Mimo wszystko KoS zajmuje rare bo go się wystawia z syreną i innej opcji nie ma.a demon i smoki nie sa rarem wiec spokojnie wchodza obok mengili/armat
Bez niej jest jak hot dog bez parówki więc...
Moderator: Barbarossa
Mimo wszystko KoS zajmuje rare bo go się wystawia z syreną i innej opcji nie ma.a demon i smoki nie sa rarem wiec spokojnie wchodza obok mengili/armat
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
I co z tego? Żaden armybook nigdy nie miał zapisku, że może wystawiać ogry.ale z dow jest taska sytuacja, ze armylisty nie maja dow jako opcji rare( taka opcja byla w 6ed do ktorej zasady dow byly pisane. Tam nie wszystkie listy danej armii mialy opcje dow)
Się lepiej z teorią zapoznaj, zanim zaczniesz powtarzać manipulacje Shina.No teoretycznie DoW i RoR powinny wystawiac armie 6ed ktore maja takie zapiski.
Ale teoria - teoria
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
bo wiekszosc nie moze. Chyba, ze w formie dow co jest akurat bardzo jasno opisane w armybooku do ogrowJankiel pisze:I co z tego? Żaden armybook nigdy nie miał zapisku, że może wystawiać ogry.ale z dow jest taska sytuacja, ze armylisty nie maja dow jako opcji rare( taka opcja byla w 6ed do ktorej zasady dow byly pisane. Tam nie wszystkie listy danej armii mialy opcje dow)
Bardzo jasno opisane jest w armyliście do DoW kto i na jakich zasadach moze ich brać. Nie kojarzę, żeby armylisty z 6 edycji przestały obowiązywać. Ściągnij sobie to, przeczytaj, a później możesz siać dezinformację.Chyba, ze w formie dow co jest akurat bardzo jasno opisane w armybooku do ogrow
Q. May an army which does not have a specific entry for Dogs of War
in their Army Book or Army List hire and field Dogs of War /
Regiments of Renown units?
A. The rules for including Dogs of War in other armies are found
in the Dogs of War army list and Regiments of Renown list. If the
Army Book / Army List in question or the Dogs of War / Regiments
of Renown list allow the Army Book / Army List in question to field
Dogs of War / Regiments of Renown then it is legal to do so.
For example, in the Orcs & Goblins army book (2006 version), the army
book does not include any language about hiring Dogs of War, however
as the Dogs of War rules allow Orcs & Goblins to field units of Dogs of
War, it is still legal to do so. Orcs & Goblins may also hire the
Regiments of Renown as outlined in the �For Hire� rules for each
particular Regiment of Renown.
S. Gav Thorpe � Warhammer Design Team / Dogs of War Army List /
Regiments of Renown List
+1Żaba pisze: ja osobiście zadałbym GW pytanie czy coś takiego jak DOW jeszcze istnieje .
ok jestem pokonany.... bo zakladam, ze nie bylo to stwierdzenie na gt jak calvatore z wardamiszafa@poznan pisze:z direwolfa:
Q. May an army which does not have a specific entry for Dogs of War
in their Army Book or Army List hire and field Dogs of War /
Regiments of Renown units?
A. The rules for including Dogs of War in other armies are found
in the Dogs of War army list and Regiments of Renown list. If the
Army Book / Army List in question or the Dogs of War / Regiments
of Renown list allow the Army Book / Army List in question to field
Dogs of War / Regiments of Renown then it is legal to do so.
For example, in the Orcs & Goblins army book (2006 version), the army
book does not include any language about hiring Dogs of War, however
as the Dogs of War rules allow Orcs & Goblins to field units of Dogs of
War, it is still legal to do so. Orcs & Goblins may also hire the
Regiments of Renown as outlined in the �For Hire� rules for each
particular Regiment of Renown.
S. Gav Thorpe � Warhammer Design Team / Dogs of War Army List /
Regiments of Renown List
A co jest złego w wynajmowaniu najemników . Ja czekam kiedy LS oprzytomnieje i zatwierdzi w końcu zmiany jakich domagają się gracze WE, WoCH i Dwarfów .Kiedy LS oprzytomnieje i zabroni Dow jako wynajmu?? Mam nadzieje , ze kiedys sie doczekam.
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Jak Cię wybiorą, to jest szansa.Kiedy LS oprzytomnieje i zabroni Dow jako wynajmu?? Mam nadzieje , ze kiedys sie doczekam.
W jakim sensie? Wiemy, że demony i elfy nie istnieją, a jakoś ludzie nimi grają.ja osobiście zadałbym GW pytanie czy coś takiego jak DOW jeszcze istnieje
Mają nowszy kodeks niż TK. Więc chyba w pierwszej kolejności trzeba by usunąć TK jako relikt 6 edycji+1
DoW to relikt przeszlosci, z sympatii dla graczy ktorzy maja kolekcje dow powinien byc dopuszczony jako oddzielna armia, ale nie jako wynajem
Walcz, walcz! Powołaj się na to, że Gav już nie pracuje w GW.ok jestem pokonany.... bo zakladam, ze nie bylo to stwierdzenie na gt jak calvatore z wardami
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.