformuj na mokrym włosiu właściwy czubek , pozniej odłóż do wyschnięcia w ciepłe miejsce - włosie zesztywnieje - niech odleży sobie powiedzmy całą noc i rano mozna od nowa wojować nim , ja robie podobnie - myje pędzel , na śline ustami formuje szpic i odkładam do schnięcia. wbrew pozorom mag pole szybko się " tępiom" Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

dzięki, spróbuję, mam nadzieję, że zadziała :)

patryk999
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: patryk999 »

Co do pędzli polecam ten płyn:
http://agtom.eu/product_info.php?products_id=3323
10zł tylko,wieczorem jak kończę "pracę" wrzucam pędzle na kilka minut do tego i zostawiam.
Na długo starczą.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

A ja korzystam z rad które znajdziecie na tej stronce :)

http://www.chestofcolors.com/cofc-postn ... =30&page=1

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

Skorzystałem z rady wiadrowoda, pędzel prawie jak nowy... :D
Wielkie dzięki :)

Awatar użytkownika
Mikizz
Wałkarz

Post autor: Mikizz »

Sup Border Princes ! Chciałbym abyście mi podesłali linki do podkładów w spray'u lecz w kolorach innych niż podstawowy biały lub czarny , np : niebieski , zielony [różne odcienie] i powiedzieli mi jak te podkłady się sprawują ! Wielkie dzięki z góry !

Awatar użytkownika
Marko
Mudżahedin

Post autor: Marko »

sprawdź na www.monolith-icon.eu. Mają w ofercie produkty Amry Painter, również spraye. Jak się sprawują nie mam pojęcia, sam jestem ciekaw.

pzd

ODPOWIEDZ