Pierwsza w życiu figurka ...
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Pierwsza w życiu figurka ...
oto moja pierwsza w życiu pomalowana figurka :/ przepraszam was za bardzo słabą jakość zdjęcia ale było robione telefonem 3 mpix , pewnie zostanie pojechana w 100% ze paskudna ale cóż ja sie ciesze ze wyszła jak wyszła , wszak to moje pierwsze w życiu dzieło hehehe - uzyte kolory- cytadela - catahan / goblin / scorpion , bestial brown /scorhed brown , scab red / blood red / gore red , elf flesh ---------->bede wdzieczny za wstrzymanie sie od obelg i krytyki z pogranicz --> ty ..... po ....... cie? kur......
Zdjęcia
Zdjęcia
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Wycieniuj ogon, pysk i łapki. Reszty nie ocenie bo nie widze czy jest wycieniowane czy nie. Jak na pierwszy raz to moim zdaniem bardzo dobrze. Fajnie dobrane kolory. Pozdro
P.S. Ale kur... posty mógłbyś pisać estetyczniej (to tak żeby nie zawieść Twoich oczekiwań co do 100% pojechania )
P.S. Ale kur... posty mógłbyś pisać estetyczniej (to tak żeby nie zawieść Twoich oczekiwań co do 100% pojechania )
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
nie źle jak na pierwszy raz. Wykończ podstawkę i skombinuj lepszy aparat wtedy będzie można coś więcej powiedzieć.
1. nie malujesz aż tak źle
2. za takiego posta ban gwarantowany
raczej tego nie uświadczysz bo:wiadrowod pisze:ty ..... po ....... cie? kur......
1. nie malujesz aż tak źle
2. za takiego posta ban gwarantowany
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Dzięki za opinie nie sądziłem że będą tak pozytywne jak na pierwszy raz , a co do cieniowania to nawet nie wiem jak sie za to zabrać (będę wdzięczny za wskazówki) mam jeszcze zbyt małe pojęcie na ten temat, i dysponuje zbyt małym arsenałem malarskim
--->
Green= catachan , goblin, scorpion
Red= blood, gore, scab
brown= scorched, bestial
Metalic= mitril, boltgun, dwarf bronze
Podstawoowe = black , white
Cieliste= elf flesh
Pędzle= 00, 0, 1, mały drybrush i podkładówka
Następnym razem postaram sie o lepsze foty
--->
Green= catachan , goblin, scorpion
Red= blood, gore, scab
brown= scorched, bestial
Metalic= mitril, boltgun, dwarf bronze
Podstawoowe = black , white
Cieliste= elf flesh
Pędzle= 00, 0, 1, mały drybrush i podkładówka
Następnym razem postaram sie o lepsze foty
Myślę że ten artykuł może ci pomóc.
http://www.1000lecie.pl/~savrillwww/blo ... toplab.htm
wystarczy trochę na forum poszperać;)
http://www.1000lecie.pl/~savrillwww/blo ... toplab.htm
wystarczy trochę na forum poszperać;)
Jak na pierwszą figurkę to naprawdę nieźle.
Przejedź jakimś brązowym washem ( devlan mud? ) po ogonie, pysku i łapkach...
Nie zniechęcaj się i maluj, maluj, maluj, a efekty będą widoczne coraz szybciej.
p.s. Strasznie małą figurkę sobie jako pierwszą wybrałeś.
Przejedź jakimś brązowym washem ( devlan mud? ) po ogonie, pysku i łapkach...
Nie zniechęcaj się i maluj, maluj, maluj, a efekty będą widoczne coraz szybciej.
p.s. Strasznie małą figurkę sobie jako pierwszą wybrałeś.
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.
Imo jest ok. Żebyś ty widział moje pierwsze model - masakra.
Mi się podoba. Ważne, że schludnie malujesz, bo dokładności najtrudniej jest się nauczyć. Co do cieni, ja spróbowałem i na drugiej figurce (skaven assasin) się przyjęło więc to nie jest nic trudnego.
Powodzenia
Mi się podoba. Ważne, że schludnie malujesz, bo dokładności najtrudniej jest się nauczyć. Co do cieni, ja spróbowałem i na drugiej figurce (skaven assasin) się przyjęło więc to nie jest nic trudnego.
Powodzenia
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Jak nie masz washa albo inka to zamocz pędzel w wodzie i wtedy weź brązowej farbki. Albo nanieś troche brązu do jakiegoś pojemniczka, dodaj wody i takim rozwodnionym przejedź, ogon, pysk i łapki. Jak wyschnie to możesz poprawić suchym pędzlem bazowy kolor (ten skóry). Futro to albo zalej czymś ciemnym albo rozjaśnij brąz i przejedź suchym pędzlem. Pozdro
P.S. I następny model do malowania weź nieco większy. Będzie łatwiej sie nauczyć
P.S. I następny model do malowania weź nieco większy. Będzie łatwiej sie nauczyć
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Zebys nie mial za slodko, to troche konstruktywnej krytyki:
Przejscia na skorze powinny byc bardziej widoczne. Ciezko sie do tego przyzwyczaic na poczatku, wiec dobrym startem byloby ciapniecie brazowym inkiem tak jak pisali chlopcy.
No i ten nos.. Stary myszolaki to nie sa dzieci Rudolfa ;P Nie maluj im noskow jak klaunom, tylko jak reszta skory na poczatek. Z czasem jak nabierzesz skilla, mozesz zaczac je ODROBINKE przyciemniac od frontu, ale ciezko uzyskac dobry efekt przy modelach GW.
Poza tym rzeczywiscie niepotrzebnie sie tak stresowales :-) Jak na pierwsza figse na prawde nie jest zle.
Przejscia na skorze powinny byc bardziej widoczne. Ciezko sie do tego przyzwyczaic na poczatku, wiec dobrym startem byloby ciapniecie brazowym inkiem tak jak pisali chlopcy.
No i ten nos.. Stary myszolaki to nie sa dzieci Rudolfa ;P Nie maluj im noskow jak klaunom, tylko jak reszta skory na poczatek. Z czasem jak nabierzesz skilla, mozesz zaczac je ODROBINKE przyciemniac od frontu, ale ciezko uzyskac dobry efekt przy modelach GW.
Poza tym rzeczywiscie niepotrzebnie sie tak stresowales :-) Jak na pierwsza figse na prawde nie jest zle.
A Ty jakoś malujesz . Rozumiem, że Chcesz mieć unikalną armie i innym odradzasz.Cosmo pisze:s.. Stary myszolaki to nie sa dzieci Rudolfa ;P Nie maluj im noskow jak klaunom, tylko jak reszta skory na poczatek...
Skupuje 5 edycyjne modele Bretończyków.
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Tak szczerze to najbardziej zależy od Ciebie i tego jak chcesz żeby ten model wyglądał.
mam cały dzień to za mną chodziło fakt że nie posiadam ani washy ani inków troche mnie dobija bo wstrzymuje to prace ale ... dla chcącego nic trudnego szczur pomalowany był samym elfem wiec zastosowałem sie do rad użytkowników i przeleciałem łapki ogon i pysk rozwodnionym brązem ( bestial brown) efekt był fatalny bo szczur wyglądał jak A. Lepper po solarium... więc postanowiłem poprawić to i wziąłem przeleciałem całość rozwodnionym elfem efekt= pełna satysfakcja bestial dostał się w szczeliny a rozwodniony elf zatuszował jego nadmiar w efekcie szczurek przeszedł moje najśmielsze oczekiwania
Kolejny raz dzięki za rade
Kolejny raz dzięki za rade
Fajnie ale spróbuj pomalować coś większego.
No to sam tu dodam jedne z moich pierwszych figurek
płaszczyk który jak dla mnie najlepiej mi wyszedł
inne płaszczyki dla porównania
i goście od przodu
Myślę że zdjęcia jako-tako wyszły prochę o komentarze - krytyka mile widziana w połączeniu z poradami
płaszczyk który jak dla mnie najlepiej mi wyszedł
inne płaszczyki dla porównania
i goście od przodu
Myślę że zdjęcia jako-tako wyszły prochę o komentarze - krytyka mile widziana w połączeniu z poradami
... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.