Codex 7 edycji dla besti?

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Re: Codex 7 edycji dla besti?

Post autor: swieta_barbara »

Od furii.
Choc osobiscie polecalbym te od Gargoyli, tanio wychodza:
http://bitspudlo.com/pl/store/show_cate ... oyles-bits

Rince teraz robi sobie do DE trzy oddzialy takich Combat Flies :]

Awatar użytkownika
Wotan
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Wotan »

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

swieta_barbara pisze:Od furii.
Choc osobiscie polecalbym te od Gargoyli, tanio wychodza:
http://bitspudlo.com/pl/store/show_cate ... oyles-bits

Rince teraz robi sobie do DE trzy oddzialy takich Combat Flies :]
Pudełko 10 sztuk kosztuje 74pln a w bits troszkę drożej wychodzi za same skrzydła...

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

Jak dobrze mieć dwa tuziny furii z demonicznych czasów :P

Harpie będą na podstawkach dwudziestkach?
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

a wyobrazasz sobie ze bedzie inaczej?

skoro nawet ungory maja 20tki.

dla mnie kwestia jaka beda mialy cene i zasady oraz czy beda 0-1, chociaz w wiekszosci bitew i tak pewnie nie zmiescilbym 2 oddzialow.

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

ech ta nasza 1 z loru to troszke lipna jest. co z tego ze wchodzi od pyty hitow skoro niczego z T wiekszym niz 4 tym nie zranisz i armor sejvy jeszcze dzialaja normalnie...

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Gajowy pisze: oraz czy beda 0-1
zakladam, ze ze wzgledow ekonomicznych nie ;)

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

W nowych bookach nie ma juz oddziałów 0-1, więc zdziwiłbym się gdyby harpie miały taką zasadę.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

O antymagie się nie boje bo jest taki zajebisty przedmiot Który pozawala zajebać magów przeciwnika szybko ;) (ten od wybuchających arkanów ;) )

Beastlord
3xszamani

5/5 ungórów w skrimishu z łukami
10/2 ungorów w skirmishu
1x Gory

2x Harpie
2x Minosy/1 bestigory

Jabber
Gorgona

Z czego jak się uda to przyzwe sobie cyklopa i już będzie fajnie ;) ptk nie liczyłem ale cos koło 2k tu jest :D mam gdzie trzymać magów mam czym przywalić mam czym przeszkadzać i mam mocną magie ;) + mam czym ściągać śmieci :D czyli jest wszystko ;) Na abominacje trzeba bedzie wjechać minosami i gorgoną/Jabberem i cya baby :twisted: Wszystko sie da :D
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Dziki
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Dziki »

Albo przysadzić Wargorem- bolcem i poprawić z Cyklopa, później Minoskami dobić jak przeżyje. :wink:
"...And in that time of darkness,
Man became Beast and Beast became Man..."

U_K_I
Pseudoklimaciarz

Post autor: U_K_I »

No niby wszystko fajne...ale problem widzę w liderce, duzo małych oddziałów łatwo ściąć do zera z magii czy strzelania a to wywołuje panike....niby beast lord ma 9 ale wszystkim dawać jej nie będzie....i tak samo jak łatwo będzie ściągać śmieci to i śmieci będą łatwo ściągać nas.

Przedmiot do niszczenia arcanów gites...ale gramy na jawne rozpiski i magujące rozpy raczej zostawia sobie na niego scrolla.....

No ale koniec narzekania. Jest dużo latania, i jednostki w ambuszu dzieki ktorym mozemy probowac szybko ubic magow przeciwnika :) Przyzywanie potworków też nie jest miłe dla przeciwnika ale do tego bedzie potrzebny duzy szaman albo PS czy inne ustrojstwa na małych....

Ogólnie jestem ciekawy jak to wyjdzie w praktyce i czekam na pierwsze play testy :) Moze bedzie to 2-ga moja armia po DE?

EDIT: Wg. ploty z warseera Jagged Dagger to talizman :) także taki szaman z rzucanym bolcem szybko może sobie dopakować kosteczki hahaha.....coraz bardziej mi sie to podoba :)

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Bound niszczący arcany przede wszystkim będzie zajebiscie dopakowywał spella a nie dispella - jeśli rzeczywiscie bedzie miał PL5, to kazdy kozak zostawi na niego 2 kosteczki dispella, a i to nie zawsze się uda... A zdjęcie 2 kosci dispella od przeciwnika i to praktycznie w kazdej sytuacji (bo prawie każda armia uzywa obecnie gietych arcanów) mocno boostuje pozostałe kości. Pytanie czy bedzie na co je wykorzystać...

Akurat w kombo jagged dagger+hunting spear bym wielce nie wierzył - choćby dlatego że wejdzie raczej tylko na dużego maga, BSem raczej bestie nie świecą, zasięg to max 24 cale - szału nie ma w tym kombie imho ;)

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Szkoda, ze tych marków nie będzie. Ale patrząc na plotki poczekam z ew. sprzedażą koziołów na oficjalnego booka, bo wygląda, że jakiś klimat na house game'y da się osiągnąć. A i chyba specjale zostają, choć ciekawe jak bardzo pozmieniają np. Morghura. :)
szafa@poznan pisze:(bo prawie każda armia uzywa obecnie gietych arcanów)
I zaś demonów to nie tyka. Śmiać się czy płakać. (to nie jest chwalenie się jakie to gięte itemy mam w swoim giętym booku ;) ).

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

Post autor: Bruenor Battlehammer »

Dobrze zrobiłem, ze już jakiś czas temu zacząłem się interesować bestiami jako 4, czy 5 armią. Nie mogę się już doczekać kiedy wezmę do ręki booka i zacznę kminić :) Choć pewien szkielet armii mam już zarysowany po przeglądnięciu plotek i niektóre figurki są już w drodze :wink:
putoa alasti avantoon! :wink:

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Ja zaś ponarzekam dla odmiany(!?).

Absurdalne jest to, iż GW nie wydaje w pierwszym rzucie ANI jednego modelu Rare'a. Zaczyna robić się z tego niebezpieczny trend, HPA i PCC nie mają modeli, teraz wasza Sluta, Gorgona i Cy-klopa.
Nawet nie ma pewności, kiedy będzie ten druga fala figurek. Moim skromnym zdaniem skończy się na tym, iż będziemy dostawali booki bez 1/3 modeli unitów w nich zawartych.

Lecz co tam moje jęcznie, wychodzi nowy Ab! Radujcie(?) się :) Sam wpadnę do sklepu w dniu premiery, by poczytać,co tam ciekawego wymyśliło GW.

Awatar użytkownika
Dziki
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Dziki »

Occ pisze:Absurdalne jest to, iż GW nie wydaje w pierwszym rzucie ANI jednego modelu Rare'a. Zaczyna robić się z tego niebezpieczny trend, HPA i PCC nie mają modeli, teraz wasza Sluta, Gorgona i Cy-klopa.
To pojedyncze przypadki, ale nie zrobić aż trzech modeli potworów i to w jednej armii to byłaby gruba przesada. :evil:
"...And in that time of darkness,
Man became Beast and Beast became Man..."

Awatar użytkownika
r0m
Chuck Norris

Post autor: r0m »

tak sobie poczytałem trochę ten topic i przekonałem się że coraz bardziej robi się monster-hammer, analogicznie do tego ze w 5ed byl hero-hammer. teraz bestie dołączą do armii bazujących w głownej mierze na monsterach, a takich armi już jest spokojnie 1/3(enginy, tanki, abominacje,smoki+hydry itp.) :roll:

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Ale bestie są specyficzną armią - praktycznie muszą napierać. Oczywiscie mozna zrobic w miare bezpieczną rozpe na 100 skirmisherrach i dwoch jabberach, ale chyba sa lepsze wersje :) (mam nadzieje).
Monstery bestii są, w sumie dla całego warhamca dobrze, miękkie w obronie bardzo. Szkoda trochę ze wczesniej tak ochoczo porozdawali regeneracje no ale juz trudno. Dodatkowo te monstery dużo kosztują.

Poza tym w bestiach zaden heros nie moze dosiadac bestii i ewentualne Monster Trucki bestii wygladaja inaczej niż 6 stedziów, smok + 2hydry,treemany.

pozdro

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Crusader pisze: Poza tym w bestiach zaden heros nie moze dosiadac bestii i ewentualne Monster Trucki bestii wygladaja inaczej niż 6 stedziów, smok + 2hydry,treemany.

pozdro
mysle ze doombull + male doombule + jakis caddy + dwa jabbery i w chuj minoskow jak najbardziej mozna nazwac monster truckiem :mrgreen:

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

No dobre :)
W sumie na pewno nie raz tak sobie zagram :D bo to całkiem miłe :)

pozdro

ODPOWIEDZ