"Tradycja rzecz ścięta 3" Wrocław 2350 pts 23.01.2010

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Re: "Tradycja rzecz ścięta 3" Wrocław 2350 pts 23.01.2010

Post autor: Wojtuś »

ej no nie! 2350 było, przecie połowa osób przyjdzie z tymi samymi rozpami i będzi powtórka z turnieju!

btw co to jest OPEN??

EDIT: janiszek wyobraź sobie, że są tacy ludzie co chcą wyjechać na ferie i zagrać turniej. I jestem pewien, że jest ich wiele
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

Mi chodzi oczywiście o weekend ten ostatni z ferii, myślę, że większosc osób powinna byc już w domach w tym czasie. A jak nie to cóż, smuteczek :mrgreen: Nie no i tak wątpie aby się udało, turniej musiałby sie odbyc za nie całe 3 tygodnie, podejrzewam, ze raczej po feriach Morrok zrobi..

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

Morrok pisze:ok, powtórka 2350, jeszcze tylko termin do ustalenia i stworzę temat

Najlepiej by było tak w 2 tygodniu ferii bo więcej ludu będzie... [-o< [-o< [-o< [-o<
A dla mnie format jest obojętny. Za dobrym graczem kurdupli nie jestem więc i tak gram 4fun. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :badgrin: :badgrin: :badgrin:
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

morroczku ale zagrajmu ze specjalami, tak jest zabawaniej! gdzies niedawno był taki turniej a Ty mógłbys się wykazac i spisac dobre zasady do nich, bo jak wiadomo, nie da sie Teclisa na przykład przeliczyc wprost z BP na ilości kostek i inne takie...poważnie, zabawa byłaby przednia (bo chyba nie powiesz ze ostatnio jak gralismy ze specjalami było nudno)
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Marys
Masakrator

Post autor: Marys »

ja zaznaczam ze 2350 chce normalny - nie open
jesli ma byc open to wole parowke
Jankiel pisze: Allstars w ch... Cały jeden reprezentant, który nie umie zmierzyć 12" od bsb, specjalista od rzucania kostkami i kręcenia o tym filmów, człowiek, który próbował się wcisnąć do repy grając każdą armią po kolei (ale wszystkimi obsysał), kolejny, który cały rok nie grał i ostatni, który zamiast ćwiczyć skilla, to podbudowuje ego politykowaniem na LL. Nie da się wygrać.

Janiszek
Masakrator

Popieram Marysia, open na 2350 ssie, ja osobiście w bretonni nie mam fajnego special lorda. Zresztą special herosi to jakaś porażka, Dymitr umów się z kimś na bitwe na open, a turnieje zostaw w spokoju ;] Nie każdy gra taka armią pełną fajnych spiecial herosów jak Ty.

Awatar użytkownika
Thomas
Falubaz

Post autor: Thomas »

akurat green knight jest bardzo w pytkę, morgiana też więc popieram dymitra, duży format + speciale na które to można nałożyć limit punktowy żeby ludzie nie brali tych z górnej pułki tylko tych słabszych którzy i tak o wiele ubarwią grę...
ewentualnie coś w okolicach 1999 proponuję - dużo oddziałów bez lordów

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

obie propozycje Thomas sa git, 1999 jak i 2k+ +spec
moje dwa ulubione formaty:D

Janiszek, po:
1. Bretka ma fajnych speców bez dwu zdan
2. kurcze, gdybym sie jakos spodziewał, przeciez ty na kazdy turniej grasz inna armia, tylko modele sie nie zmieniaja:D
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Helkar
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Helkar »

Co do formatow takich jak 1999 to popieram thomasa i dmitrija gdyz byl w knurowie 1999 i naprawde fajnie sie gralo z duza iloscia modeli, takze bardzo fajny fromat no i nie ma smokwo :).

Awatar użytkownika
Marys
Masakrator

Post autor: Marys »

1999 tez jest fajny.
Co do specjali to, bretka nie ma wcale fajnych. Nie oszukujmy sie zielony i dupencja na jednorozcu sa zwyczajnie sredni. Orki to juz poracha totalna. Ale dostosuje sie do glosu ludu :D
Jankiel pisze: Allstars w ch... Cały jeden reprezentant, który nie umie zmierzyć 12" od bsb, specjalista od rzucania kostkami i kręcenia o tym filmów, człowiek, który próbował się wcisnąć do repy grając każdą armią po kolei (ale wszystkimi obsysał), kolejny, który cały rok nie grał i ostatni, który zamiast ćwiczyć skilla, to podbudowuje ego politykowaniem na LL. Nie da się wygrać.

Janiszek
Masakrator

Dmtrij pisze: 2. kurcze, gdybym sie jakos spodziewał, przeciez ty na kazdy turniej grasz inna armia, tylko modele sie nie zmieniaja:D
Przepraszam CIę bardzo, na ostatnim lokalu nie miałem ani jednego proxa. TO nie moja wina, ze nie ma armii dla mnie xD
A jak tak wielbisz bretońskich spiecial hero, to może zagrasz bretonnią? -.- Green knigcht dobry -bueheheheh. Jak zrobicie OPEN to wpadne... na 1+2+4 ;-)

Marcins
Masakrator

Post autor: Marcins »

nie róbcie open to będzie do kitu
w open można grać na chacie ale nie na turnieju zostaje przy opcji 2350 bo to jest ok. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

dobra 1999 na BP, dawno nie było takiego śmiesznego formatu ;)

Co do Open turniejów...
Na wiosnę (kwiecień-maj) z chłopakami z Legnicy organizujemy 3000 open dwudniowy, więc ;)))

Awatar użytkownika
r0m
Chuck Norris

Post autor: r0m »

piszę tu bo to najwięcej wrocławiaków siedzi :mrgreen:

jest w jakiś klub we wrocławiu lub cos takiego zrzeszającego graczy, z miejscem gdzie można by pograc?
czy tylko bard? jest cos w stylu ligi wrocławskiej/dolnośląskiej?

Janiszek
Masakrator

Morrok pisze:dobra 1999 na BP, dawno nie było takiego śmiesznego formatu ;)

Co do Open turniejów...
Na wiosnę (kwiecień-maj) z chłopakami z Legnicy organizujemy 3000 open dwudniowy, więc ;)))
Kurde, szkoda, że taki format, ja niestety nie przyjdę ;] Nie lubie takich formatów

Marcins
Masakrator

r0m pisze:piszę tu bo to najwięcej wrocławiaków siedzi :mrgreen:

jest w jakiś klub we wrocławiu lub cos takiego zrzeszającego graczy, z miejscem gdzie można by pograc?
czy tylko bard? jest cos w stylu ligi wrocławskiej/dolnośląskiej?
http://www.dlwfb.fora.pl/index.php?sid= ... 8215bcf34c
o coś takiego chodzi :? :?:
bo z większych sklepów jest jeszcze enklawa i bolter tam też można pograć

Awatar użytkownika
r0m
Chuck Norris

Post autor: r0m »

to mnie sie pytasz czy o to chodzi? :| nie znam środowiska batlowego we wrocławiu a byc może niedługo przyjdzie mi sie tam przeprowadzić to chcę sie dowiedziec jak tam u was to wszystko funkcjonuje. na tym forum co podałeś to jakiegoś dużego ruchu nie ma...

Marcins
Masakrator

turnieje są organizowane w bardzie co mniej więcej miesiąc, w bolterze :shock: chyba tylko ostatnio patrole były,w enklawie przymierzamy się do megabitwy na 10k
a stałe wydarzenia to
patrol bolter środa 16:00 700pts.
patrol bard czwartek 16:00 1000pts.
warbandsy enklawa poniedziałek 16:00 obecnie 300pts

a żeby nie było oftopu to ja jednak wole 2350 ale 1999 też może być :mrgreen:

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

To jakiś Dymitrowy twór.

To http://dlwfb.mojeforum.net/index.php była oficjalna liga. Teraz żadnej oficjalnej nie ma.
Gracze nie są zrzeszeni w jednym klubie. Część należy do klubów z całej Polski (Maryś do Nemezis, ja do BWT, Koszowscy i Malal gdzieś indziej)
Gramy turnieje głównie w Bardzie.
Można jeszcze pograć w Bolterze, ale z tego co wiem to nie za ciekawie tam się robi.
Kiedyś były jeszcze turnieje w Wołowie, Sfanie, Twierdzy.

Wszystko co powinieneś wiedzieć na starcie

Janiszek
Masakrator

Co do Boltera, to nie warto, tamtejszy szef chcąc zbijac kase na dzieciach bierze 1,25 zł do swojej kieszeni co tydzień, wiec imho nie warto, zaś w bardzie fajne patrole bo i format fajny. A tak to, pisz na pm. na pewno ktoś z Tobą zagra.

ODPOWIEDZ