Partia Politczna, poglądy

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Breslauer
Chuck Norris

Re: Partia Politczna, poglądy

Post autor: Breslauer »

@Zbik666: Dziwne podejście :?

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

pierwsza praca jak sądzę
zaczniesz teraz zwalczać system od środka?

według Marksa obecna forma życia materialnego opierająca się na ekonomi kapitalistycznej zawiera sprzeczność,konflikt między producentem[robotnikiem]a pracodawcą

powodzenia w poszukiwaniu :)

Awatar użytkownika
jachu_ka
Chuck Norris

Post autor: jachu_ka »

Chaos_Warrior pisze:Mam poglądy Anarchistyczne
A do tego jesteś fanem Chelsea.
Dychotomia taka trochę :mrgreen:

Awatar użytkownika
Breslauer
Chuck Norris

Ha! Właśnie iż nie pierwsza ;) Podejście typu anarchista nie pracuje bo jest przeciwko systemowi jest żałosne ;)

Edit: Niewidzę sprzeczności między poglądami Anarchistycznymi a byciu kibicem CFC :twisted:
Ostatnio zmieniony 28 sty 2010, o 14:33 przez Breslauer, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Chaos_Warrior pisze:Mam poglądy Anarchistyczne
twoj post powinien wygladac tak:
Chaos_Warrior pisze:Mam x lat i poglądy Anarchistyczne
pod x wstaw:
14,15,16,17,moze ale to najwieksi zatwardzialcy 18

Awatar użytkownika
Zbik666
Chuck Norris

Post autor: Zbik666 »

@Chaos_Warior

Jak nie wlasciwe ? ? Przeciez (jako anarchista) nie chcesz wladzy, a na Haiti wladzy nie ma. Wydaje mi sie ze swoje poglady czerpiesz z tekstow muzycznych kilku kapel a nie z "doswiadczenia zyciowego" badz wiedzy. no offens oczywiscie :)

Awatar użytkownika
Breslauer
Chuck Norris

@thurion: Po wieku oceniasz ludzi i ich podejście do świata?
@Zbik666: "Anarchizm nie oznacza braku instytucji w ogóle, lecz tylko takich, które zmuszają ludzi do podporządkowywania się przemocy" - L. Tołstoj

To tyle ode mnie ;) Bez odbioru :twisted:

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Chaos_Warrior pisze:@thurion: Po wieku oceniasz ludzi i ich podejście do świata?
tak, bo jak mialem 14 czy 15 lat mialem takie samo i wiem ze to sie zajebiscie zmienia, jak masz 14-18 lat jestes w wieku w ktorym zaczynasz nabierac swiadomosci zyciowej, nagle wydaje ci sie ze wszystko wiesz i masz swoje zdanie... po paru latach okazuje sie ze gowno wiedziales a twoje zdanie to byly jak to okreslil ladnie Zbik - 'teksty paru kapel'

oczywiscie w chwili obecnej za chiny ludowe to do ciebie nie trafi i najwczesniej za pare lat napiszesz 'jednak miales racje' :P
Ostatnio zmieniony 28 sty 2010, o 14:48 przez thurion, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
jachu_ka
Chuck Norris

Chaos_Warrior pisze:Edit: Niewidzę sprzeczności między poglądami Anarchistycznymi a byciu kibicem CFC :twisted:
Pewnie jesz też w McDonaldzie, nosisz ciuchy Nike, etc.
Taki anarchizm do kotleta, albo Niedzielny Anarchizm.
Spoko, twoja sprawa :mrgreen:

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

thurion pisze:
Chaos_Warrior pisze:Mam x lat i poglądy Anarchistyczne
pod x wstaw:
14,15,16,17,moze ale to najwieksi zatwardzialcy 18
zapytaj go wprost czy sam placi rachunki i potem wyjdzie jaki to wielki anarchista :D

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Nie martwcie się, mnie się kiedyś komunizm podobał ale poczytałem trochę Marksa, parę nocy na esej o nim zarwałem i od razu mi przeszło. Jemu też pewnie kiedyś przejdzie.

Awatar użytkownika
Breslauer
Chuck Norris

@thurion: Otóż mam 19 lat i radzę sobie w życiu :)

@Shino: Owszem płacę, a pieniądze mam ponieważ pracuję :wink:

@jachu_ka: Nie jadam w tego typu miejscach :? Nie noszę ciuchów Nike itd. (Nie mierz ludzi swoją miarą [-X )
Twoje podejście mnie rozwala :lol2:

Ostatecznie-BEZ ODBIORU :twisted:

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Chaos_Warrior pisze:@thurion: Otóż mam 19 lat i radzę sobie w życiu :)

@Shino: Owszem płacę, a pieniądze mam ponieważ pracuję :wink:
to jestes one in a million i zwracam honor :mrgreen:
ale napewno przyznasz racje ze w wiekszosci przypadkow jest tak jak w wyzej opisanym przeze mnie schemacie ;)

ja na chwile obecna nie mam pogladow politycznych, wali mnie to, w zyciu wiedzie mi sie jak na polskie warunki i moj wiek nie najgorzej i jedyne czego oczekuje od rzadu czy polityki to nie wpierdalanie mi sie w zycie, na pierwsze wybory poszedlem dopiero w wieku 22 lat i zaglosowalem na zasadzie mniejsze zlo, polityka to dno
Ostatnio zmieniony 28 sty 2010, o 14:54 przez thurion, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Breslauer
Chuck Norris

@thurion: Dzięki ;) Pozatym Anarchizm to nie lenistwo ;) Nade wszystko jednak jestem Punkiem (teraz się naraziłem chyba :D ).
Przede wszystkim Punk, dopiero potem Anarchizm :twisted:

Edit: Wcale nie jeden na milion ;) Nie oceniać stereotypami! [-X

Awatar użytkownika
jachu_ka
Chuck Norris

Chaos_Warrior pisze:Twoje podejście mnie rozwala :lol2:
Uparcie głosisz, że masz anarchistyczne poglądy a jednocześnie czcisz bożka komercji jakim jest Chelsea FC. Nie wiem, czy jest jakiś klub piłkarski, któremu dalej by było do ideałów anarchizmu.
Ale tak, to moje podejście jest rozwalające. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Zbik666
Chuck Norris

Post autor: Zbik666 »

@Chaos_Warior
Akurat cytowanie Tołstoja jest dziwne. Bo on byl chrzescijanskim anarchista. Odcinal sie zupelnie od pogladow "ojca anarchizmu" Proudhon'a

Mysle ze dalsza dyskusja nie ma sensu, poporstu jak bedziesz mial wiecej doswiadczenia to sam przyznasz ze twoje "poglady" byly hmm.. nie powazne.

Awatar użytkownika
Breslauer
Chuck Norris

@jachu_ka: Chelsea London to klub piłkarski a nie bożek komercyjny... To iż są na nim zarabiane pieniądze to już nie moja sprawa, ja z tym niemam nic wspólnego (serio! :D ). To sport musi być powiązany ściśle z ruchami społeczno-politycznymi? :lol2:
Ostatnio zmieniony 28 sty 2010, o 15:06 przez Breslauer, łącznie zmieniany 1 raz.

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

punk może być chociaż trochę mi się przejadł
w sprawie wieku anarchistów to przeważnie z wiekiem przechodzi ale nie zawsze
znam osobiście 29letniego[mieszka na skłocie i ma wszystko w D]

:twisted:

Awatar użytkownika
jachu_ka
Chuck Norris

Chaos_Warrior pisze:@jachu_ka: Chelsea London to klub piłkarski a nie bożek komercyjny... To iż są na nim zarabiane pieniądze to już nie moja sprawa, ja z tym niemam nic wspólnego
No więc Chelsea Londyn to klub, który jest zabawką bogatego pana na A, czyli zaprzeczeniem i ducha sportu i wszystkich ideałów o których wcześniej pisałeś, takich jak np. obalenie kapitalizmu, czy co tam ten filmik prezentował.
Ty mówisz, że Chelsea służy do zarabiania pieniędzy, wujek google mówi, że Roman A. dokłada do klubu średnio kilkaset tysięcy zielonych dziennie.
Jeśli jako zdeklarowany fan Chelsea masz o niej mniejsze pojęcie niż ja, który się na piłce nie znam, to domyślam się już jakie pojęcie masz o anarchizmie. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Breslauer
Chuck Norris

@jachu_ka: Nie rozumiem twojego rozumowania, wiedza o zarządzie i finansach CFC = wiedza o Anarchiźmie? :lol:
Mnie interesuje sport, nie Roman Abramowicz i jego działania... Rany... Zbyt ciężko?

Edit:Bez odbioru 8) Ostatecznie, niech dyskusja trwa lecz już beze mnie ;)

ODPOWIEDZ