Slot hero - najlepszy wybór
Moderator: Gremlin
Re: Slot hero - najlepszy wybór
jeżeli chcesz walić KB z nobla to możesz, po prostu nie używasz zasad specjalnych które daje ci łuk.
mam podobne zdanie co do snajpera - musiałby mieć mnóstwo czasu na strzelanie żeby coś zrobić - w końcu podejść na 18 cali do wrogiego maga to nie mało, szczególnie jeżeli będzie on owego snajpera niepokoił albo po prostu się zasłoni i tyle. Na dobrą sprawę z dobrym graczem masz strzelania a to za mało...
Z broni możesz dać mu słomkę na wraciaki, z amuletów nic, na spity Cię nie stać, zbroi nie możesz - szału nie ma Proponuję zaoszczędzić pozostałe punkty
I owszem, można mu wcisnąć kamyczek merciwa, takie coś za 20 pkts co nie pozwala wrogowi i nam korzystać z premii do siły. Może uratować tyłek, ale tak sobie myślę, że chyba lepiej zaoszczędzić te 20 pkts na coś innego.Maci jakiś pomysł co dac wayowi oprócz HoDy?
EDIT: Pozostają jeszcze płonące mieczyki za 10 pkts, na hydry i wagony bk
Pozatym nie wiem czy gdzieś było, fajnie sprawdzają się także dwie kombinacje, biegacz z amaranitne i pancerzykiem za 15 pkts (wyżynacz parków maszynowych i strzelców) a także bsb na orzełku z SoCM i słomką (choć to bywa raczej ryzykowne)
Pozdrawiam
Parravon pisze:Człowieku jaka " Flaing Skirmisza" mają zasadę Flying Cavalry a w rulebook-u poczytaj sobie o zasadach Flyers od strony 68 czytaj wszystkie zasady to nie będziesz miał takich problemów.mi_hau pisze:w RB nie ma ze Terki to Flaing Skirmisza jedynie - cold blod, Poison, flaing cavalary
Czy uzywacie na hero/lordach spitow : A murder of spites i A muster of maleovents? Czy sa one totalnie bezuzyteczne waszym zdaniem??
Nie gralem nigdy WE - zamierzam troszke poproxowac i zobaczyc, bo troszke VC mi sie znudzily.
Przy okazji A muster of maleovents dziala na zasadzie rybek i akwarium? Albo to albo strzaly z normalnego luku?
Nie gralem nigdy WE - zamierzam troszke poproxowac i zobaczyc, bo troszke VC mi sie znudzily.
Przy okazji A muster of maleovents dziala na zasadzie rybek i akwarium? Albo to albo strzaly z normalnego luku?
Raczej trudno będzie zaoszczędzić punkty zastępując spellsinger'a spellweaveremDziad Zbych pisze:Nie uważacie że do rozpraszana czarów wystarczy sam spellveaver ? bo mi się wydaje że można nim zastąpić spellsingerke a zaoszczędzone w tęn sposób punkty przeznaczyć na coś innego
no nieaktulny to racja, ale temat mozna odswieżyć, bo mamy teraz nowe zasady na kompozycje Herosów i Lordów. Skoro jest po 50% to jakie waszym zdaniem jest najlepsze złożenie Lorda Klepacza w tej edycji? Zabrali nam fajne sytuacyjne wardy... Da rade złożyć coś sensownego??
no tak.. za 90 kt mamy 2+/4+
ale z Armour od Destiny na moucie można zrobić 3+/4+ i jeszcze nam zostaje 50 pkt w przypadku Lorda na jakieś świecidełka
Nic lepszego niż taki pan mi nie przychodzi do głowy...
1 Glade Lord @ 313.0 Pts
Shield
Armour of Destiny [50.0]
Ogre Blade [40.0]
Potion of Foolhardiness [5.0]
Dragonbane Gem [5.0]
1 Great Stag @ [65.0] Pts
Za staga może być też Orzełek ale d3 impakty z S5 nie jest złe
ale z Armour od Destiny na moucie można zrobić 3+/4+ i jeszcze nam zostaje 50 pkt w przypadku Lorda na jakieś świecidełka
1 Glade Lord @ 313.0 Pts
Shield
Armour of Destiny [50.0]
Ogre Blade [40.0]
Dragonbane Gem [5.0]
Me_gusta pisze:no tak.. za 90 kt mamy 2+/4+
1 Glade Lord @ 313.0 Pts
Shield
Armour of Destiny [50.0]
Ogre Blade [40.0]
Dragonbane Gem [5.0]
Ano tak, tylko zeby oddział WIldów w których będzie przeżył to by było fajnie
Do funowskich rozpisek, zawsze spoko. Na turniejach to pierwszy cel wszelkiego strzelania i raczej będzie się chował całą gre
Turniejowo nowe WEwenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
12/4/5