TEMAT OGÓLNY

Bretonnia

Moderatorzy: Jagal, Milczek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Yogo95
Wałkarz

Re: TEMAT OGÓLNY

Post autor: Yogo95 »

A co do podstawek to czy widzieliście bretke z zimowymi podstawkami ? czy to raczej nie gra z Bretońskimi klimatami ?
Obrazek

Awatar użytkownika
Codranger
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Codranger »

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=145
Ten niżej w temacie ma śnieg na podstawce ;]
Kervyn pisze:gobbosy na godzinie drugiej, o Pani!
Sprzedam Styrodur!!!

Awatar użytkownika
Yogo95
Wałkarz

Chodzi mi o taką zimową w sensie trochę mocniej (ze śniegu zrobionego metodą woda soda oczyszczona i wikol )a nie taka posypka imitująca śnieg
Obrazek

Awatar użytkownika
Gniewko
Masakrator

Post autor: Gniewko »

W Bretonnii pada śnieg, w niektórych rejonach nawet dość obficie. Do tego wojska bretońskie wiele razy wyprawiały się daleko poza granice kraju (choćby do Kislevu), więc nie widzę najmniejszych przeciwwskazań.
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.

Awatar użytkownika
Yogo95
Wałkarz

Czyli klimatycznie pasuje ? A widujecie gdzieś tak zrobione armie ? Jakieś turnieje albo coś. Jaka wtedy powinna być wg was kolorystyka ?
Obrazek

Awatar użytkownika
Legion
Kradziej

Post autor: Legion »

Gdzieś na stronach GW była kiedyś prezentowana ładna armia Bretońców w zimowych klimatach.

Choć osobiście nie lubię takich rozwiązań - trochę śmiesznie wyglądają żołnierze stojący po kolana w śniegu, ale zrazem ubrani w letnie stroje, a jeszcze nie widziałem by ktoś "opatulał" figurki.
Vae victis!

Awatar użytkownika
Codranger
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Codranger »

Kervyn pisze:gobbosy na godzinie drugiej, o Pani!
Sprzedam Styrodur!!!

Awatar użytkownika
Yogo95
Wałkarz

Legion pisze:Gdzieś na stronach GW była kiedyś prezentowana ładna armia Bretońców w zimowych klimatach.

Choć osobiście nie lubię takich rozwiązań - trochę śmiesznie wyglądają żołnierze stojący po kolana w śniegu, ale zrazem ubrani w letnie stroje, a jeszcze nie widziałem by ktoś "opatulał" figurki.
Właśnie dałeś mi dużo do myślenia na temat tego schematu .No ale cóż dostanę modele do łapy i się zastanowie.A co do śniegu to bez przesady nie po kolana ;) tylko tak trochę więcej niż tylko posypane w kilku miejscach .Pożyjemy zobaczymy popróbuję a co z tego wyniknie to się zobaczy .Ale byłbym wdzięczny jakby ktoś mi podrzucił jakieś fotki takowej Brety jak posiada
Obrazek

Awatar użytkownika
Yogo95
Wałkarz

Codranger pisze:Chwila szukania w google:
http://www.coolminiornot.com/?turnvotin ... 1&id=74780
Dzięki bardzo :)
Co do schematu bardzo mi się podoba jednak zrobię sobie śnieżną Bretke :)
Obrazek

Gunnila
Mudżahedin

Post autor: Gunnila »

Było zdjęcie opublikowane w jednej z książeczek GW typu Chronicles chyba przedstawiające całą armię w displayu zimowym, ale nie mogę tego chwilowo znaleźć. W przeszywanicy pod zbroją rycerzowi zimno nie będzie, ale wojen się w śniegu nie prowadziło.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Gniewko
Masakrator

Post autor: Gniewko »

Wojen się w śniegu nie prowadziło....dawno się tak nie uśmiałem xD
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.

Awatar użytkownika
Watcher
Chuck Norris

Post autor: Watcher »

Gniewko pisze:Wojen się w śniegu nie prowadziło....dawno się tak nie uśmiałem xD
Już nie przesadzaj, faktycznie zimą walczono rzadziej, aprowizacja nie ta :)

Awatar użytkownika
Yogo95
Wałkarz

Jutro jadę po moje pierwsze figurki czyli BSB i Damsles (tak mało z powodów finansowych) i 10 łuczników, jaki model kupić jako paladina nie chce 2 modeli BSB ??
Obrazek

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

Jak tak u Ciebie krucho z Kasą to lepiej zrobić sobie ze zwykłego rycerza paladyna. Kilka bitsów, troche gs i sporo wyobraźni ;)
Poza tym nie dostaniesz 10 łuczników, tylko box 16tu jest.

a jako pierwszy zakup to Armybook. Koniecznie. Najpierw book, potem figurki.
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Yogo95
Wałkarz

book mam od około miesiąca jak zaczynałem to dostałem od rodzinki ale potem wybrałem krasie .
Łuczników kupuje na allegro :)
Kupie Damsel i BSB tych łuczników a następnie kasa na Knightów tak na 3 pudła będzie potrzebna myślę ,ze n a początek starczy na jakieś małe bitewki:)
Obrazek

Awatar użytkownika
theudulf
Chuck Norris

Post autor: theudulf »

Możesz też szukać na allegro, czasem zdarzają się całkiem niezłe oferty, nie trzeba mieć koniecznie nowo-edycyjnych rycerzy/łuczników. Trebusheta można zrobić samemu. Pomalowane jednostki idzie wrzucić do rozpuszczalnika/płynu hamulcowego (to drugie dla tworzyw sztucznych).
Największa maruda na Border Princes 8)

Awatar użytkownika
Yogo95
Wałkarz

Rycerzy akurat chcę nowych :) więc tu sobie nie zaoszczędzę a co do łuczników to starzy są o wiele ładniejsi IMO:)

Jeszcze jedno pytanie ile najlepiej skleić Errant knights ? całą 8 czy np 6 a z reszty Realmów ?
Obrazek

Awatar użytkownika
theudulf
Chuck Norris

Post autor: theudulf »

Szukaj na allegro, tam czasem nowo-edycyjnych da się dorwać po rozsądnej cenie. Ja osobiście uważam, że starzy i nowi łucznicy są spoko :). Mnie się wydaje że całe 8mki, bo errantów generalnie można mieć więcej na większe punkty, a przy np 8mce to są 32 punkty różnicy plus dodatkowe za sztandar co daje 39 punktów różnicy. Nawiasem mówiąc ty możesz wystawiać realmów/errantów jak chcesz, niewiele osób zobaczy jakąkolwiek różnicę ;). U mnie np. zobaczą bo sztandarowych mam starych, w errantach są papierowe sztandary z trzema emblematami od muzyka, szt i czempiona, dwa regimenty realmów mają nowy sztandar trzymany przez staro-ed gralowego sztandarowego i drugi oddział to sztandar knightly ordersów ;). Moja armia w tej chwili to:

2x9tka realmów
3x 9tka errantów (ostatni oddział nie skończony jeszcze)
8mka questingów plus suliman saracen z Ved jako 9-ty
6 gralowców + green knight przerobiony na lorda, + figurka paladyna/lorda (ta ala bohemond) plus ostatni zrobiony z polowy realma i czesci z pudla gralowców
3 pegazy
relikwiarz i 6 pielgrzymów
2x 20 M@A
24 łuczników
10 yeomanów
trebushet
4 czarodziejki na piechote, jedna na koniku
green knight
bsb
lord/paladyn na pegazie

i jak narazie więcej nie potrzebuje, może jeszcze kilku łuczników by się przydało i lord na hipku, ale taka armia to starczy żeby się nawet na 3k wystawić.
Ostatnio zmieniony 25 sty 2010, o 22:01 przez theudulf, łącznie zmieniany 1 raz.
Największa maruda na Border Princes 8)

Awatar użytkownika
Yogo95
Wałkarz

Łuczników kupuje 5ed i podobają mi się wcale nie są tacy źli a nawet IMO ładniejsi od nowych
Obrazek

ODPOWIEDZ