kilka pytań początkującego 2

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

Zablokowany
Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Re: kilka pytań początkującego 2

Post autor: Havelock »

tarcza działa zawsze, nawet jak strzelasz do oddziału który ucieka. jedyna możliwość kiedy tarcza nie działa to kiedy jednostka/bohater ma więcej niż jedną opcję uzbrojenia i decyduje się jej nie używać żeby użyć np. great weapon
natomiast bonus za walkę tarczą i hand weapon masz rzeczywiście tylko od frontu i tylko w cc
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

dopóki nie ujawnisz Arsa jest on out of the game, nic mu nie możesz zrobić - co najwyżej zniszczyć regon w którym siedzi :wink:

Ż.

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

ok dzięki, tak myśleliśmy
pzdr
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

Tandor92
Chuck Norris

Post autor: Tandor92 »

Czy magiczna broń, o ile nie jest napisane inaczej(np. włócznia) jest traktowana jako broń ręczna, tzn. daje bonus w połączeniu z tarczą?

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

Nie.
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Malcavian
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Malcavian »

czy mozna w jednej turze magii 2 razy dispelowac jeden czar rip ? za pierwszym razem sie nie udalo, czy można spróbować jeszcze raz ?

Arbaal
Oszukista
Kontakt:

Post autor: Arbaal »

Nie. Zasady sa identyczne za wyjątkiem tego że używasz swoich PD a nie DD

Misza

Post autor: Misza »

czy mozna z walki rzucac burning head? dodam ze do swojej walki, a dokladniej: mag z knightami zaszarzowal w driady i rzucil w nie ten czar, legalnie?

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

na temat burning head'a jest gdzieś spory wątek na forum i z tego co pamiętam, to do combatu chyba nie wolno.
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Misza

Post autor: Misza »

ok, dzieki juz znalazlem...opcja szukaj jednak nie boli ;p

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Szybkie pytanie. Jeśli mam w armii tylko 1 boha, to czy mogę go zrobić chorążym armii i nie mieć generała?

Matis99
Chuck Norris

Post autor: Matis99 »

Rasti pisze:Szybkie pytanie. Jeśli mam w armii tylko 1 boha, to czy mogę go zrobić chorążym armii i nie mieć generała?
Szybka odpowiedź. Nie.

michus
Wałkarz

Post autor: michus »

Czy jeśli mam oddział frenzy i w nim hero, to mogę zadeklarować szarżę samym hero, zmuszając tym samym oddział do pozostania w miejscu?

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

nie

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

Post autor: gerald_tarrant »

Taka sytuacja:

:x :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :x :x
:arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :oops:

:x -stormverminy
:mrgreen: -dzwon w oddziale storm verminów z Grey Seerem
:arrow: -chaos knighci
:oops: -lord na juggerze

w pewnym momencie sytuacja wyglądała tak [jugger styka się z dzwonem tylko rogiem:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:arrow: :arrow: :arrow::oops:

czy po zniszczeniu dzwonu jugger i lord będa mogli bić po Grey Seerze?
jak wygląda sprawa usuwania dzwonu z oddziału: zmienia się model dzwonu z Grey Seerem na osobny model Seera? a jeśli tak to jak się go ustawia?
czy traktuje się model dzwonu jako Grey Seer na zniszczonym dzwonie?
czy jeszcze jakoś inaczej?
Ostatnio zmieniony 24 sty 2010, o 22:30 przez gerald_tarrant, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kamelot
Kradziej

Post autor: kamelot »

Z tego co wiem to jeśli dzwon zostanie zniszczony to ustawia się pieszą figurką grey seera w combacie tak żeby była maxymalizacja, ale to skaveński generał wybiera czy chce się stykać z juggernautem i knightem czy dwoma knigtami.
Tak więc o ile jugger i lord nie byli wcześniej w chalange-u to to czy będą mogli bić zależy od tego jak gracz szczurów ustawi grey seera po zniszczeniu dzwonu. :wink:
Cosmo pisze:Tak sie kurwa hartuje komandosow. Tak sie hartuje zwyciezcow. Wchodzi i ma 6 tur zeby rozpierdolic. A jak przy okazji wygra rzut na zaczynanie, to po prostu rozpierdoli ture wczesniej.

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

Nom w miejsce

dzwonu wchodzi seer + 2 stormy tak:

:x :twisted: :x

lub tak:

:twisted: :x :x

lub tak:

:x :x :twisted:

Wybór jak należy do gracza skavenów - więc tak jak pisał poprzednik jeśli nie było challange seer nie musi stykać sie z herosem.

Awatar użytkownika
ninjaska
Chuck Norris

Post autor: ninjaska »

michus pisze:Czy jeśli mam oddział frenzy i w nim hero, to mogę zadeklarować szarżę samym hero, zmuszając tym samym oddział do pozostania w miejscu?
@Gogol,
czemu nie? W fazie deklaracji szarz, deklarujesz szarze herosem. koniec. Gdy przychodzi faza 'compulsory' oddzial z frenzy musialby szarzowac, ale nie moze, poniewaz juz taka akcje zadeklarowal Heros.
Obrazek

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

Heros jest częścią oddziału z frenzy i podlega wszelkim regułom z tym związanym, również dotyczy to tego, kiedy może on deklarować szarżę. Tak długo jak bohater jest w oddziale, rusza i szarżuje razem z nim, bo cały ma frenzy.
Zupełnie inna sprawa, że oddziały z szałem wcale nie deklarują w compulsory moves, tylko na koniec fazy deklaracji szarż, już po wszystkich normalnych deklaracjach.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

chciałbym się upewnić, oddział z frenzy może spalić szarżę? czy wjeżdża w to w co ma zasięg (a jeśli tak, to czy musi wogóle deklarować szarżę, czy można sprawdzić do kogo ma zasięg i w tego wchodzi)?
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Zablokowany