kilka pytań początkującego 2
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: kilka pytań początkującego 2
tarcza działa zawsze, nawet jak strzelasz do oddziału który ucieka. jedyna możliwość kiedy tarcza nie działa to kiedy jednostka/bohater ma więcej niż jedną opcję uzbrojenia i decyduje się jej nie używać żeby użyć np. great weapon
natomiast bonus za walkę tarczą i hand weapon masz rzeczywiście tylko od frontu i tylko w cc
natomiast bonus za walkę tarczą i hand weapon masz rzeczywiście tylko od frontu i tylko w cc
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę
- Mhroczny Rycerz
- Falubaz
Nie.
Why so serious?White Lion pisze:Mam prośbę
Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Nie. Zasady sa identyczne za wyjątkiem tego że używasz swoich PD a nie DD
- gerald_tarrant
- Masakrator
Taka sytuacja:
-stormverminy
-dzwon w oddziale storm verminów z Grey Seerem
-chaos knighci
-lord na juggerze
w pewnym momencie sytuacja wyglądała tak [jugger styka się z dzwonem tylko rogiem:
:oops:
czy po zniszczeniu dzwonu jugger i lord będa mogli bić po Grey Seerze?
jak wygląda sprawa usuwania dzwonu z oddziału: zmienia się model dzwonu z Grey Seerem na osobny model Seera? a jeśli tak to jak się go ustawia?
czy traktuje się model dzwonu jako Grey Seer na zniszczonym dzwonie?
czy jeszcze jakoś inaczej?
-stormverminy
-dzwon w oddziale storm verminów z Grey Seerem
-chaos knighci
-lord na juggerze
w pewnym momencie sytuacja wyglądała tak [jugger styka się z dzwonem tylko rogiem:
:oops:
czy po zniszczeniu dzwonu jugger i lord będa mogli bić po Grey Seerze?
jak wygląda sprawa usuwania dzwonu z oddziału: zmienia się model dzwonu z Grey Seerem na osobny model Seera? a jeśli tak to jak się go ustawia?
czy traktuje się model dzwonu jako Grey Seer na zniszczonym dzwonie?
czy jeszcze jakoś inaczej?
Ostatnio zmieniony 24 sty 2010, o 22:30 przez gerald_tarrant, łącznie zmieniany 1 raz.
Z tego co wiem to jeśli dzwon zostanie zniszczony to ustawia się pieszą figurką grey seera w combacie tak żeby była maxymalizacja, ale to skaveński generał wybiera czy chce się stykać z juggernautem i knightem czy dwoma knigtami.
Tak więc o ile jugger i lord nie byli wcześniej w chalange-u to to czy będą mogli bić zależy od tego jak gracz szczurów ustawi grey seera po zniszczeniu dzwonu.
Tak więc o ile jugger i lord nie byli wcześniej w chalange-u to to czy będą mogli bić zależy od tego jak gracz szczurów ustawi grey seera po zniszczeniu dzwonu.
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.
@Gogol,michus pisze:Czy jeśli mam oddział frenzy i w nim hero, to mogę zadeklarować szarżę samym hero, zmuszając tym samym oddział do pozostania w miejscu?
czemu nie? W fazie deklaracji szarz, deklarujesz szarze herosem. koniec. Gdy przychodzi faza 'compulsory' oddzial z frenzy musialby szarzowac, ale nie moze, poniewaz juz taka akcje zadeklarowal Heros.
Heros jest częścią oddziału z frenzy i podlega wszelkim regułom z tym związanym, również dotyczy to tego, kiedy może on deklarować szarżę. Tak długo jak bohater jest w oddziale, rusza i szarżuje razem z nim, bo cały ma frenzy.
Zupełnie inna sprawa, że oddziały z szałem wcale nie deklarują w compulsory moves, tylko na koniec fazy deklaracji szarż, już po wszystkich normalnych deklaracjach.
Zupełnie inna sprawa, że oddziały z szałem wcale nie deklarują w compulsory moves, tylko na koniec fazy deklaracji szarż, już po wszystkich normalnych deklaracjach.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
chciałbym się upewnić, oddział z frenzy może spalić szarżę? czy wjeżdża w to w co ma zasięg (a jeśli tak, to czy musi wogóle deklarować szarżę, czy można sprawdzić do kogo ma zasięg i w tego wchodzi)?
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"