Partia Politczna, poglądy
Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Re: Partia Politczna, poglądy
@Zbik666: Dziwne podejście
pierwsza praca jak sądzę
zaczniesz teraz zwalczać system od środka?
według Marksa obecna forma życia materialnego opierająca się na ekonomi kapitalistycznej zawiera sprzeczność,konflikt między producentem[robotnikiem]a pracodawcą
powodzenia w poszukiwaniu
zaczniesz teraz zwalczać system od środka?
według Marksa obecna forma życia materialnego opierająca się na ekonomi kapitalistycznej zawiera sprzeczność,konflikt między producentem[robotnikiem]a pracodawcą
powodzenia w poszukiwaniu
Ha! Właśnie iż nie pierwsza Podejście typu anarchista nie pracuje bo jest przeciwko systemowi jest żałosne
Edit: Niewidzę sprzeczności między poglądami Anarchistycznymi a byciu kibicem CFC
Edit: Niewidzę sprzeczności między poglądami Anarchistycznymi a byciu kibicem CFC
Ostatnio zmieniony 28 sty 2010, o 14:33 przez Breslauer, łącznie zmieniany 1 raz.
@Chaos_Warior
Jak nie wlasciwe ? ? Przeciez (jako anarchista) nie chcesz wladzy, a na Haiti wladzy nie ma. Wydaje mi sie ze swoje poglady czerpiesz z tekstow muzycznych kilku kapel a nie z "doswiadczenia zyciowego" badz wiedzy. no offens oczywiscie
Jak nie wlasciwe ? ? Przeciez (jako anarchista) nie chcesz wladzy, a na Haiti wladzy nie ma. Wydaje mi sie ze swoje poglady czerpiesz z tekstow muzycznych kilku kapel a nie z "doswiadczenia zyciowego" badz wiedzy. no offens oczywiscie
@thurion: Po wieku oceniasz ludzi i ich podejście do świata?
@Zbik666: "Anarchizm nie oznacza braku instytucji w ogóle, lecz tylko takich, które zmuszają ludzi do podporządkowywania się przemocy" - L. Tołstoj
To tyle ode mnie Bez odbioru
@Zbik666: "Anarchizm nie oznacza braku instytucji w ogóle, lecz tylko takich, które zmuszają ludzi do podporządkowywania się przemocy" - L. Tołstoj
To tyle ode mnie Bez odbioru
tak, bo jak mialem 14 czy 15 lat mialem takie samo i wiem ze to sie zajebiscie zmienia, jak masz 14-18 lat jestes w wieku w ktorym zaczynasz nabierac swiadomosci zyciowej, nagle wydaje ci sie ze wszystko wiesz i masz swoje zdanie... po paru latach okazuje sie ze gowno wiedziales a twoje zdanie to byly jak to okreslil ladnie Zbik - 'teksty paru kapel'Chaos_Warrior pisze:@thurion: Po wieku oceniasz ludzi i ich podejście do świata?
oczywiscie w chwili obecnej za chiny ludowe to do ciebie nie trafi i najwczesniej za pare lat napiszesz 'jednak miales racje'
Ostatnio zmieniony 28 sty 2010, o 14:48 przez thurion, łącznie zmieniany 3 razy.
@thurion: Otóż mam 19 lat i radzę sobie w życiu
@Shino: Owszem płacę, a pieniądze mam ponieważ pracuję
@jachu_ka: Nie jadam w tego typu miejscach Nie noszę ciuchów Nike itd. (Nie mierz ludzi swoją miarą )
Twoje podejście mnie rozwala
Ostatecznie-BEZ ODBIORU
@jachu_ka: Nie jadam w tego typu miejscach Nie noszę ciuchów Nike itd. (Nie mierz ludzi swoją miarą )
Twoje podejście mnie rozwala
Ostatecznie-BEZ ODBIORU
to jestes one in a million i zwracam honorChaos_Warrior pisze:@thurion: Otóż mam 19 lat i radzę sobie w życiu
ale napewno przyznasz racje ze w wiekszosci przypadkow jest tak jak w wyzej opisanym przeze mnie schemacie
ja na chwile obecna nie mam pogladow politycznych, wali mnie to, w zyciu wiedzie mi sie jak na polskie warunki i moj wiek nie najgorzej i jedyne czego oczekuje od rzadu czy polityki to nie wpierdalanie mi sie w zycie, na pierwsze wybory poszedlem dopiero w wieku 22 lat i zaglosowalem na zasadzie mniejsze zlo, polityka to dno
Ostatnio zmieniony 28 sty 2010, o 14:54 przez thurion, łącznie zmieniany 1 raz.
Uparcie głosisz, że masz anarchistyczne poglądy a jednocześnie czcisz bożka komercji jakim jest Chelsea FC. Nie wiem, czy jest jakiś klub piłkarski, któremu dalej by było do ideałów anarchizmu.Chaos_Warrior pisze:Twoje podejście mnie rozwala
Ale tak, to moje podejście jest rozwalające.
@Chaos_Warior
Akurat cytowanie Tołstoja jest dziwne. Bo on byl chrzescijanskim anarchista. Odcinal sie zupelnie od pogladow "ojca anarchizmu" Proudhon'a
Mysle ze dalsza dyskusja nie ma sensu, poporstu jak bedziesz mial wiecej doswiadczenia to sam przyznasz ze twoje "poglady" byly hmm.. nie powazne.
Akurat cytowanie Tołstoja jest dziwne. Bo on byl chrzescijanskim anarchista. Odcinal sie zupelnie od pogladow "ojca anarchizmu" Proudhon'a
Mysle ze dalsza dyskusja nie ma sensu, poporstu jak bedziesz mial wiecej doswiadczenia to sam przyznasz ze twoje "poglady" byly hmm.. nie powazne.
@jachu_ka: Chelsea London to klub piłkarski a nie bożek komercyjny... To iż są na nim zarabiane pieniądze to już nie moja sprawa, ja z tym niemam nic wspólnego (serio! ). To sport musi być powiązany ściśle z ruchami społeczno-politycznymi?
Ostatnio zmieniony 28 sty 2010, o 15:06 przez Breslauer, łącznie zmieniany 1 raz.
No więc Chelsea Londyn to klub, który jest zabawką bogatego pana na A, czyli zaprzeczeniem i ducha sportu i wszystkich ideałów o których wcześniej pisałeś, takich jak np. obalenie kapitalizmu, czy co tam ten filmik prezentował.Chaos_Warrior pisze:@jachu_ka: Chelsea London to klub piłkarski a nie bożek komercyjny... To iż są na nim zarabiane pieniądze to już nie moja sprawa, ja z tym niemam nic wspólnego
Ty mówisz, że Chelsea służy do zarabiania pieniędzy, wujek google mówi, że Roman A. dokłada do klubu średnio kilkaset tysięcy zielonych dziennie.
Jeśli jako zdeklarowany fan Chelsea masz o niej mniejsze pojęcie niż ja, który się na piłce nie znam, to domyślam się już jakie pojęcie masz o anarchizmie.
@jachu_ka: Nie rozumiem twojego rozumowania, wiedza o zarządzie i finansach CFC = wiedza o Anarchiźmie?
Mnie interesuje sport, nie Roman Abramowicz i jego działania... Rany... Zbyt ciężko?
Edit:Bez odbioru Ostatecznie, niech dyskusja trwa lecz już beze mnie
Mnie interesuje sport, nie Roman Abramowicz i jego działania... Rany... Zbyt ciężko?
Edit:Bez odbioru Ostatecznie, niech dyskusja trwa lecz już beze mnie