Codex 7 edycji dla besti?
Moderator: Dibo
- swieta_barbara
- habydysz
Re: Codex 7 edycji dla besti?
Od furii.
Choc osobiscie polecalbym te od Gargoyli, tanio wychodza:
http://bitspudlo.com/pl/store/show_cate ... oyles-bits
Rince teraz robi sobie do DE trzy oddzialy takich Combat Flies :]
Pudełko 10 sztuk kosztuje 74pln a w bits troszkę drożej wychodzi za same skrzydła...swieta_barbara pisze:Od furii.
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
Jak dobrze mieć dwa tuziny furii z demonicznych czasów
Harpie będą na podstawkach dwudziestkach?
Harpie będą na podstawkach dwudziestkach?
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
a wyobrazasz sobie ze bedzie inaczej?
skoro nawet ungory maja 20tki.
dla mnie kwestia jaka beda mialy cene i zasady oraz czy beda 0-1, chociaz w wiekszosci bitew i tak pewnie nie zmiescilbym 2 oddzialow.
skoro nawet ungory maja 20tki.
dla mnie kwestia jaka beda mialy cene i zasady oraz czy beda 0-1, chociaz w wiekszosci bitew i tak pewnie nie zmiescilbym 2 oddzialow.
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
W nowych bookach nie ma juz oddziałów 0-1, więc zdziwiłbym się gdyby harpie miały taką zasadę.
O antymagie się nie boje bo jest taki zajebisty przedmiot Który pozawala zajebać magów przeciwnika szybko (ten od wybuchających arkanów )
Beastlord
3xszamani
5/5 ungórów w skrimishu z łukami
10/2 ungorów w skirmishu
1x Gory
2x Harpie
2x Minosy/1 bestigory
Jabber
Gorgona
Z czego jak się uda to przyzwe sobie cyklopa i już będzie fajnie ptk nie liczyłem ale cos koło 2k tu jest mam gdzie trzymać magów mam czym przywalić mam czym przeszkadzać i mam mocną magie + mam czym ściągać śmieci czyli jest wszystko Na abominacje trzeba bedzie wjechać minosami i gorgoną/Jabberem i cya baby Wszystko sie da
Beastlord
3xszamani
5/5 ungórów w skrimishu z łukami
10/2 ungorów w skirmishu
1x Gory
2x Harpie
2x Minosy/1 bestigory
Jabber
Gorgona
Z czego jak się uda to przyzwe sobie cyklopa i już będzie fajnie ptk nie liczyłem ale cos koło 2k tu jest mam gdzie trzymać magów mam czym przywalić mam czym przeszkadzać i mam mocną magie + mam czym ściągać śmieci czyli jest wszystko Na abominacje trzeba bedzie wjechać minosami i gorgoną/Jabberem i cya baby Wszystko sie da
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
No niby wszystko fajne...ale problem widzę w liderce, duzo małych oddziałów łatwo ściąć do zera z magii czy strzelania a to wywołuje panike....niby beast lord ma 9 ale wszystkim dawać jej nie będzie....i tak samo jak łatwo będzie ściągać śmieci to i śmieci będą łatwo ściągać nas.
Przedmiot do niszczenia arcanów gites...ale gramy na jawne rozpiski i magujące rozpy raczej zostawia sobie na niego scrolla.....
No ale koniec narzekania. Jest dużo latania, i jednostki w ambuszu dzieki ktorym mozemy probowac szybko ubic magow przeciwnika Przyzywanie potworków też nie jest miłe dla przeciwnika ale do tego bedzie potrzebny duzy szaman albo PS czy inne ustrojstwa na małych....
Ogólnie jestem ciekawy jak to wyjdzie w praktyce i czekam na pierwsze play testy Moze bedzie to 2-ga moja armia po DE?
EDIT: Wg. ploty z warseera Jagged Dagger to talizman także taki szaman z rzucanym bolcem szybko może sobie dopakować kosteczki hahaha.....coraz bardziej mi sie to podoba
Przedmiot do niszczenia arcanów gites...ale gramy na jawne rozpiski i magujące rozpy raczej zostawia sobie na niego scrolla.....
No ale koniec narzekania. Jest dużo latania, i jednostki w ambuszu dzieki ktorym mozemy probowac szybko ubic magow przeciwnika Przyzywanie potworków też nie jest miłe dla przeciwnika ale do tego bedzie potrzebny duzy szaman albo PS czy inne ustrojstwa na małych....
Ogólnie jestem ciekawy jak to wyjdzie w praktyce i czekam na pierwsze play testy Moze bedzie to 2-ga moja armia po DE?
EDIT: Wg. ploty z warseera Jagged Dagger to talizman także taki szaman z rzucanym bolcem szybko może sobie dopakować kosteczki hahaha.....coraz bardziej mi sie to podoba
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
Bound niszczący arcany przede wszystkim będzie zajebiscie dopakowywał spella a nie dispella - jeśli rzeczywiscie bedzie miał PL5, to kazdy kozak zostawi na niego 2 kosteczki dispella, a i to nie zawsze się uda... A zdjęcie 2 kosci dispella od przeciwnika i to praktycznie w kazdej sytuacji (bo prawie każda armia uzywa obecnie gietych arcanów) mocno boostuje pozostałe kości. Pytanie czy bedzie na co je wykorzystać...
Akurat w kombo jagged dagger+hunting spear bym wielce nie wierzył - choćby dlatego że wejdzie raczej tylko na dużego maga, BSem raczej bestie nie świecą, zasięg to max 24 cale - szału nie ma w tym kombie imho
Akurat w kombo jagged dagger+hunting spear bym wielce nie wierzył - choćby dlatego że wejdzie raczej tylko na dużego maga, BSem raczej bestie nie świecą, zasięg to max 24 cale - szału nie ma w tym kombie imho
Szkoda, ze tych marków nie będzie. Ale patrząc na plotki poczekam z ew. sprzedażą koziołów na oficjalnego booka, bo wygląda, że jakiś klimat na house game'y da się osiągnąć. A i chyba specjale zostają, choć ciekawe jak bardzo pozmieniają np. Morghura.
I zaś demonów to nie tyka. Śmiać się czy płakać. (to nie jest chwalenie się jakie to gięte itemy mam w swoim giętym booku ).szafa@poznan pisze:(bo prawie każda armia uzywa obecnie gietych arcanów)
- Bruenor Battlehammer
- Wodzirej
Dobrze zrobiłem, ze już jakiś czas temu zacząłem się interesować bestiami jako 4, czy 5 armią. Nie mogę się już doczekać kiedy wezmę do ręki booka i zacznę kminić Choć pewien szkielet armii mam już zarysowany po przeglądnięciu plotek i niektóre figurki są już w drodze
putoa alasti avantoon!
-
- Masakrator
Ja zaś ponarzekam dla odmiany(!?).
Absurdalne jest to, iż GW nie wydaje w pierwszym rzucie ANI jednego modelu Rare'a. Zaczyna robić się z tego niebezpieczny trend, HPA i PCC nie mają modeli, teraz wasza Sluta, Gorgona i Cy-klopa.
Nawet nie ma pewności, kiedy będzie ten druga fala figurek. Moim skromnym zdaniem skończy się na tym, iż będziemy dostawali booki bez 1/3 modeli unitów w nich zawartych.
Lecz co tam moje jęcznie, wychodzi nowy Ab! Radujcie(?) się Sam wpadnę do sklepu w dniu premiery, by poczytać,co tam ciekawego wymyśliło GW.
Absurdalne jest to, iż GW nie wydaje w pierwszym rzucie ANI jednego modelu Rare'a. Zaczyna robić się z tego niebezpieczny trend, HPA i PCC nie mają modeli, teraz wasza Sluta, Gorgona i Cy-klopa.
Nawet nie ma pewności, kiedy będzie ten druga fala figurek. Moim skromnym zdaniem skończy się na tym, iż będziemy dostawali booki bez 1/3 modeli unitów w nich zawartych.
Lecz co tam moje jęcznie, wychodzi nowy Ab! Radujcie(?) się Sam wpadnę do sklepu w dniu premiery, by poczytać,co tam ciekawego wymyśliło GW.
To pojedyncze przypadki, ale nie zrobić aż trzech modeli potworów i to w jednej armii to byłaby gruba przesada.Occ pisze:Absurdalne jest to, iż GW nie wydaje w pierwszym rzucie ANI jednego modelu Rare'a. Zaczyna robić się z tego niebezpieczny trend, HPA i PCC nie mają modeli, teraz wasza Sluta, Gorgona i Cy-klopa.
"...And in that time of darkness,
Man became Beast and Beast became Man..."
Man became Beast and Beast became Man..."
tak sobie poczytałem trochę ten topic i przekonałem się że coraz bardziej robi się monster-hammer, analogicznie do tego ze w 5ed byl hero-hammer. teraz bestie dołączą do armii bazujących w głownej mierze na monsterach, a takich armi już jest spokojnie 1/3(enginy, tanki, abominacje,smoki+hydry itp.)
Ale bestie są specyficzną armią - praktycznie muszą napierać. Oczywiscie mozna zrobic w miare bezpieczną rozpe na 100 skirmisherrach i dwoch jabberach, ale chyba sa lepsze wersje (mam nadzieje).
Monstery bestii są, w sumie dla całego warhamca dobrze, miękkie w obronie bardzo. Szkoda trochę ze wczesniej tak ochoczo porozdawali regeneracje no ale juz trudno. Dodatkowo te monstery dużo kosztują.
Poza tym w bestiach zaden heros nie moze dosiadac bestii i ewentualne Monster Trucki bestii wygladaja inaczej niż 6 stedziów, smok + 2hydry,treemany.
pozdro
Monstery bestii są, w sumie dla całego warhamca dobrze, miękkie w obronie bardzo. Szkoda trochę ze wczesniej tak ochoczo porozdawali regeneracje no ale juz trudno. Dodatkowo te monstery dużo kosztują.
Poza tym w bestiach zaden heros nie moze dosiadac bestii i ewentualne Monster Trucki bestii wygladaja inaczej niż 6 stedziów, smok + 2hydry,treemany.
pozdro
mysle ze doombull + male doombule + jakis caddy + dwa jabbery i w chuj minoskow jak najbardziej mozna nazwac monster truckiemCrusader pisze: Poza tym w bestiach zaden heros nie moze dosiadac bestii i ewentualne Monster Trucki bestii wygladaja inaczej niż 6 stedziów, smok + 2hydry,treemany.
pozdro