Pierwsza w życiu figurka ...

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
wiadrowod
Mudżahedin

Pierwsza w życiu figurka ...

Post autor: wiadrowod »

oto moja pierwsza w życiu pomalowana figurka :/ przepraszam was za bardzo słabą jakość zdjęcia ale było robione telefonem 3 mpix , pewnie zostanie pojechana w 100% ze paskudna ale cóż ja sie ciesze ze wyszła jak wyszła , wszak to moje pierwsze w życiu dzieło hehehe - uzyte kolory- cytadela - catahan / goblin / scorpion , bestial brown /scorhed brown , scab red / blood red / gore red , elf flesh ---------->bede wdzieczny za wstrzymanie sie od obelg i krytyki z pogranicz --> ty ..... po ....... cie? kur......

Zdjęcia

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

Wycieniuj ogon, pysk i łapki. Reszty nie ocenie bo nie widze czy jest wycieniowane czy nie. Jak na pierwszy raz to moim zdaniem bardzo dobrze. Fajnie dobrane kolory. Pozdro

P.S. Ale kur... posty mógłbyś pisać estetyczniej :P (to tak żeby nie zawieść Twoich oczekiwań co do 100% pojechania :twisted:)
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

nie źle jak na pierwszy raz. Wykończ podstawkę i skombinuj lepszy aparat wtedy będzie można coś więcej powiedzieć.
wiadrowod pisze:ty ..... po ....... cie? kur......
raczej tego nie uświadczysz bo:
1. nie malujesz aż tak źle
2. za takiego posta ban gwarantowany
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
wiadrowod
Mudżahedin

Dzięki za opinie :) nie sądziłem że będą tak pozytywne jak na pierwszy raz :) , a co do cieniowania to nawet nie wiem jak sie za to zabrać (będę wdzięczny za wskazówki) :P mam jeszcze zbyt małe pojęcie na ten temat, i dysponuje zbyt małym arsenałem malarskim :?
--->
Green= catachan , goblin, scorpion
Red= blood, gore, scab
brown= scorched, bestial
Metalic= mitril, boltgun, dwarf bronze
Podstawoowe = black , white
Cieliste= elf flesh
Pędzle= 00, 0, 1, mały drybrush i podkładówka

Następnym razem postaram sie o lepsze foty :)

Lenart
Falubaz

Post autor: Lenart »

Myślę że ten artykuł może ci pomóc.

http://www.1000lecie.pl/~savrillwww/blo ... toplab.htm

wystarczy trochę na forum poszperać;)

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

Post autor: kamelot »

Jak na pierwszą figurkę to naprawdę nieźle. :)
Przejedź jakimś brązowym washem ( devlan mud? ) po ogonie, pysku i łapkach...
Nie zniechęcaj się i maluj, maluj, maluj, a efekty będą widoczne coraz szybciej.

p.s. Strasznie małą figurkę sobie jako pierwszą wybrałeś. :P
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.

Awatar użytkownika
Rion
Chuck Norris

Post autor: Rion »

Imo jest ok. Żebyś ty widział moje pierwsze model - masakra.

Mi się podoba. Ważne, że schludnie malujesz, bo dokładności najtrudniej jest się nauczyć. Co do cieni, ja spróbowałem i na drugiej figurce (skaven assasin) się przyjęło więc to nie jest nic trudnego.

Powodzenia :mrgreen:

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Jak nie masz washa albo inka to zamocz pędzel w wodzie i wtedy weź brązowej farbki. Albo nanieś troche brązu do jakiegoś pojemniczka, dodaj wody i takim rozwodnionym przejedź, ogon, pysk i łapki. Jak wyschnie to możesz poprawić suchym pędzlem bazowy kolor (ten skóry). Futro to albo zalej czymś ciemnym albo rozjaśnij brąz i przejedź suchym pędzlem. Pozdro

P.S. I następny model do malowania weź nieco większy. Będzie łatwiej sie nauczyć :D

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

A co myślicie o moich pierwszych figurkach:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

Post autor: Cosmo »

Zebys nie mial za slodko, to troche konstruktywnej krytyki:
Przejscia na skorze powinny byc bardziej widoczne. Ciezko sie do tego przyzwyczaic na poczatku, wiec dobrym startem byloby ciapniecie brazowym inkiem tak jak pisali chlopcy.
No i ten nos.. Stary myszolaki to nie sa dzieci Rudolfa ;P Nie maluj im noskow jak klaunom, tylko jak reszta skory na poczatek. Z czasem jak nabierzesz skilla, mozesz zaczac je ODROBINKE przyciemniac od frontu, ale ciezko uzyskac dobry efekt przy modelach GW.

Poza tym rzeczywiscie niepotrzebnie sie tak stresowales :-) Jak na pierwsza figse na prawde nie jest zle.

Awatar użytkownika
Piotr P.
Falubaz

Post autor: Piotr P. »

Cosmo pisze:s.. Stary myszolaki to nie sa dzieci Rudolfa ;P Nie maluj im noskow jak klaunom, tylko jak reszta skory na poczatek...
A Ty jakoś malujesz :mrgreen: . Rozumiem, że Chcesz mieć unikalną armie i innym odradzasz. :D :D :D
Skupuje 5 edycyjne modele Bretończyków.

Awatar użytkownika
Rion
Chuck Norris

Post autor: Rion »

U zombiaków podobają mi się (niestety) tylko flaki :mrgreen:

Awatar użytkownika
Cosmo
Oszukista

Post autor: Cosmo »

Re Knight: ...? Gdzies Ty u mnie Rudolfow widzial ;-D Mi sie ten efekt nie podoba osobiscie, wiec bynajmniej nie jestem zazdrosny :-*

Awatar użytkownika
wiadrowod
Mudżahedin

ok postaram sie coś z tym zrobić, do ciebiowania lepszy bedzie bestial czy scorched ??bo nos napewno przejade bestialem zeby łagodne przejscie było :) co do łapek pyska i ogona nie wiem co bedzie lepsze

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Tak szczerze to najbardziej zależy od Ciebie i tego jak chcesz żeby ten model wyglądał.

Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
wiadrowod
Mudżahedin

mam :) cały dzień to za mną chodziło :P fakt że nie posiadam ani washy ani inków troche mnie dobija bo wstrzymuje to prace ale ... dla chcącego nic trudnego :) szczur pomalowany był samym elfem wiec zastosowałem sie do rad użytkowników i przeleciałem łapki ogon i pysk rozwodnionym brązem ( bestial brown) efekt był fatalny bo szczur wyglądał jak A. Lepper po solarium... więc postanowiłem poprawić to i wziąłem przeleciałem całość rozwodnionym elfem :) efekt= pełna satysfakcja :) bestial dostał się w szczeliny a rozwodniony elf zatuszował jego nadmiar :) w efekcie szczurek przeszedł moje najśmielsze oczekiwania :)

Kolejny raz dzięki za rade :)

Awatar użytkownika
wiadrowod
Mudżahedin

a tutaj foto kolejnego szczurka który był malowany równolegle z pierwszym, to już 2 szczurek - <nie sugerować cie wiekszym - to przed wykończeniem , ps. paskudny zaciek metalicznej z cylindra jest już poprawiony dawno :) > :)

Zdjęcia

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Spróbuj washami pociągnąć, albo dobrze rozwodnij farbę.

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Fajnie ale spróbuj pomalować coś większego. :)

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

No to sam tu dodam jedne z moich pierwszych figurek

płaszczyk który jak dla mnie najlepiej mi wyszedł
Obrazek

inne płaszczyki dla porównania
Obrazek

i goście od przodu
Obrazek

Myślę że zdjęcia jako-tako wyszły prochę o komentarze - krytyka mile widziana w połączeniu z poradami ;)
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

ODPOWIEDZ